E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Türkiye için büyüme beklentisini düşürdü---

IMF Türkiye için büyüme beklentisini düşürdü

IMF Türkiye için büyüme beklentisini düşürdü
06 Ekim 2015 - 18:13 borsagundem.com

IMF, Türkiye için büyüme beklentilerini düşürdü

Uluslararası Para Fonu(IMF), Türkiye'nin 2015 ve 2016 yıllarınailişkin büyüme tahminini düşürdü. IMF, Rusya'daki daralma ve şirketlerin yatırımları yüksek borçla gerçekleştirmelerinin, siyasi belirsizlikle birleşmesinin Türkiye'de iç talep üzerinde baskı yaratmasının beklendiğini vurguladı. 

IMF yılın ikinci 'Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'nu yayınladı. IMF tarafından yayınlanan rapora göre, Türkiye'nin bu yıl içinbüyüme beklentisi yüzde 3,1'den yüzde 3,0'e, gelecek yıl için yüzde 3,6'dan yüzde 2,9'a çekildi.

IMF, Türkiye'de enflasyonun bu yıl yüzde 7,4, gelecek yıl yüzde7,0 büyüyeceğini tahmin etti. Nisan raporunda tahminler sırasıyla yüzde 6,6 ve yüzde 6,5 seviyesindeydi.

Cari açığın GSYH'ye oranını bu yıl için yüzde -4,2'den yüzde-4,5'e çeken IMF, gelecek yıl için tahminini yüzde -4,8'den yüzde -4,7'ye revize etti.

IMF'nin bu yıl için işsizlik beklentisi yüzde 11,4'ten yüzde 10,8'e düşürülürken, gelecek yıl beklentisi de yüzde 11,6'dan yüzde 11,2'ye indirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)