E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Küresel üretim 2020'de daralacak---

IMF: Küresel üretim 2020'de daralacak

IMF: Küresel üretim 2020'de daralacak
27 Mart 2020 - 17:41 borsagundem.com

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Uluslararası Para ve Finans Komitesi Başkanı Lesetja Kganyago’nun ortak açıklamasında, “Ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, küresel üretim 2020'de daralacak” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, küresel üretimin 2020'de daralacağını belirterek, fonun üye ülkeleri desteklemek için 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini kullanmaya hazır olduğunu bildirdi. 

IMF Başkanı Kristalina Georgieva ve Uluslararası Para ve Finans Komitesi (IMFC) Başkanı Lesetja Kganyago’nun video-konferans sistemiyle gerçekleştirdiği toplantının ardından yazılı bir ortak açıklama yapıldı. 

Dünyanın küresel bir salgının ekonomik ve finansal bir krize dönüşmesiyle daha önce görülmemiş bir durumla karşı karşıya bulunduğu belirtilen açıklamada, “Ekonomik faaliyetlerin aniden durmasıyla, küresel üretim 2020'de daralacak.” ifadesine yer verildi. 

Açıklamada, IMF’ye üye ülkelerin vatandaşların hayatlarını kurtarmak ve ekonomik faaliyetleri korumak için şimdiden olağanüstü adımlar attığına işaret edilerek, “Fakat daha fazlasına ihtiyaç var. Öncelik, 2021’de ekonomik toparlanmayı güçlendirmek için kırılgan hanehalkına ve şirketlere yönelik mali desteği hedeflemeli.” değerlendirilmesine yer verildi. 

Kovid-19’un sebep olduğu küresel krizi etkili bir şekilde çözmek için “güçlü ve koordineli politika eylemlerinin” önemine dikkat çekilen açıklamada, “IMF, üye ülkeleri desteklemek için 1 trilyon dolarlık finansal kapasitesini kullanmaya hazır.” ifadesi kullanıldı. 

IMF'nın açıklamasında, fonun halihazırda en fakir üye ülkelerin borç geri ödemelerine yönelik yardım sağlamak üzere harekete geçtiği hatırlatılarak, IMF’nın döviz sıkıntısı çeken üye ülkelere yardımcı olacak ek seçenekleri araştıracağı bildirildi. 


Ortak hedefin üye ülkelerin daha hızlı ve daha güçlü bir ekonomik toparlanma sağlamaları için IMF’nin kriz yanıtını daha etkin hale getirmek olduğu vurgulanan açıklamada, ek seçenekler gibi bütün konuların IMFC’nin Bahar Toplantıları’nda dikkate alınması için güçlü bir tedbir paketi getirmek amacıyla önümüzdeki haftalarda IMF’nin İcra Kurulu tarafından tartışılacağı da belirtildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Umutlar bitti 18 Nisan 2020 17:50

    borsaifşa oyayo da meşe odunuyla beraber sizi ifşa edince, sen de ben değilim dedin , Ky yı koruyacağım, çocuğunuzun bilmem neyini çalmayacağım deyip ilk sen çalmıştın

  • Çççççç30 Mart 2020 11:26

    Bize öle ulcak böle olcak deyip kendin elindekileri bize çakıp giderken iyidi beter ol kimsenin yanına kalmaz oglim.

  • Ad soyad30 Mart 2020 10:58

    Gülerde herkes takım elbiselerini hazırlasın genel kurula gidiyoruz diyen sendin şirketi ele geçirmiştik ? Senden bi cacık olmaz yalancının tekisin. Kendin malını satana kadar insanları kandırmaktan baska birşey yaptığını görmedim. Haram zehir zıkkım olsun

  • Dr Adem AYHAN 29 Mart 2020 23:30

    Devlet kurumları hakkında kamuya acık platformlarda algı oluşturup karalama yapıyorsun yarın bide ben sikayet edicem seni. Oldu be hem yap yapacağını ceza ye sonra suçunu bastırcan diye devlet kurumlarına saldır. Git nereye şikayet ediyorsan et bu ülkeyi, yargı bağımsız karar vermiyo diye defol bekleme hiç

  • Eski bi dost29 Mart 2020 22:58

    mıstaaaa eski tanırız birbirimizi hakettin be kardeşim . Git diğer yediğin nanelerden nasıl sıyırabilirsin ona bak.

  • Borsacı29 Mart 2020 22:51

    Ağam kusura bakmada sen yaptığın şeylerden takipçine karşı sıyırıcan diye ben devletin kurumlarına laf söyletmem ! Yanlış yapıyon işine bak.

  • Frtna7429 Mart 2020 22:01

    Hepinizi seviyorum büyüğüm kucugumsunuz saygı duyarım ama saygısız tipler çok Arap comari diyen vs vs ayıptır onun anasına küfür eden ey zat analarin ayakları altına cennet serilmiş be gardaş bu kadar mı düşman oldun kin nefret besledin be

  • Çekirdek çitleyen adam 29 Mart 2020 21:52

    Bağır ömit zarı bağır çaldığınız hayatların ahı çıkıyor bağırr.

