E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmar barışından 10.5 milyon kişi yararlandı---

İmar barışından 10.5 milyon kişi yararlandı

İmar barışından 10.5 milyon kişi yararlandı
19 Mart 2019 - 10:46 borsagundem.com

İmar barışından 10,5 milyon kişinin yararlandığı bilgisini veren Kurum ayrıca, Kartal'da yıkılan binanın yerine yenisini yapmak üzere haftaya temel atacaklarını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Kartal'da çöken ve 21 kişinin hayatını kaybettiği Yeşilyurt Apartmanı'nın yerine 5 katlı bir bina yapılacağını söyledi.

Kurum, yeni binanın temelinin haftaya atılacağını kaydetti.

Öte yandan Bakan Kurum, imar barışından 10,5 milyon kişinin yararlandığı bilgisini verdi. Kurum, "Buradan çok önemli bir veri elde edeceğiz, yapı stoğuna ilişkin tespitleri yapacağız" değerlendirmesini yaptı.

Bu arada Kurum, peribacaları çevresinde 100'ün üzerinde kaçak yapıyı yıktıklarını, kalan 195 kaçak yapının etaplar halinde yıkılacağını açıkladı.

Kurum ayrıca, 391 milyon metrekare tarım arazisinin çiftçiye kiralandığını, en çok kiralamanın Adana, Hatay, Konya, İzmir ve Muğla'da yapıldığını söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika19 Mart 2019 19:57

    Hisseli arsa tapusu olanların başvuru yapmasında sorun yok, para veren olmadığından ödeme yapılamayacak.

  • Bireysel başvuru19 Mart 2019 12:46

    Bireysel başvuruyu hisseli arsalara müsade ettiğiniz gibi apartman ve koperetif yapılarında da izin vermeniz gerekir toplu olarak başvuru yapmak çok zor vatandaş bu yüzden birbirine girdi kırgınlıklar çıktı imar barışından yararlanamayan madur vatandaş sayısı çok .Bu olaya düzenleme değişikliği getirmeniz bekleniyor.!!!!!

  • Bireysel başvuru 19 Mart 2019 13:52

    Bundan sonra alınacak olan yapı ve gayrimenkul yapılar için dedikleriniz aynen uygulanacaktır .Ama konu imar barışından faydalanamayan vatandaşların maduriyeti boğaz kuyularındaki garibanın imar barışından yararlanabiliyorsa Apt ve kop.yararlandırılmalı Bu nasıl bir mantık ben yararlanmak istiyorsam diyet hissedarın istememesi yüzünden diyer daire sahiplerinin madur edilmesi adaletsizlik değilmi.

  • birey19 Mart 2019 13:19

    Bireysel olarak mevcut haklarınızı (hisse payı, koop üyeliği, arsa paylı apartmanda daire, toprak tapusu, vs.) satıp iskanlı ve mühendislik hizmeti almış yerlerden dairenizi alınız. Bu yolla hem kıymetsiz yerlerin daha da kıymet kaybetmesi sağlanır, hem de ülkenin yetiştirdiği nitelikli mühendisler kıymet görür. Ben yaptım oldu ile bu işlerin artık olmayacağı anlaşılmalı. Tepkim şahsınıza değildir, bilakis vurguncu anlayışadır. Saygılar.