E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF: Çin krizi yenebilecek güçte---

IMF: Çin krizi yenebilecek güçte

IMF: Çin krizi yenebilecek güçte
04 Şubat 2020 - 08:44 borsagundem.com

Dünya Bankası (IMF), Çin hükümetinin salgın ile başa çıkacak politika alanına sahip olduğunu düşündüklerini açıkladı. IMF, "Çin hükümetinin salgın ile başa çıkacak politika alanı var" dedi.

IMF tarafından dün yeni korona virüsü salgınına ilişkin yapılan açıklamada, kurumun Çin'de alınan önlemleri desteklediği ve Çin hükümetinin salgın ile başa çıkacak politika alanına sahip olduğunu düşündüğü belirtildi.

Açıklamada, "Çin'in ekonominin dayanıklılığını korumak için aldığı önlemler dahil bu konuda harcadığı çabalarını destekliyoruz." ifadesine yer verildi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Christine Lagarde de aynı gün yaptığı açıklamada, Çin hükümetinin salgınla mücadelede aldığı önlemleri desteklediklerinin ve Çin ekonomisinin dayanıklılığına tam güven beslediklerinin altını çizdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika04 Şubat 2020 09:31

    Sadece ekonomi alanında önlemler yetmez, yaban hayvanı tüketimi konusunda Çin önlemler almalı. Çiğ yarasanın çorbanın içinde ne işi var !