E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemIMF acil durum fonunu 18 ay uzattı---

IMF acil durum fonunu 18 ay uzattı

IMF acil durum fonunu 18 ay uzattı
24 Aralık 2021 - 11:58 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu (IMF), yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından ciddi şekilde etkilenen ülkelere yardım etmek için Acil Durum Fonu’na erişimi 18 ay daha uzatacağını duyurdu.

Washington merkezli fon tarafından yapılan açıklamada, “IMF Yönetim Kurulu, acil durum fonu kapsamında kümülatif erişim limitlerinde Haziran 2023’e kadar geçici artışlar olması konusunda anlaştı” denildi.

Nisan 2020’de dünya salgınla karşı karşıya kalırken, IMF ülkelerin elde edebileceği fon düzeyini yükseltmek de dahil olmak üzere bu tür yardımlara erişimi daha kolay hale getirdi.

Bu programlar, Eylül 2020 ve Mart 2021’de olmak üzere iki kez uzatıldı.

Yönetim Kurulu ayrıca, 1 Ocak 2022’den itibaren geçerli olmak üzere, geçici olarak artırılan diğer tüm erişim sınırlarını salgın öncesi seviyelere indirmeyi kabul etti.

IMF, bu kararın ödeme dengesinde sorunlarının ortaya çıkması durumunda, üye ülkelerin IMF’nin acil durum fonuna sürekli erişimini garanti ettiğini de vurguladı.

Bunlar arasında, düşük gelirli ülkelere sunulan faizsiz bir program olan Hızlı Kredi Kolaylığı ve IMF’nin tüm üyelerine sunulan Hızlı Finansman Aracı bulunuyor.

IMF, en yoksul ülkelerinin korona virüs ile mücadelesine yardımcı olmayı amaçlayan bir program kapsamında beşinci ve son borç hafifletme turunu onayladığını da bildirdi.

IMF 25 ülkeye borç yardımını uzattı

 

IMF: Politika yapıcılar doğru dengeyi sağlamalı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)