E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF'den ABD ekonomisi için 5 öneri---

IMF'den ABD ekonomisi için 5 öneri

IMF'den ABD ekonomisi için 5 öneri
16 Haziran 2014 - 16:40 borsagundem.com

IMF, ABD ekonomisinde büyümenin güçlenmesi için yapılması gerekenleri sıraladı

IMF, ABD ekonomisinde büyümenin güçlendirilmesi ve uzun vadeali görünümün iyileştirilmesi için yapılması gerekenleri ortaya koydu.     

ABD ekonomisi için Madde 4 kapsamında yapılan yıllık gözden geçirme raporunu açıklayan IMF, toparlanmanın güçlenmesi ve görünümün iyileşmesi için yapılması gerekenlere 5 madde halinde sıraladı.      

ABD'nin verimlilikte büyümeyi ve işgücüne katılımı artırması gerektiğini ifade eden IMF, bunun yanı sıra kamu borcunun sürdürülebilir düşüş trendine sokulması, sıfır faizden çıkışın yönetilmesi ve daha güvenli finansal sistem oluşturulması gerektiğini vurguladı.      

Bu hedeflerin başarılması ve ülkenin ekonomik geleceğinin sağlamlaştırılması için politikanı uzun vadeli işsizliği düşürecekve işgücünü katılımı artıracak daha proaktif istihdam piyasası politikaları izlenmesi gerektiğini belirten IMF, bir taraftan asgariücret atırılırken, diğer taraftan vergi yapısının iyileştirilmesi,vergi gelirlerinin artırılması, sosyal güvenlik sisteminde temel reform yapılması ve sağlık harcama maliyetlerinde büyümenin düşürülmesi gerektiğini ifade etti.      

ABD'nin yapması gerekenler listesinin uzun ve zorlu olduğunu ve listenin tamamlanmasının yıllar alacağını dile getiren IMF, ancakbu listenin gerçekleştirilmesinde somut ilerlemenin uzun vadeli büyüme görünümünü artıracağını, yoksulluğu azaltacağını, kamu finansmanının sürdürülebilir bir yola sokacağını ve finansal istikrar risklerini azaltacağını vurguladı. IMF, tüm bunların hem ABD hem de dünya ekonomisi için avantajlar ortaya çıkaracağını da belirtti.
     
IMF raporunda, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 2,0 ve gelecek yıl yüzde 3,0 büyüyeceği öngörülürken, enflasyonun bu yıl yüzde 1,9, gelecek yıl yüzde 1,8, işsizlik oranının yüzde 6,2 ve 5,0 olacağıtahminlerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)