E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Türkiye'de enflasyon yavaşladı---

IMF: Türkiye'de enflasyon yavaşladı

IMF: Türkiye'de enflasyon yavaşladı
17 Ekim 2013 - 10:50 borsagundem.com

IMF, G20 ülkeleriyle ilgili düzenli ekonomik endeks yayınlamaya başladı.

IMF, Ağustos ayı itibarıyla Türkiye dâhil kimi G20 ülkelerinde yıllık enflasyonun yavaşladığını bildirdi. Türkiye, Ağustos ayı itibarıyla en yüksek yıllık tüketici fiyat artışı yaşanan dördüncü G20 ülkesi oldu.
G20 ülkeleri ekonomik göstergeleri IMF tarafından yayımlanmaya başlandı. Yayımlanan ilk G20 Tüketici Fiyat Endeksi’ne göre Ağustos ayında söz konusu ülkelerdeki yıllık enflasyon ortala yüzde 3 oldu ve bir yavaşlama eğilimi gösterdi. Temmuz 2013-Temmuz 2012 G20 tüketici enflasyon rakamı yüzde 3.2 olarak ölçülmüştü. IMF’nin konuya ilişkin açıklamasında “G20 tüketici fiyatları endeksi, dünyanın en büyük ekonomileri arasında bulunan birbirinden farklı örneklerin toplamını yansıtıyor. Hindistan, Arjantin, Endonezya ve Türkiye, Ağustos 2013’te yüzde 8’e eşit ya da yukarısında olarak en yüksek yıllık enflasyon oranı deneyimini yaşadı” denildi.
IMF Japonya, Fransa, Kanada ve İtalya’nın yüzde 0.9 - yüzde 1.2 ile en düşük yıllık enflasyon oranlarına sahip olduğunu belirtirken, “Ağustos 2013’te yıllık enflasyon; Türkiye’de (Temmuz’da yüzde 8.6’dan Ağustos’ta yüzde 8’e düştü), ABD’de (yüzde 2’den yüzde 1.5’a), Almanya’da (yüzde 1.9’dan yüzde 1.6’ya) ve daha ılımlı bir şekilde AB’de (yüzde 1.7’den yüzde 1.5’a), Brezilya’da (yüzde 6.3’ten yüzde 6.1’e), Hindistan’da (yüzde 19.8’den yüz de 10.7’ye) ve Çin’de (yüzde 2.7’den yüzde 2.6’ya) yavaşladı” dedi.
IMF G20’lerde yıllık enflasyonun Endonezya, Japonya’da yükseldiğini, Rusya Federasyonu, Güney Afrika, Meksika ve İtalya’da sabit kaldığını kaydetti.
Verilere göre, Ağustos ayı itibarıyla yıllık tüketici fiyatları endeksi en yüksek beş ülke Hindistan, Arjantin, Endonezya, Türkiye ve Rusya Federasyonu şeklinde sıralandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • : )17 Ekim 2013 16:57

    şaka gibi.. dolar 1.70 lerden çıka çıka 2.05 lere , ordan 2.0 lere gelıyor.. sonrasında pahalılık alışverişi keziyor tuketım azalıyor, kredi kartlarıda dahada azaltacak kısılıyor... sonrasında enflasyon azalıyor.. her devlette azalma yada artma durumu farklıdır imf onuda araştırmalı