E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu'ndan kayyum iddialarına sert cevap---

İmamoğlu'ndan kayyum iddialarına sert cevap

İmamoğlu'ndan kayyum iddialarına sert cevap
20 Ağustos 2019 - 16:59 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kayyum operasyonlarında gözler İstanbul’da mı?” sorusuna sert yanıt yanıt verdi: "Kimin gözü çevrilmiş buraya? Öyle İstanbul'a göz dönmüş, falan filan, herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz."

Sarıyer'de çökme tehlikesi olan binanın bulunduğu bölgede incelemelerde bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, bir gazetecinin üç büyükşehirde belediye başkanlarının görevden alınmasını hatırlatarak, "Kayyum operasyonlarında gözler İstanbul'da mı?" sorusunu yanıtladı.

HDP'li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınmasını ve yerlerine valilerin atanmasını eleştiren İmamoğlu, şöyle konuştu: 

"Kimin gözü çevrilmiş buraya? Böyle bir mantıkta demokrasinin teslim ettiği görevleri insanlardan hukuk dışı almak öyle göz çevirmeyle olmaz. Kimsenin sınırsız yetkisi yoktur. Ülkeye çok şey kaybettirirler. Kendileri zaten kaybediyorlar. Milletin iradesinin yok saymak çok büyük bir hatadır. Diyarbakır, Mardin ve Van'da bir suç varsa alırsınız, tespit edersiniz, işleme koyarsanız. Kayyum atayarak, böyle ucu bucağı olmayan bir sürece bağlamazsınız. Bu sefer insanlar milli iradeye dönük güveni kaybederler, o zaman başka bir ortam yaratırsınız. Çok üzücü, şiddetle kınıyorum. Karşısındayım. Eğer insanların bir suçu varsa yargılanırlar, cezasını bulurlar, işlem yaparsınız. Ama öyle hurafeyle, kuru lafla bu işler olmaz, olmayacaktır da. Umarım bu yanlıştan dönerler. Umarım tekrar seçilen belediye başkanları tekrar görevlerine dönerler. Öyle İstanbul'a göz dönmüş, falan filan, herkes haddini bilecek. Biz işimizin başındayız, tam olduğumuz yerdeyiz."

İBB MEDYA AŞ.'DE 50 GAZETECİNİN İŞTEN ÇIKARILDIĞI İDDİASI

İmamoğlu, İBB Medya AŞ'de 50 gazetecinin işten çıkarıldığına dair iddialarla ilgili de şunları söyledi: 

"Arkadaşlarımız bir kısım çalışmalar yapıyorlar. Bazen bazı tespitler ve disiplin işlemleriyle ilgili çalışmalar yapılıyor. Bazen çalışmak istemedikleri insanlarla ilgili yasal kanuni haklarını teslim ederek yollarını ayırıyor olabilirler. Bunlar mümkün. Tek tek, kurum kurum açıklamak yerine geniş çaplı açıklamalarımızla sizleri bilgi sahibi yapacağız."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (42)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gobel6621 Ağustos 2019 14:00

    Garibim kendisini 657 ye tabi sanıyor. Bakın bir zaman sonra ben başkanlığı böyle bilmiyordum ben bu iş için bu kadar mesai harcayamam deyip istifa ederse şaşırmayın. Reis öyle bir çıta koydu ki her babayiğit o çıtanın yanına yaklaşamaz.

  • BİR DOST21 Ağustos 2019 13:57

    Yanlış yapıyorsun kardeşim. Prosedür şöyle olmalıydı; Anıtkabire gidip deftere ATAM İZİNDEYİM diye yazıp izne ayrılmalıydın.   

  • Ayla serin21 Ağustos 2019 00:49

    Prof dr cenk bey dinle istanbulda deprem olacak sen tatil kos

  • Kemal bulbul21 Ağustos 2019 00:30

    Istanbul belediye yerine tatil belediye olsun çok güzel olacak

  • Ayse21 Ağustos 2019 00:08

    Görev başladım belediye başkan oldu mu aile tatil de herhalde

  • R.Demir21 Ağustos 2019 00:06

    Ekrem işini yap İstanbul hizmet ister şov yapan değil Sen görevini yaparsan kimse Kayyum Atamaz Ama sen Hainlik yaparsan NOT 2000 YILLIK KADİM DEVLET SENİ ORDAN ALIR HEMDE HAPİSE ATAR BU ÜLKENİN İNSANLARI ÇALIŞANA HASRET YAN GELİP YATANA DEĞİL ŞOV YAPANA DEĞİL

  • Istanbul20 Ağustos 2019 23:55

    Önce başkan istanbul belediye değil tatil belediye başkan oldun eğer cumhurbaşkan olsa tatil amerika veya italya gelmez allah korusun deprem olsa hiç gelmez tatil başkan önce vatan mi ailemi

  • Seçmen20 Ağustos 2019 21:57

    Gözü dönmüş biri varsa bu sefer 800 bin değil 10 milyonun yumruğunu yer... bu daha başlamgıç bekleyin bakalım 2023 ü...

  • emre2321 Ağustos 2019 00:26

    Ajitasyonu kendini mazlum yerine koymayı bırakta şu tatilden dönüp işine bak

  • Istsnbul21 Ağustos 2019 00:13

    2023 kim öle

  • abdullah 1120 Ağustos 2019 23:48

    sende baya gaza gelmişsin hizmet orda burda görüntü vermeyle olmuyor. tatillerle terörist seviciliğiyle bu hizmet kazanılmaz yanılıyorsun bunlar bir aldatır bin yıkılırlar insanlar hizmet bekler. istanbulda yağmursuyu kanalları yeryer 2 metre çapında bunların çapı neki iki mazgal temizletip yağmur sularını 2 metre çapındaki kanallara yeryer genişliği 10 metreye ulaşan derelere ulaştıramayan yönetiler mi 2023 te kazanacak sen evinden dışarı en son ne zaman çoktın yoksa sen büyükşehirin evine yemeğini getirdiklerinden misin yakında senin yemeğinide keserler aç kalırsın yediğin tasa pislemek istemezsin herhalde.

