E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF, Türkiye'de enflasyon beklentisini düşürdü---

IMF, Türkiye'de enflasyon beklentisini düşürdü

IMF, Türkiye'de enflasyon beklentisini düşürdü
13 Ekim 2020 - 15:34 borsagundem.com

IMF, Türkiye ekonomisi için GSYH tahminlerini korudu, enflasyon tahminini hafif aşağı çekti

Uluslararası Para Fonu(IMF), korona virüs salgınının etkisiyle Türkiye ekonomisinin bu yıl yüksek oranda gerilemesini, gelecek yıl toparlamasını beklemeyi sürdürdü.

IMF'in '2020 yılı Sonbahar Dönemi Dünya Ekonomik Görünüm Raporu' yayımlandı.

Rapora göre, Türkiye için bu yıl yüzde 5,0 olan daralma tahmini ile gelecek yıl yüzde 5,0 büyüme tahmini aynı şekilde kaldı. Raporda 2025 yılı için uzun dönemli büyüme tahmini yüzde 3,5 olarak açıklandı.

IMF Raporunda ortalama tüketici fiyat beklentisi hem bu yıl, hem de gelecek yıl için yüzde 12,0'den yüzde 11,9'a çekildi. İki yıl için de yıl sonu tüketici fiyat beklentisi yüzde 12,0 oldu. Kurum 2025 yılında ortalama tüketici fiyat beklentisini yüzde 11,0 olarak belirledi.

IMF, cari işlemler dengesi/GSYH beklentisini bu yıl için yüzde 0,4'ten yüzde -3,7'ye, gelecek yıl beklentisini yüzde -0,2'den yüzde -0,9'a revize etti.

IMF'in işsizlik oranı için beklentisi bu yıl yüzde 17,2'ten yüzde 14,6'ya, gelecek yıl yüzde 15,6'dan yüzde 12,4'e çekildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)