E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan Yıldırım'ın pusula iddiasına yanıt---

İmamoğlu'ndan Yıldırım'ın pusula iddiasına yanıt

İmamoğlu'ndan Yıldırım'ın pusula iddiasına yanıt
20 Mayıs 2019 - 23:21 borsagundem.com

İmamoğlu, Yıldırım'ın 'en büyük hile' diye nitelendirdiği oy pusulası iddialarına, seçmenlere büyükşehir pusulasının verilmemiş olması halinde toplam oy pusulasının eksik olacağına vurgu yaparak yanıt verdi

YSK’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerini iptal etmesinin ardından mazbatası elinden alınan Ekrem İmamoğlu, Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi adayı Binali Yıldırım’ın, “31 Mart günü ‘AKP’liye benzeyen seçmenlere’ İBB adayı için oy kullanmamaları için pusula verilmediğini” iddiasına yanıt verdi.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri için seçmenlere pusula verilememiş olması halinde toplan oy pusulasının ilçe seçimlerinde kullanılan oy pusulasından daha az olacağına dikkat çeken İmamoğlu, pusula sayılarını açıkladı.

İmamoğlu “Büyükşehir belediyesi oylarının diğer oylardan düşük olması lazım. Büyükşehir seçimlerinde kullanılan oy 8 milyon 865 bin 86. İlçe seçimlerinde kullanılan oy 8 milyon 850 bin 705. Yani ilçe seçimlerindeki oy 14 bin 381 oy eksik. Binali Yıldırım’ın oylarının azalıp azalmadığını tespit edemeyiz ama pusula veriliyor. Pusula verilmemiş olsa toplan pusula sayısı daha az olurdu” diye konuştu.

'YSK'nın kararı şaşırtmadı'

YSK'nın seçimin iptali kararını ele alan İmamoğlu "YSK'nın kararı şaşırtmadı. YSK'nın seçimi iptal edeceğini düşünmemi istedi birçok kesim. Rakibimiz, karşıt görüş. Ben İstanbul'a hizmet etmek istedim. 24 saatin hiçbir evresinde seçeneği gündemime almadım. İşime baktım, Benim bir analizim var elbette sürece dair. Demokrasi adına öfke duydum. Öfkem dışa dönük değildir. Umutsuz olmadım hayatımda. Açtığı sayfanın farkındaydım." ifadelerini kullandı.

'Kaybettik, bir daha seçim yapalım'

AK Partili hemşehrilerimin anlaması gerekiyordu. Benim anlatmam gerekiyor. AK Partiye oy vermiş hemşehrilerime de anlatmam gerek. Yarın sizin de başınıza gelebilir." diyen İmakoğlu " İktidar gücünü elinde bulunduran bir heyetin sistem olarak adı neyse: Seçimi kaybettik, biz bir daha seçim yapalım." diye konuştu.

Sayısal baktığımızda Binali bey'e de bana da haksızlık yapılmış. Neyi aradığınızı anlamaya çalışıyorum. 11 bin öbür tarafta, 16-17 bin oy diğer tarafta var. Bana da ona da haksızlık yapılmış. Çaldılar kime? diyen İmamoğlu "Enteresan, bunu da yorumlamak lazım. AK Parti bir belge hazırlamış 'Neden yenileniyor? İstanbul seçimlerinin yenileme kararının nedenleri?' Tarattırdım arkadaşlara okuyun dedim. Tek bir kelime çaldılar yok. Cumhurbaşkanı 'çaldılar' dedi. Rakibimiz 31 Mart öncesi bir başka Binali Yıldırım. Sonrasında başka. Ben hiçbir şey çalmadım. Sadece gönül çaldım. " diye konuştu.

Binali Yıldırım ne demişti?

Yıldırım, “Seçim günü olan en büyük şey hile veya yolsuzluk; üç pusuladan ikisini veriyor, birini vermiyor. Hepsini değil! Bakıyor seçmene; diyelim ki AK Parti adayına verecek gibi anladığı seçmene büyükşehir pusulasını vermiyor” dedi. Yıldırım, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu nereden anlıyoruz? O gün gelen şikayetlerden. O gün bize şikayet edenler oldu; bilebildiklerimizi düzelttirdik. Şimdi sandıklar kapanıyor, oylar sayılıyor. Diyelim ki o sandıkta 300-350 py pusulası var; 250 tanesi kullanılmış, bunun 240 tanesi de geçerli. 10 tanesi geçersiz. Geriye kaç tane boş pusula kalması lazım? Sayıyorlar; 60 çıkıyor, 65 çıkıyor. Peki nasıl oluyor bu? Gündüz vermedikleri oy pusulaları fazla çıkıyor. Bu sefer düzeltmeleri lazım, düzeltmeden de teslim edemiyorlar torbayı. Aralarında diyorlar ki boşlardan fazla olanları ayırıp iptallerin arasına koyuyorlar. Torbayı bağlayıp gönderiyorlar. İptalleri tekrar çıkınca boş çıkıyor; iptal oy niye boş çıksın? Adam ya üç tanesine kızar hepsine basar veya oraya bir şey yazar iptale götürür."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.