E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF güçlü toparlanma işareti görüyor, önemli riskler devam ediyor---

IMF güçlü toparlanma işareti görüyor, önemli riskler devam ediyor

IMF güçlü toparlanma işareti görüyor, önemli riskler devam ediyor
21 Mart 2021 - 12:12 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu'nun 2 numaralı yetkilisi, daha güçlü bir küresel ekonomik toparlanmanın işaretlerine dikkat çekti, ancak koronavirüsün mutasyonlarının ortaya çıkması da dahil olmak üzere önemli risklerin devam ettiği konusunda uyardı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

IMF Birinci Genel Müdür Yardımcısı Geoffrey Okamoto, Nisan ayı başlarında Fonun, ABD'deki ek mali teşvik harcamalarının etkilerini yansıtmak için Ocak ayı küresel büyüme tahminini % 5,5 olarak güncelleyeceğini söyledi, ancak ayrıntı vermedi.

Okamoto, Çin Kalkınma Forumu'na yaptığı bir konuşmada, pandemi başladığından bu yana yaklaşık 90 milyon insanın aşırı yoksulluk eşiğinin altına düştüğünü belirterek gelişmiş ekonomiler ile gelişmekte olan piyasalar arasındaki artan ayrışmaya ilişkin endişelerini dile getirdi. Okamoto, Çin'in tüm büyük ekonomilerin önüne geçerek pandemi öncesi büyüme seviyelerine ulaştığını söyledi.

Okamato, Çin dışında, gelişmiş ekonomiler ile yükselen piyasalar arasında genişleyen bir uçurumun endişe verici işaretleri olduğunu belirterek, Çin hariç yükselen ve gelişmekte olan ülkelerdeki kişi başına kümülatif gelirin 2020-2022 yılları arasında salgın olmadan %22 daha düşük olacağını ve daha fazla insanı yoksulluğa sürükleyeceğini söyledi.

Okamoto, genel görünümün "istisnai olarak" belirsiz kaldığını belirterek, salgının ne kadar süreceğinin belirsiz olduğunu ve hem gelişmiş hem de gelişmekte olan ekonomilerde aşılara erişimin çok düzensiz kaldığını da sözlerine ekledi.

Okamoto, bazı ülkelerin salgınla savaşmak ve ekonomik etkisini azaltmak amacıyla harcamaları artırmak için çok az alana sahip olduğunu, özellikle de yüksek borç seviyelerine sahip düşük gelirli ülkeler olduğunu söyledi. Daha sıkı finansal koşulların, yüksek kamu ve özel borcu olan ülkelerdeki kırılganlıkları daha da kötüleştirebileceğini belirten IMF yöneticisi parasal teşvikin daha erken çekilmesiyle ilgili piyasa beklentilerinin tetiklediği tahvil getirilerindeki son artışlara atıfta bulundu.

IMF de Türkiye büyüme beklentisini yükseltti

 

IMF’den Türkiye için enflasyon tahmini

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)