E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiIMF Çin'in 2017 büyüme tahminini yükseltti---

IMF Çin'in 2017 büyüme tahminini yükseltti

IMF Çin'in 2017 büyüme tahminini yükseltti
14 Haziran 2017 - 10:11 borsagundem.com

IMF, Çin'in 2017 yılı büyüme tahminini yüzde 6.7'ye yükseltti

Uluslararası Para Fonu (IMF), Çin'in büyüme tahminini bu yıl içerisinde ikinci kez yükseltirken, borçlanmayla desteklenen büyümeden kurtulunması için derin reformlar gerektiği konusunda uyardı. 

Washington merkezli fon, Çarşamba günü yayınladığı raporunda, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin 2017'de yüzde 6.7 büyüyeceği tahmininde bulundu. Nisan ayında yayınlanan raporda bu rakam yüzde 6.6 iken, Ocak ayındaki raporda ise yüzde 6.5 idi.  

IMF'in zamanı belirlenmiş küresel ekonomik görünüm serisinin dışında tahminlerde değişikliğe gitmesi, yetkililer her ne kadar Çin'in güçlü birinci çeyreğinin daha önce yayınlanan raporlara yansımadığını işaret etmiş olsa da, alışılmışın dışında bir durum. IMF Birinci Genel Müdür Yardımcısı David Lipton, Çarşamba günü Çin'in şu anki hızını reformları hayata geçirmek için kullanması gerektiğini belirtti.  

Lipton, "Yakın dönemli risklerin bazıları geçmiş olsa da, reform sürecinin, orta vadeli istikrarın sağlanması ve ekonominin güncel gidişatının keskin bir düzenlemeye yol açabileceği riskinin değerlendirilebilmesi için hızlanması gerekiyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)