E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıIMF-Obama-Yellen üçgeni---

IMF-Obama-Yellen üçgeni

IMF-Obama-Yellen üçgeni
11 Nisan 2016 - 09:28 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, sabah raporunda piyasadaki gelişmeleri ve beklentileri değerlendirdi.

Piyasalar haftaya IMF’nin negatif faiz sistemini destekleyici açıklamalarıyla başlarken, akşam saatlerinde gerçekleşecek Obama-Yellen zirvesi de takip edilecek. IMF-Obama-Yellen üçlemi neden önemli?

Öncelikle önümüzdeki haftasonu Washington’da IMF’nin liderliğinde önemli bir zirvenin gerçekleşeceğini belirtelim. Çin’de düzenlenen G-20 zirvesinin ardından ilk kez büyük merkez bankaları bu zirvede buluşacak. Hatırlanacağı gibi G-20 zirvesinin ardından Fed para politikasındaki duruşunu biraz daha gevşetme yönünde adımlar atma yönünde sinyal vermişti. Haftasonu düzenlenecek zirve öncesinde IMF’nin açıkladığı raporda, negatif faiz ile parasal teşvik ve finansal koşulların uygun hale geldiği belirtildi. IMF, son açıklamalarında negatif faiz sistemini desteklediğinin altını her defasında çizdi. Bu yüzden son dönemde gelişen politikalarda IMF, önemli bir rol üstleniyor. Zirve öncesi kritik bir toplantı da Yellen-Obama arasında gerçekleşecek. Bu zirvede de ABD ekonomisinin bir kez daha 2008 krizini yaşamaması için gerekli önlemler konuşulacak. Son günlerde en çok korkulan kelime ise resesyon. ABD ekonomisi resesyon tehlikesi ile karşı karşıya kalmamak için gerekli önlemler alınacaktır. Bu yüzden bu hafta gerçekleşecek görüşmeler, para politikalarının yönü açısından oldukça önemli olacak. Daha önce G-20 zirvesini birçok yatırımcı gözden kaçırmıştı. Ancak devamında Fed’in daha ihtiyatlı bir politika uygulayacağını belirtmesi, bu toplantı sonrasında gerçekleştğini bir kez daha hatırlatalım. Muhtemelen önümüzdeki hafta gerçekleşecek IMF toplantısında da, kurul merkez bankalarına benzer önerileri yapmaya devam edecektir. Bu yüzden uzun bir süre daha dünya düşük faiz ortamından çıkamayabilir.

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 11/04/2016

Bu gelişmeler doların fiyatını düşürmeye yönelik olacağı için şirket karlılıkları orta vade de olumlu etkilenecektir. Bugün itibariyle ilk çeyrek karları açıklanmaya başlanacak. Ancak özellikle doların düşmeye devam etmesiyle birlikte ikinci çeyrek karlılıklar üzerindeki beklenti daha da artacaktır. Bu yüzden SP500 endeksinde beklentiler güçlenmeye devam edebilir. Saatlik grafiklerde 2030 üzerinde önemli bir destek oluştuğu görülüyor. Fiyatların bu seviye üzerinde kalmaya devam etmesi halinde 2050 direncine doğru yükseliş denemeleri sürebilir. 2050 direncinin aşılmasıyla birlikte endeksteki ilk hedef 2070 olarak karşımıza çıkacaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)