E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF: Fed'in sorumluluğu çok yüksek---

IMF: Fed'in sorumluluğu çok yüksek

IMF: Fed'in sorumluluğu çok yüksek
03 Ekim 2022 - 23:55 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, ABD Merkez Bankası'nı (Fed) politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, Suudi Arabistan ziyareti sırasında Reuters'a verdiği röportajda, doğru maliye politikalarıyla küresel durgunluğun önlenebileceğini belirtti.

Hükümetlerin maliye politikalarının para politikası sıkılaşmasıyla tutarlı olması halinde küresel resesyonun önlenebileceğine dikkati çeken Georgieva, ancak gelecek yıl resesyona girecek ülkelerin olabileceğini bildirdi.

Georgieva, Fed'e politikalarında son derece ihtiyatlı ve dünyanın geri kalanı üzerindeki etkisine karşı dikkatli olma çağrısında bulunarak, Fed'in sorumluluğunun "çok yüksek" olduğunu ifade etti.

IMF Başkanı Georgieva'nın Fed'e yönelik çağrısının Birleşmiş Milletler'in (BM) merkez bankalarını faiz artışlarını durdurmaya çağırmasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD), bugün açıkladığı raporda, Fed ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) gibi gelişmiş ülkelerdeki merkez bankalarının faizleri artırmaya devam etmesinin küresel ekonomiyi resesyona ve ardından uzun süreli durgunluğa itme riski taşıdığını bildirmişti.

Raporda, resesyon yaratmadan daha yüksek faiz oranlarıyla fiyatları aşağı çekebilmeye yönelik herhangi bir düşüncenin "ihtiyatsız bir kumar" olduğu ifade edilmişti.

Reel ücretlerin düştüğü, mali sıkılaşmanın, finansal çalkantıların ve çok taraflı destek ve koordinasyonun yetersiz olduğu bir dönemde aşırı parasal sıkılaşmanın birçok gelişmekte olan ülke ve bazı gelişmiş ülkelerde durgunluk ve ekonomik istikrarsızlık dönemi başlatabileceğine dikkat çekilen raporda, ABD'deki bu yılki faiz artışlarının Çin hariç gelişmekte olan ülkeler için gelirde tahmini 360 milyar dolarlık azalmaya ve ileride daha fazla soruna neden olabileceği kaydedilmişti.

BM: Mevcut para politikaları küresel resesyon riski taşıyor

 

Fed kanadında ilk kez yüzde 5 telaffuz edildi

 

Atlanta Fed Başkanı: Jeopolitik belirsizliklere dikkat

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ04 Ekim 2022 10:58

    IMF BU HABERİ BİLİNÇLİ YAPTIKİ ZENGİNLERİN ELİNDE HALA YÜKSEK FİYATTAN YÜKLÜ OLAN HİSSE SENETLERİNİ GARİBANLARA YIKMAK İÇİN AMAN DİKKATLİ OLUN GELEÇEK ÇETİN GEÇECEK.

  • öneri güleni04 Ekim 2022 08:34

    doğru faiz sıfır olmalı da yanında da hammadde alımı ve mecburi ithalat ve ihracat kanalları dışında döviz alımlarına $ bazında vergi getirilmeli en az % 30 hadi % 18 olsun ki havadan para kazanımları son bulsun? ytd 😉

  • Türk.04 Ekim 2022 00:21

    Ne oldu faizi artırın diyen millet ittifakı. Faiz herşeyi yok eder. Mutlaka sıfır olmalı ve ABD her yerde savaş çıkarmaktan vazgeçmeli Allah'ın verdiği bu gücü adaletli bir dünya için kullanmalı. Yoksa büyük felaketlerin gelmesi kaçınılmaz. Tarihte yazıyor neler olduğu.