E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarIMF, ABD'yi uyardı---

IMF, ABD'yi uyardı

IMF, ABD'yi uyardı
08 Temmuz 2013 - 06:59 borsagundem.com

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, ABD’yi federal bütçe kesintileri konusunda uyardı

Uluslararası Para Fonu (IMF) ABD’yi makul mali planlar konusunda uyardı.
IMF Başkanı Christine Lagarde, ABD’nin küresel ekonomideki ağırlığını dikkate alması gerektiği ve bu yüzden federal bütçe kesintilerinin uygunsuz bir önlem olduğunu söyledi.
Washington federal eyaletler arası bütçe kesintilerine gitmeye karar verdi. Bu yerel yönetimlerin yaptığı harcamaları kesmesi ya da bütçelerini küçültmesi anlamına geliyor.
Uzmanlar bu durumda uçuş kontrol uzmanlarının çalışma sürelerinin azalmasından, ABD Donanması’ndaki uçakların azaltılması ve de çiftçilere verilen desteğin azaltılması kadar pek çok önlemin gündeme gelebileceğine işaret ediyor.
Fransa’da düzenlenen bir konferansta konuşan Lagarde, “ABD’deki bütçe kesintileri kesinlikle uygunsuz görünüyor. Çünkü bu kesintiler orta ve uzun vadeli büyümeyi destekleyen teşviklerin sonlanması anlamına geliyor” dedi.
Lagarde geçen ay gerçekleşen bir toplantıda da ABD’yi bütçe kesintileri konusunda benzer şekilde uyarmıştı.
KESİNTİLER BAŞLADI
Abd'de savunma sanayi çalışanları haftada bir gün zorunlu izne çıkartılacak. ABD'de Mart ayında devreye giren federal bütçe kesintileri çerçevesinde, toplam 650 bin savunma sanayi çalışanları bugün itibariyle haftada bir gün ücretsiz izin yapmak zorunda.
Bu adım, savunma sanayine 1,8 milyar dolar tasarruf sağlayacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)