E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini açıkladı---

IMF, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini açıkladı

IMF, Türkiye'nin 2021 büyüme tahminini açıkladı
11 Haziran 2021 - 22:22 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Türkiye ekonomisinin 2021 yılında yüzde 5.75 büyüyeceği tahmininde bulundu

Uluslararası Para Fonu (IMF) Yönetim Kurulu Türkiye ile 4. Madde konsültasyonunu sonuçlandırdı.

IMF'den yapılan açıklamada, "Artan belirsizlik ve artan kırılganlıklar arasında, GSYİH büyümesinin bu yıl güçlü olması bekleniyor, ancak aşağı yönlü riskler arttı. Esas olarak 2020'nin ikinci yarısındaki keskin aktivite toparlanmasından büyük bir pozitif geçişi yansıtan büyüme, 2022'den itibaren daha düşük bir eğilime dönmeden önce bu yıl yaklaşık yüzde 5.75 'e ulaşması bekleniyor" denildi.

Açıklamanın devamında ise, "Enflasyonun yüksek kalması ve rezervlerin daha da düşmesi bekleniyor. Yüksek dış finansman ihtiyaçları, büyük miktarda yerel Döviz mevduatları ve düşük rezerv tamponları ile ekonomi, yurtiçinde ve yurtdışında şoklara ve duyarlılıktaki değişikliklere karşı savunmasız kalmaya devam ediyor. Yurtiçi riskler, para ve kredi politikalarının erken gevşemesini veya güvenilirliği ve tamponları daha da aşındıran diğer yanlış politik adımları içerirken dış riskler, gelişmiş ekonomilerdeki faiz oranlarındaki artışları ve kırılganlıkları ortaya çıkarabilecek yüksek küresel riskten kaçınmayı içeriyor.Diğer riskler arasında aşı gecikmeleri ve olumsuz jeopolitik gelişmeler de sayılabilir" ifadelerine yer verildi.

Avrupa borsaları haftanın son işlem gününde yükseldi

G7 Liderler Zirvesi'nde korona virüs alarmı

Borsa kazandırdı, altın, dolar ve euro kaybettirdi

Borsa İstanbul'da kazançlı hafta

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ky12 Haziran 2021 22:40

    nasıl bir buyumedır anlamadım, millet ac ve işsiz..sanırım ulkelerı karıstırdılar :D 

  • Minnoş12 Haziran 2021 07:09

    Dış minnaklar iş basında.

  • Objektif12 Haziran 2021 00:21

    Açıklayacaksınız Tabii daha bu rakamlar ne ki?Cerez bunlar.%10lara yakın büyüyeceğiz.Kaos ülkesi olan herkesin nefret ettiği,Antipatik ve Ezik İsrail mi büyüyecek.:))Komik olmayın.Tabii ki biz büyücez.Büyüdukçe de onlar küçülecek.Fizik kanunu bu.Kaçış yok.:)

  • manyak herif11 Haziran 2021 23:57

    amerikanın güdümündeki ve amerikadan habersiz bir adım dahi atmayan İMF,BM,dünya bankası,standart and poors,fitch,moodys,goldman sachs gibi kuruluşların olumsuz ve menfi görüşlerine içimizdeki amerikancı yardakçılar ve  şakşakçılar nasıl balıklama atlamış .amerika bizi bir kıstırırsa derimizi yüzecek haberleri yok.sen istediğin kadar ben ilericiyim,laikçiyim,devrimciyim de faydasız.amerika bu öttürür valla.

  • Bilal11 Haziran 2021 22:38

    Ekonomimiz büyümemiz sosyal adalet hersey harika gidiyor! Kötü yönetilen bir şey yok! Kötü giden bir sey varsa o da dış mihraklar yüzündendir!

  • manyak herif11 Haziran 2021 23:48

    bilal oğlan bu kötü gidişi tetikleyen tetikçi sen olmayasın.

  • Kenan11 Haziran 2021 22:37

    Dış mihraklar bizi kıskanıyor! Muhteşem yönetimimiz sayesinde muhteşem ekonomimizi kıskanıyorlar!