E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF Başkanı'ndan İslami finans uyarısı---

IMF Başkanı'ndan İslami finans uyarısı

IMF Başkanı'ndan İslami finans uyarısı
15 Kasım 2015 - 13:25 borsagundem.com

IMF Direktörü Lagarde, G20 Zirvesi'nde altyapı yatırımları ve İslami finans hakkında açıklama yapt

Anadolu Ajansı’nın ev sahibi fotoğraf sağlayıcısı olduğu, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, “G20 Liderleriyle Ana Oturum: Büyüme ve İstihdam İçin Daha Kapsamlı Bir Çerçeve” başlıklı B20-L20 Ortak Toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun katılımıyla gerçekleşti.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Direktörü Christine Lagarde, dünyanın birçok ülkesinde hem kısa hem de uzun dönemde büyümenin itici gücünün altyapı olduğunu belirterek, "Sonuçta büyümeyi kısa ve uzun dönemde iten bir güçtür altyapı yatırımları. Çünkü istihdam yaratır" dedi.

Lagarde, köprüler, otobanlar, okullar, hastaneler gibi inşa edilen tüm altyapı yatırımlarının istihdam yarattığına dikkati çekerek, altyapı projelerinin de dünyanın her yerinde bulunduğunu söyledi.

Altyapı projelerine ivme kazandırılmasının çok önemli olduğunu, finansal kuruluşlar olarak bu alanda çalışmaya devam edeceklerini vurgulayan Lagarde, "Aynı zamanda İslam finansmanını desteklemek de önemli. Gerçekten bunun büyüme açısından çok önemli bir rolü olabilir. Altyapı projelerinde kamu sektörünü özel sektörle bir araya getirebilmek de çok önemli. Bu birleşmenin daha fazla olması gerekiyor. Geleneksel olarak bunun az olduğunu söyleyebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)