E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF Başkanı: Çin gelecek yıl tamamen yoksulluktan kurtulacak---

IMF Başkanı: Çin gelecek yıl tamamen yoksulluktan kurtulacak

IMF Başkanı: Çin gelecek yıl tamamen yoksulluktan kurtulacak
22 Kasım 2019 - 12:16 borsagundem.com

Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping tarafından kabul edilen IMF Başkanı Georgieva ise Çin’in önümüzdeki yıl tamamen yoksulluktan kurtulacağına dikkat çekerek bunun Çin ve dünya için kilometre taşı anlamına geldiğini kaydetti.

Çin Uluslararası Radyosu'nun haberine göre, Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva'yla Beijing’de bir görüşme gerçekleştirdi. Georgieva’nın IMF Başkanı olarak Çin’i ziyaret etmesini memnuniyetle karşılayan Xi, günümüzde küresel ekonomik büyümenin yavaşlandığı, ekonomide düşüş tehlikesinin arttığı, korumacılığın yükseldiği, çok taraflılık ve serbest ticaretin ciddi meydan okumalarla karşı karşıya bulunduğu bir dönemde, uluslararası toplumun IMF’den daha fazla beklentisi olduğunu kaydetti.

Xi, Georgieva’nın başkanlığındaki IMF’nin uluslararası para ve diğer yönetişim sistemlerini mükemmelleştirerek yeni atılan piyasalar ve gelişmekte olan ülkelerin temsiliyet ve söz hakkını yükseltmesi arzusunu dile getirdi.

Cumhurbaşkanı Xi, Çin’in müzakere, ortak inşa ve paylaşımdan oluşan küresel yönetişim düşüncesini aktif bir şekilde teşvik ederek korumacılığa kararlılıkla karşı çıktığını belirtti ve Dünya Ticaret Örgütü’nün çekirdeğinde yer aldığı çok taraflı ticaret sistemini korumakta olduğuna işaret etti.
Xi, IMF’nin küresel ticaret gündeminde aktif rol oynayıp adil ve dışa açık bir küresel finans piyasasını koruyarak, uluslararası düzenin daha adil ve rasyonel bir yönde gelişmesini sağlaması temennisinde bulundu.

Çin Halk Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 70. yıldönümünü kutlayan IMF Başkanı Georgieva, Çin’in önümüzdeki yıl tamamen yoksulluktan kurtulacağına dikkat çekerek bunun Çin ve dünya için kilometre taşı anlamına geldiğini kaydetti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa22 Kasım 2019 14:33

    Çin'de yoksulluk ve hırsızlık yapanları kurşuna diziyorlar,bizde ise hırsızlar ve yolsuzluk yapanlar omuzlarda geziyor.Bizde kaynaklar kişilere aktarılıyor.