E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF Yunanistan'dan dert yandı---

IMF Yunanistan'dan dert yandı

IMF Yunanistan'dan dert yandı
18 Mart 2015 - 15:40 borsagundem.com

IMF'nin Yunanistan'ı karşılaştıkları en sorunlu müşteri olarak nitelediği iddia edildi

Uluslararası Para Fonu (IMF) yetkililerinin Euro Bölgesi'ndeki meslektaşlarına 70 yıllık tarihlerinde karşılaştıkları en sorunlu ülkenin Yunanistan olduğunu söyledikleri belirtildi.

Konuya yakın iki kaynağın aktardığına göre, IMF, Avrupa Merkez Bankası (AMB) ve Avrupa Komisyonu yetkilileri arasında dün gerçekleşen bir telekonferansta, Yunan yetkililerin Şubat'ta anlaşmaya varılan kurtarma programının uzatmasının yükümlülüklerini yerine getirmediği ve kreditörlerle işbirliği yapmadıkları gibi eleştiriler yapıldı.

Aynı kaynaklar, Almanya Maliye Bakanlığı yetkililerinin, Yunan hükümetini net bir ekonomi politikası programı için ikna etmeye çalışmanın "ölü bir ata binmek" kadar zor olduğunu ifade ettiklerini aktardı. IMF ekibinin ise Yunanistan'ın kreditörlere karşı tavrını "kabul edilemez" olarak nitelediği belirtildi. Almanya Maliye Bakanlığı iddialar hakkında yorum yapmadı.

Yetkililerin, Başbakan Alexis Tsipras önderliğindeki hükümetin inatçılığı nedeniyle ülkenin eurodan çıkma tehlikesiyle karşılaşabileceği yönündeki endişelerinin arttığı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)