E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF Direktörü: Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını abartmamak lazım---

IMF Direktörü: Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını abartmamak lazım

IMF Direktörü: Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını abartmamak lazım
12 Nisan 2019 - 21:20 borsagundem.com

IMF Avrupa Direktörü Thomsen, Türkiye ile gözden geçirme çalışmalarının dışında herhangi bir görüşme yapılmadığını söyledi. Thomsen, "Türkiye'nin karşı karşıya kaldığı ekonomik sıkıntıları abartmamak lazım" dedi

Uluslararası Para Fonu (IMF) Avrupa Departmanı Direktörü Poul Thomsen, IMF/Dünya Bankası Bahar Toplantıları kapsamında basın toplantısı düzenledi ve gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir gazetecinin Türk ekonomisine ilişkin sorusunu yanıtlayan Thomsen, Türk ekonomisinin bazı sıkıntılarla karşı karşı kaldığını ve ekonominin durgunluk döneminden geçeceğini düşündüklerini belirterek, “Ama Türkiye'nin karşı karşıya olduğu sıkıntıları abartmamalıyız” diye konuştu.

“Türkiye para politikaları da dahil son altı ayda önemli tedbirler aldı” diyen Thomsen, ülkenin enflasyon beklentisini yeniden belirleyerek, enflasyonu düşürmek için sıkı bir para politikası izlemesi gerektiğini söyledi.

'GEREKİRSE ÖNLEM ALMAK ÖNEMLİ'

Thomsen, şeffaflığa, Merkez Bankası’nın bağımsızlığına ve sıkı para politikalarının devam ettirilmesine vurgu yaparak, “Ekonominin nispeten önemli sayılabilecek bu gerileme döneminde mali sektörü yakından izlemek ve gerekirse önlem almak önemli." değerlendirmesinde bulundu.

'PERDE ARKASINDA GÖRÜŞME YOK'

IMF Avrupa Departmanı Direktörü Thomsen, Türkiye ile tüm görüşmelerin üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yönelik yaptığı sıradan gözetim çerçevesi içinde yapıldığının altını çizerek, “Türkiye ile IMF arasında 4'üncü madde kapsamında gözden geçirme çalışmaları dışında, resmi veya perde arkasında gerçekleşen herhangi bir görüşme yok.” dedi.

IMF, üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yol gösterici olmak ve uluslararası finansal sistem üzerindeki gözetim görevini yerine getirmek amacıyla her bir üye ülkenin ekonomik gelişmelerine ilişkin olarak (genellikle yılda bir kez) ayrıntılı gözden geçirme çalışmalarında bulunuyor. IMF Kuruluş Anlaşması’nın 4. Maddesi kapsamında yapıldığı için “Madde IV Görüşmeleri” olarak da adlandırılan bu görüşmeler IMF’nin her üyesi gibi Türkiye ile de her yıl düzenli olarak gerçekleştiriliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ffffff13 Nisan 2019 21:37

    İmf direktörünü kınıyorum... Mesela şöyle konuşsaydınız, Türkiye Ekonomisi zor bir süreçten geçiyor, bizden acilen yüksek faizli kredi alması lazım deseydiniz.. Türkiye de ortalığı ayağa kaldırıp her şeyi yapacak, kazan kaldırıp hükümet devirmeyi bekleyen bir kesim vardı, onları üzmüşsünüz.....

  • ALAATTİN CAMGÖZ13 Nisan 2019 18:20

    Türkiye yi kimse gözden çıkartamaz.abd korkutmaya çalışıyor.ama ya abd Türkiye yi tamamen kayıp edecek yada hizaya gelecektir.ülkemiz dünya da en kolay ve yüksek kazancın sağlandığı nadir ülkelerdendir.yakında sular durulur korkmayın .panikle hareket etmeyin derim.

  • ah haber :D13 Nisan 2019 16:16

    İMF Türkiye den borç para alacak, kamu oyu ve ülkemizi bu yüzden yakın takibe alıyor...

  • azmi13 Nisan 2019 21:15

     (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6)  (6) 

  • Kimin nesine13 Nisan 2019 06:42

    Ulen bu ne ayak, nasıl ekonomik kıriz var. madem bumemlekette ekonomi bozuk. s 400 alamazsın patriot alacaksın. F35 i vermeyizz diyor bi taraf bi taraf kalkıyor su 57 veririz diyorlar. türkiye kalkıyor patriotlarıda alırız diyor. Gerçek olan bir kriz var hazmedemedikleri türkiye eski türkiye ama lider farkını sindiremiyorlar. Onlar bunun farkına vardılar , bizim içimizdeki gerzekler anlayamadılar

  • selim13 Nisan 2019 15:01

    kardes patrıot veya f35 karın doyurmuyor ekmek arası patrıot yense bır ogunu kurtarırız

  • Evet haklısın 13 Nisan 2019 11:40

    İçinizdeki gerzekler hiçbir şeyin farkında değil ,sadece överek vatandaş olunmaz.Vatanını milletini seven bir yanlışlık bir hırsızlık gördüğü zaman buna karşı çıkmayı da bilmeli

  • köfteci13 Nisan 2019 10:19

    en çok afrika ülkeleri aç ama en çok silahı onlar alıyor

  • ergn12 Nisan 2019 23:36

    Hıı hı yedik...!Memlekette duymayan kalmadı,aylardır süren görüşmeleri...

  • Pinokyo seni 12 Nisan 2019 23:32

    Tabi canım havadan sudan konuşmuşlar ha bir de pazar günü derbi var ya onu tartış mış lar 🤣🤣🤣

  • ne yaparsan boş..12 Nisan 2019 21:32

    Bizde harddiskleri matkap ile delmenin yoluna bakalim...