  • Energy27 mağduru29 Mart 2020 21:43

    Bakın yeni gelen arkadaşlar biz zamanında bu adama güvendik yeni gelen sizler gibi. Enerji işine gircek diye ttüm birikimimizi bunun sahibi olduğu tokene yatırdık. Sözde iyi kar edecektik enerjı santralimiz olacaktı. 2 yıldır bırak karı anaparamızın tamamı gitti. Bizim yaşadıklarımız size küpe olsun kanmayın inanmayın. Hiçbirşey görüldüğü gibi değil biz YANDIK.

  • Sabri29 Mart 2020 23:20

    Birde Oyayo al demişti. Harp çıksa yükselir dediydi. Alanlar acele etti sattı ve sovdu. Bekleyin deyip durduydu . ALLAH razı olsun tuttugu altin olsun insallah beni ihya etti.

  • Biri 29 Mart 2020 23:04

    Gelirdi geceleri telgrama energy27 kanalına çok karlı iş Şeytan diyor tüm paranı bas diye diye gazlardı milleti. Şimdi mecburen belki bir ümit sesimizi çıkartamayıp bekliyoruz ama nafile allah bırakmasın yanına

  • Ha-ha-ha29 Mart 2020 21:36

    Ne oldu lan ömit zarı devletim koyunca hoplayıverdin. Artık tescillendin.

  • Mustafa doru 29 Mart 2020 20:55

    Hisse pazarladın oğlum pazarladın bunu tüm türkiye cumhuriyeti biliyor. Hemde en yakınındakinden en uzağındakine kadar pazarladın. İnsanların üç kuruş birikimlerini yalanla dolanla indirdin;) şimdi hesap Zamanı. Spk globali güleri oyayo yu daha incleemedi bi incelesin az sebret

  • Kandırılan komando 29 Mart 2020 20:52

    Umıt viyak viyak bağır yediğin kul hakları çıkmayı başladı Allahın adaleti şaşmaz. Yıllarca yüzlerce insanı mağdur ettin. Simdi istediğin kadar bağır devlete yakalandın bilader. Daha bu işin güleri globali oyası var ;)

  • Yorumcu 29 Mart 2020 20:16

    Umut sarı tek başına yemedi bunca haltı etrafındakilerle millete aldırdığı hisselerdeki tüm işlemler incelensin. Birlikte hareket ettiği herkes ceza almalı

  • FY29 Mart 2020 20:02

    Suç uydurma suçu Adliyeye Karşı Suçlar Başlığı altında Türk Ceza Kanunu’nun 271. maddesinde “İşlenmediğini bildiği bir suçu, yetkili makamlara işlenmiş gibi ihbar eden ya da işlenmeyen bir suçun delil veya emarelerini soruşturma yapılmasını sağlayacak biçimde uyduran kimseye üç yıla kadar hapis cezası verilir.” şeklinde düzenlenmiştir. Hadi bakalım iftira atmak kolay ya atmak isteyen buyursun hepsinin hakkında ilgili makamlara başvuru yapılacak :)

  • *** ? ***27 Mart 2020 21:11

    bizim borsaya bir şey olmaz.çünkü süpekülatörler ve kumarbazların elinde bizim borsa.

  • Veli29 Mart 2020 20:17

    Bu kadarmı borsa biliyosun bizim borsamızın 65% yabancının elinde.Senin benim paramı alanlar yabancılar.yada sahtekar patronlar. Bu adam Türk yatırımcısını yabancıdan ve bizim cebimize gözünü dikenlerden koruyan insan.boş yorum yapmayın.

  • ekonomist/stratejist27 Mart 2020 19:33

    Dünyanın en büyük ekonomileri ABD-Çin-İngiltere-Almanya-Fransa ve İtalya 2020 yılında daralacak. Ancak Türkiye gibi ekonomisi gelişmemiş olan ülkeler 2020 ve 2021 yılında daralacak. Türkiye 2020 %-1,5 daralma 2021 %0,5 daralma bekliyorum. ABD gibi küresel ekonominin en büyükleri 8 ay-1 yıl arasında rahat toplar. Ancak Türkiyenin toparlanması 2 seneyi bulur. Ben daha önce de analizlerimde Türkiyenin toparlanmasını 2022 Ocak dedim bu tarihten önce olması mümkün değil. Ben en iyi ekonomist/stratejist birisiyim benim hiçbir analizim şaşmaz çünkü bütün analizlerim reeldir. Şu an küresel ekonomi benim dediğim gibi ilerliyor dimi 2. dalgayI bekleyin Çin yaktı 2. dalgayI Avrupa ve biz de yakın zamanda 2. dalgayI yaşayacağız. Türkiyedeki şirketlerin büyük çoğunluğu 1 aydan fazla dayanamaz zaten şimdiden başlayan şirketler var.

  • mantık28 Mart 2020 06:11

    Tam bir kırıksın!  Herkesin gördüğünü bildiğini papağan gibi tekrarlayıp burada çok bilmişlik yaparsan mahalle kokoşlarından  bir farkın yok demektir.