E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF'den Brexit uyarısı---

IMF'den Brexit uyarısı

IMF'den Brexit uyarısı
01 Temmuz 2016 - 10:04 borsagundem.com

IMF Sözcüsü Rice, "Brexit'in İngiltere ve AB'nin ötesinde tüm global ekonomiye negatif yansımaları olacak." dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Gerry Rice, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden (AB) ayrılmasından (Brexit) kaynaklanan belirsizliğin küresel ekonomi için en büyük risk olduğunu söyledi.

Rice, IMF'nin iki haftada bir düzenlediği basın toplantısında, Brexit'e ilişkin soruları yanıtladı.

'KÜRESEL EKONOMİNİN ÖNÜNDEKİ EN BÜYÜK RİSK OLARAK GÖRÜYORUZ'

İngiltere ve AB arasındaki ilişkilerin geleceğine yönelik belirsizliğin küresel büyümeyi olumsuz etkileyebileceğini belirten Rice, "Brexit'in İngiltere ve AB'nin ötesinde tüm global ekonomiye negatif yansımaları olacak. Biz şu anda bu belirsizliği küresel ekonominin önündeki en büyük risk olarak görüyoruz" diye konuştu.

Rice, dünya genelindeki politika yapıcıların bu olumsuz etkileri en aza indirgemek için hazırlıklı olması gerektiğine işaret ederek şunları kaydetti:

"Politika yapıcılar finansal piyasalardaki türbülans ve yükselen belirsizliğin küresel görünümü bariz şekilde zayıflatması halinde harekete geçmeye hazır olmalı. Kararlı politikalar fark yaratacaktır."

'KİMSENİN ÇIKARINA OLMAYAN NEGATİF BİR SONUCA YOL AÇABİLİR'

Bu çerçevede İngiltere, AB, ABD ve Japonya merkez bankalarının piyasaya gerekirse ek likidite sağlamaya yönelik açıklamalarının yerinde olduğunu ifade eden Rice, AB ve İngiltere arasındaki müzakerelerin dikkatle yürütülmesi gerektiğini vurguladı.

Rice, sözlerini "Sağduyulu ve herkesin kabul edebileceği hızlı bir anlaşma ideal olacaktır ancak acele etmek kimsenin çıkarına olmayan negatif bir sonuca yol açabilir" uyarısıyla tamamladı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)