E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF global büyüme tahminlerini düşürdü---

IMF global büyüme tahminlerini düşürdü

IMF global büyüme tahminlerini düşürdü
19 Ocak 2016 - 12:08 borsagundem.com

IMF global büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti

IMF, Ekim ayında yayınladığı Global Ekonomik Görünüm raporu için bugün açıkladığı güncellemede 2016 ve 2017 için global ekonomik büyüme tahminlerini aşağı yönlü revize etti. 
IMF, 2016 ve 2017 için global büyüme tahminlerini Ekim 2015'e göre 0,2'şer puan düşürerek yüzde 3,4 ve yüzde 3,6 olarak ortaya koydu. IMF, güncellenen raporun global aktivitede toparlanmanın özelliklede gelişmekte olan piyasalarda ve kalkınmakta olan ekonomilerde Ekim ayında öngörülenden daha yavaş olacağına işaret ettiğini vurguladı. 
Raporda, "Gelişmiş ekonomilerde ılımlı ve inişli çıkışlı toparlanmanın üretim açıkların kademeli şekildde daha da daralmasıyla devam etmesi bekleniyor. Gelişmekte olan piyasalar ve kalkınmakta olan ekonomiler için farklı ancak bir çok açıdan ilgi çekici. Çin ekonomisinde  yavaşlama  ve yeniden dengelenme, düşük emtia fiyatları ve bazı büyük gelişmekte olan piyasa ekonomilerinde gerlimler 2016-17 büyüme görünümleri üzerinde baskı yaratmaya devam edecek. Çin'de devam eden yavaşlamaya rağmen gelecek 2 yılda büyümenin toparlanacağı öngörülüyor. Bu, özellikle Brezilya, Rusya ve bazı Ortadoğu ülkelerinde büyüme oranlarının kademeli olarak iyileşeceğini tahminlerini yansıtıyor.Ancak bu öngörülen kısmi toparlanma yeni ekonomik veya siyasi şoklar tarafından engellenebilir" ifadelerine yer verildi. 
Global ekonomik görünüm için risklerin aşağı yönlü olmaya devam ettiğini ve risklerin global ekonomide devam eden ayarlamalar ile ilişkili olduğunu belirten IMF, gelişmekte olan ekonomilerde yavaşlama, Çin'de yeniden dengelenme, düşük emtia fiyatları, ABD'nin olağanüstü genişlemeci para politikası şartlarından yavaş yavaş olarak çıkması gibi önemli zorlukların başarılı şekilde yönetilememmesi halinde global büyümenin rayından çıkabileceği uyarısı yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)