E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den kreditörlere: Yunanistan'ın borcunu affedin---

IMF'den kreditörlere: Yunanistan'ın borcunu affedin

IMF'den kreditörlere: Yunanistan'ın borcunu affedin
24 Mayıs 2016 - 05:57 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), Avrupalı kreditörlerin Yunanistan'ın borcunun bir kısmını koşulsuz affetmesi gerektiğini belirtti

IMF’nin Yunanistan heyeti tarafından hazırlanan raporunda, borç hafifletilmesinin bir kısmının koşulsuz ve derhal olmasının, kreditörlerin kararlılığını piyasalara göstermek açısından kritik önem taşıdığı vurgulandı.

“Yunanistan'ın Borç Sürdürülebilirliği” başlıklı raporda, belirli düzeydeki koşulsuz affın borçlanma maliyetini düşürmeye de katkı sağlayacağı ifade edilirken, borcun geri kalanının ise kreditörlerin şartları çerçevesinde hafifletilmesinin desteklendiği kaydedildi.

Raporun, Euro Bölgesi maliye bakanlarının bugün Brüksel’de yapacağı Avro Grubu toplantısından bir gün önce yayınlanması dikkati çekti.

Euro Grubu toplantısında, Yunanistan’ın makroekonomik reformlarına ve uyum programına yönelik ilk değerlendirmeye ilişkin konular ele alınacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)