E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaIMF Başkanı'ndan önemli uyarı!---

IMF Başkanı'ndan önemli uyarı!

IMF Başkanı'ndan önemli uyarı!
24 Ağustos 2013 - 11:23 borsagundem.com

IMF Başkanı Lagarde, QE'den çıkışın yaklaşmasıyla daha fazla küresel koordinasyon çağrısında bulundu

IMF Başkanı Christine Lagarde, parasal genişleme programından çıkışın yaklaşmasıyla daha fazla küresel koordinasyon çağrısı yaptı.
Lagarde, Japonya Merkez Bankası ya da Fed gibi merkez bankalarının önlemlerinin etkisi konusunda belirli bir anlaşma olmasa da, yetkililer, olası dışsallıkları daha iyi anlamasının gerektiğini savundu. Fed'in Jackson Hole'da her yıl düzenlediği konferansta konuşan Lagarde, teşviklerin azaltılmasının yeni bir finansal çalkantıya neden olması hâlinde, bazı ülkelerin kendi ülkelerindeki rüzgarlara dayanamayabileceğini ifade etti.
"Temel hedefimiz olan bağımsızlığımızı ve küresel ekonomiye karşı ortak sorumluluğumuzu yansıtan savunma hatlarına ihtiyacımız var" ifadelerini kullanan Lagarde, "Büyük merkez bankalarının krizin başlarında sağladıkları hatlarla birlikte, swap hatlarının da yardımcı olabileceğini belirterek, IMF'nin politika tavsiyesi ve finansal destek vermeye hazır olduğunun altını çizdi.
Fed'in aylık 85 milyar dolarlık tahvil alımlarının azaltmasının olası etkilerı küresel piyasalara yansıyor. Gelişmekte olan ekonomiler büyük ölçekli nakit çıkışına sahne olurken, bu ülkelerdeki en çok işlem gören 20 para birimi son 3 ayda yaklaşık yüzde 4.4 değer kaybetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)