E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF ve ECB açıkladı: Yunanistan borcunu ödedi---

IMF ve ECB açıkladı: Yunanistan borcunu ödedi

IMF ve ECB açıkladı: Yunanistan borcunu ödedi
20 Temmuz 2015 - 23:06 borsagundem.com

IMF ve Avrupa Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamalarda Yunanistan'ın geciken borç ödemelerini yaptığı bildirildi

Ekonomik kriz içindeki Yunanistan, Euro Grubu ile yaptığı anlaşma gereği KDV oranlarına yaptığı zammın ardından Euro Grubu'nun 'köprü kredi' ile IMF ve Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) olan gecikmiş borç taksitlerini ödedi. IMF ve ECB'den yapılan açıklamalarda ödeme teyit edildi. 

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yunanistan'ın yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını ödediğini açıkladı. 

IMF Basın Sözcüsü Gerry Rice, yaptığı yazılı açıklamada, Yunanistan'ın vadesi 30 Haziran ve 13 Temmuz'da dolan 2 milyar euro civarındaki borçlarını ödediğini bildirdi.

"Yunanistan'ın toplamda yaklaşık 2 milyar euro değerindeki gecikmiş borçlarını bugün ödediğini onaylayabilirim. Böylece, Yunanistan'ın IMF'ye gecikmiş borcu kalmadı" ifadelerine yer verilen açıklamada, IMF'nin ülkenin finansal istikrar ve büyümeye geri dönmesi için yardıma hazır olduğu vurgulandı. 

Yunanistan, içinde bulunduğu mali krizden ötürü IMF'ye borçlarını ödeyemeyen ilk gelişmiş ülke olarak tarihe geçmişti. 

Ayrıca, uluslararası basında yer alan haberlere göre, Yunanistan Maliye Bakanlığı yetkilileri, ülkenin Avrupa Merkez Bankası'na (ECB) olan yaklaşık 4,2 milyar euro'luk borcunu da bugün itibariyle ödemeye başladığını duyurdu. 

Yunanistan'ın söz konusu ödemeleri, Euro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar euro'luk "köprü kredi" ile gerçekleştirdiği belirtildi. 

ECB: Yunanistan ödeme yaptı

Avrupa Merkez Bankası (ECB) da Yunanistan'ın bankaya olan borcunu geri ödemesiyle ilgili kısa bir açıklama yaptı. Açıklamada, "ECB, geri ödeme yapıldığını onaylıyor" ifadesi kullanıldı.

Ödemenin miktarına ilişkin bilgi verilemezken, ülkenin ECB'ye yaklaşık 4,2 milyar euro ödediği tahmin ediliyor.

Öte yandan, Yunanistan'ın IMF ile ECB'ye ödemelerini Avro Grubu'nun 16 Temmuz Perşembe günü onayladığı 7 milyar euro'luk "köprü kredi" ile gerçekleştiren Yunanistan, üçüncü kurtarma paketine göre, AB'den 3 yıl içinde 86 milyar euro'luk finansman alacak.

Bu miktarın 53,5 milyar euro'luk kredi kısmı 3 sene içinde taksitlerle ülkeye verilecek. 35 milyar euro'luk hibe kısmı ise kalkınma için kullanılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)