E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Euro Bölgesi büyüme tahminlerini düşürdü---

IMF Euro Bölgesi büyüme tahminlerini düşürdü

IMF Euro Bölgesi büyüme tahminlerini düşürdü
06 Kasım 2019 - 16:55 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), euro bölgesindeki imalat sektörü krizinin, uzun süredir devam eden küresel ticaret gerilimi nedeniyle hizmet sektörüne yayılabileceğini öngörerek, euro bölgesi ekonomik büyüme tahminlerini düşürdü.

IMF, 19 ülkeden oluşan euro bölgesinin bu yıl için büyüme tahminini daha önceki %1.3 seviyesinden %1.2'ye revize etti. Geçen yılki %1.9 genişlemeden sonra bu önemli bir yavaşlama teşkil ediyor.

IMF euro bölgesinin ekonomisinin 2020 ve 2021 yılına ilişkin büyüme tahminlerini %1.5'ten %1.4'e düşürdü.  Almanya ve İtalya için önceki büyüme tahminlerini revize eden IMF, yavaşlamanın çoğunlukla euro bölgesinin en büyük ekonomisi Almanya'daki zayıf büyüme ve üçüncü büyük ekonomisi İtalya'daki durgunluktan kaynaklandığını ifade etti.

IMF Almanya ekonomisindeki büyüme beklentisini Nisan ayı tahmini olan %0.8'den %0.5'e düşürdü. Bu oran 2018 yılı büyümesinin üçte biri durumunda.

IMF İtalyan ekonomisinin de duraklayacağını öngörerek büyüme beklentisini %0.1'den düşük olacak şekilde revize etti. 2020 yılı için büyüme beklentisini ise %0.9'dan %0.5'e düşürdü.

IMF arap ülkelerindeki protestoların nedenini açıkladı

 

IMF'den korkutan uyarı: 'Krizden beter eder'

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)