E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakIMF’ den karamsar 2016 tablosu---

IMF’ den karamsar 2016 tablosu

IMF’ den karamsar 2016 tablosu
30 Aralık 2015 - 17:47 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda piyasada öne çıkan gelişmeleri değerlendirdi

IMF Başkanı Lagarde, bugün 2016 ile ilgili görüşlerini açıkladı. Açıklamada IMF’in 2016 tablosunun oldukça karamsar olduğu gözlerden kaçmadı. IMF Başkanı Lagarde’ın yapmış olduğu açıklamanın önemli başlıkları aşağıdaki gibi yer aldı;

“Küresel Büyüme 2016'da Hayal Kırıklığı Yaratacak”

“ABD'deki Faiz Artış Olasılığı Ve Çin'deki Ekonomik Yavaşlama Belirsizliğe Katkı Yapıyor, Global Ekonomik Dalgalanma Riskini Büyütüyor”

“Abd Para Politikasının Normalleşmesi Ve Çin'in Yeni Büyüme Modeline Kayması Gerekli Ve Sağlıklı”

“Fakat, Mümkün Olduğunca Etkin Ve Pürüzsüz Olmalı”

Türkiye İle S. Arabistan Arasında Stratejik İşbirliği…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suudi Arabistan ziyareti sırasında iki ülke arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi kurulmasına karar verildi. Açıklamayı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve mevkidaşı Adil Al-Cubayir yaptı. Görüşmelerin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Suudi bakan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyareti çok olumlu bir ziyaret oldu." dedi. Erdoğan ve Kral Selman'ın Suriye'de, Irak'ta, Yemen ve Libya'da yaşanan gelişmeleri ele aldıklarını ifade eden Bakan Cubayir, iki liderin terör ve aşırıcılık konularının yanı sıra terörle ortak mücadele konusunu ve ikili ilişkileri ele aldıklarını sözlerine ekledi.

Rusya’dan 2016 Petrol Tahmini…

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, Rossiya-24 televizyon kanalına verdiği demeçte, bakanlık olarak 2016 yılında varil petrolün ortalama fiyatının 40 dolar olacağını öngördüklerini söyledi. Petrol fiyatındaki her türlü gelişmeye karşı hazırlıklı olmaları gerektiğini ifade eden Bakan Siluanov, "Bütçe değerlendirmesi çerçevesinde gelecek yıl varil petrol fiyatı tahminimiz 40 dolar. 40 dolar olduğunda nasıl hareket edeceğimiz konusunda hemfikiriz, önlemler alındı." şeklinde konuştu. Daha önce Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkoviç varil petrol fiyatının 20 dolara kadar düşebileceğini, Rus Petrol şirketi Lukoil'in CEO'su Vagit Alekperov varil petrol fiyatının 2016'da 42-47 dolar, Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak ise 60-70 dolar olacağını öngören açıklamalar yapmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALY32330 Aralık 2015 22:03

    ULENN BENDE PARA SATMIŞ OLSAM ÜLKE EKONOMİLERİNİ BORÇLANDIRMIŞ OLSAM ZATEN HER DAİM KARAMSAR OLUR.KERİZ ÜLKE EKONOMİLERİNDEN FAYDALAANMIŞ AKABİNDE KARAMSARLIKDAN PARA KAZANMIŞ OLURDUM..SEN NE İŞ YAPARSIN ULEENN