E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF ekibi Lübnan’a gidiyor---

IMF ekibi Lübnan’a gidiyor

IMF ekibi Lübnan’a gidiyor
19 Şubat 2020 - 15:27 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF) teknik ekibi, Lübnan hükümetinin ülkedeki finansal krizle baş etmek için IMF’den yardım talep etmesi üzerine Beyrut’a gidecek.

Lübnan hükümeti, geçen hafta resmi olarak IMF’den teknik destek istemiş, IMF ise Lübnan’ın ülkede dengelenme ve büyümenin sağlanması için gereken reformlar kapsamında danışmanlık talep ettiğini, ortada herhangi bir finansal destek talebinin bulunmadığını açıklamıştı.

Lübnan’da 1975-90 iç savaşını takiben görülen krizden bu yana izlenen en kötü finansal görünüm, geçen yıl sermaye girişinin yavaşlamasıyla likidite sıkışıklığına yol açmış ve çeşitli sorunlar ortaya çıkmıştı. Bankalar, nakit para ulaşımına yeni düzenlemeler getirmiş ve yurtdışına yapılan transferleri durdurmuş, Lübnan lirası ciddi değer kaybetmiş ve şirketlerde işten çıkarmalar ile maaş kesintileri başlamıştı. Lübnan’ın devlete ait havayolları Middle East Airlines da sadece dolarla bilet satacağını açıklamış, daha sonra kart ve çek ödemelerinde de dolar kabul etmeye başlamıştı.

Lübnan hükümeti ayrıca, ülkenin borç krizine ilişkin atacağı adımlar kapsamında danışmanlık alacağı şirketi seçmeye çalışıyor. Aralarında Moelis & Company, Rothschild & Co, Guggenheim Partners, Citibank, Lazard, JP Morgan, PJT Partners ve Houlihan Lokey’nin bulunduğu şirketler, hükümetin açacağı ihaleye katılacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)