E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF: Kriz geçici olacak---

IMF: Kriz geçici olacak

IMF: Kriz geçici olacak
23 Mart 2020 - 13:40 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) Strateji, Politika ve İnceleme Bölümü Direktörü Martin Mühleisen, Covid-19 salgınının küresel ekonomiyi ciddi etkileyeceği uyarısı yaptı, ancak, krizin geçici olacağını vurguladı.

Mühleisen, IMF'nin websitesinde yayımlanan yazısında, "ekonomik şokun geçici olduğuna ilişkin güven sağlayacak şekilde Covid-19 salgınının sınırlanmasının" hükümetler için temel hedef olması gerektiğine dikkat çekti.

Hükümetlerin ve bankaların piyasaları likidite sağlayarak işler durumda tutmak için daha önce görülmemiş önlemler aldığına da dikkat çeken Mühleisen, atılan adımların "ihtiyacın da üstünde olabileceğine" işaret etti ve "Güçlü etki bırakması için bu adımların uluslararası koordinasyonla atılması gerek. Krize sağlık alanındaki ne kadar iyi organize, ne kadar çok koordineli karşılık verilirse, güvenin geri dönüşü o kadar hızla mümkün olur" dedi. 

Mühleisen, mali kurumların 2008-2009 küresel finansal kriz öncesine göre daha dirençli ve hazırlıklı olduğuna da dikkat çekerek, "Kriz, bu türden bir şoka hazırlıklı olduğumuzu umduğum bir döneme denk geldi" diye ekledi.

Merkel: 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana en büyük kriz

ECB: Virüs salgını Avrupa'yı resesyona sokacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • A. A.23 Mart 2020 21:13

    İçeride hainimiz, dışarıda düşmanımız olduğu sürece sıkıntılar olacaktır. Ak Parti'den önce çok mu iyiydik? Eskiden her gün kriz vardı ve ekonomimiz batmıştı. İmf'den 1 milyar dolar almak için yalvarıyorduk. Şimdi çok şükür krizlerle baş edebilen bir hükümetimiz var. Fetöcüler, CHP'liler kabul etmese de böyle...

  • kaktust23 Mart 2020 17:19

    bizde kriz bitmez bu konuda hiç endişe etmiyorum,virüs biter, iş bankasının chp hiselerine el koyma krizi başlar, o unutulur,suriye olayı tekrar  başlar,o unutulur libya,o unutulur S400,o unutulur F35 ,o unutlur.o unutulur insan hakları, demokrasi, yargı, reformu,daha bir sürü krizimiz var çoğunu buraya yazmaya gerek yok... Size soruyorum bizde kriz bitermi ???? Yaşım 54 artar ama eksilmez.Not: İstanbul yerel seçimleri neden yenilendi piyasalara kriz tıravmaları yaşatıldı,aklımıza hayalimize gelmiyecek şeylerden  bizde kriz çıkartılır,merak etmeyin

  • Levent Resuloğlu23 Mart 2020 20:47

    Akp başda olduktan sora bu saydıkların düzelmez

  • mzd23 Mart 2020 13:52

    ne boş laf arkadaş,kalıcı olması için  bir istilanın başında olmamız gerekir,yoksa.....