  • belirsizlik20 Ağustos 2019 21:49

    Dini değerlerimizle dalga geçen adamı prag büyükelçisi yapan akp değil mi neden sessiz siniz iki yüzlüler.

  • ekrem21 Ağustos 2019 00:00

    iki yüzü bırak ikiyüz yüzlülere bak sen onların peşinden git sence dini değerlerle dalga geçen birine reis böyle bir görev veya herhangi bir görev verir mi? senin seçtiğin bu belediye başkanıyla neden görüşmüyor reis sanıyorsun ben sana söyleyeyim hangi yüzüyle görüşeceğini bilemediğinden değil her bir yüzüyle görüşse hizmet yapabilecek vakti kalmayacağından sanırım sende bu insanın iyi yüzüyle aldatıldın sanırım fetö nün de çok iyi yüzü vardı ama diğer yüzleride görülünce insanlar gerçeği gördü Rabbim bizlere gerçek yüzleri görme feraseti versin.

  • abdullah20 Ağustos 2019 23:30

    dini değerlerle her dalga  geçen insanlara Allahın ayetlerini hatırlatsa ne güzel olur değilmi belki kendiside ucundan birşeyler öğrenir. sana iyi algı yapmışlar ve sende kanmışsın kopyala yapıştırcılara fazla inanma iyi düşün Allahın Ayetlerini hatırlatanlar kötüde olsa ayetler istifade bakımından iyidir. hergün fuhşu kumarı alkolü gözümüzün içine sokanlardan ve destek çıkanlardan iyidir

  • Realite 20 Ağustos 2019 23:26

    Yaşa be kardeşim...O bakara, makarayı allah muhafaza, muhalif biri söyleseydi, Sivas’taki gibi yakarlardı insanları...İşte ikiyüzlülük, ahlaksızlık böyle bir şey...Bak hiç tepki var mı?

  • alp20 Ağustos 2019 21:35

    istanbullu hayırlı olsun artık yönü belli başkanınızın....çoooook pişman olacaksınız...

  • köfteci20 Ağustos 2019 21:24

     başlık realite olunca demek insanın her şeye aklı eriyor ya v ben bir şey söylemedim , öylesine bir şeyler yazdım  ekrem beye gelince  başına istanbul gibi dert almış başarılar işi kolay değil

  • abdullah20 Ağustos 2019 20:23

    bu adama bu kadar gaz verecek sorular sormayın kendini bir şey zannedip uçuşa geçiyor. bunu uçurursanız İstanbul hizmetsiz kalır sonra chpliler bunun gibi ikna edicisini bulamaz bu adam bu konuda 1 numara diğer chp liler siyaseti hukuk hukuk u siyaset terörü adalet adaletin terör olduğuna ikna edebilir ama bu başka batmayan yağ her konuda su üstünde kalabilir. belki batıramazsınız ama uçurabilirsiniz uzayda kaybolabilir sonra bu millet ne yapar dünyaya zor gelir bunun gibiler

  • Ogzu Türk 20 Ağustos 2019 20:20

    Burası maaşlı trol dolmuş. Vergilerimiz bu trol sülüklere gidiyor. Benim hakkım son kuruşuna kadar zıkkım olsun.

  • abdullah 1120 Ağustos 2019 21:14

    sen ne kadar alıyorsun ahmakmısın beleşe mi çalışıyorsun? biz millet menfaatine çalışıyoz. sen hem yalanlara bedavaya mı inanıyorsun yoksa bunlar aldıkları gazları çıkarınca peşlerinden sana mı koklatıyorlar uyanık seni bedavadan gaz kokluyorsun demek

  • ahmet20 Ağustos 2019 19:44

    su an akp belediyesinden kalan hizmetlerle goturuyorsun.cok degil 2 sene sonra kadrolar degisince is yapanların yerine yan gelip yatanlar cohgaldıkca istanbul hizmetin daniskasını gorecek.aynen gecen gun yasanan sel felaketinin cok daha buyukleri yasanacak.bu adam sacma sapan konusma,gulucuk ve tatilleriyle istanbul cok guzel hizmet edecek.hersey guzel olmaya basladı istanbul.

  • Vatanım20 Ağustos 2019 19:04

    Sende haddini bilsen iyi olur şov yapmayı bırakda halk senden hizmet bekliyor bu güne kadar hepboş boş konuştun aynı kılıçtaroglubaşkanın gibi bu millete verdiğin vaad ettiginşeylerş vermezsen seni sonun onlardan daha beter olacak

  • pazarci20 Ağustos 2019 18:11

    yarasi olmayan gocunmaz......

  • Realite 20 Ağustos 2019 19:16

    Sen git limon sat pazarcı, senin aklın ermez bu işlere...

  • Yusuf Müftüoğlu20 Ağustos 2019 17:54

    Yusuf bey, gerekli merciler tarafından ip niz tespit edilmiş olup sosyal medyadan devlet memuruna hakaret ve tehdit içeren yorumunuz hakkınızda gerekli merciler huzurunda dava açılacaktır. iyi günler dileriz.

  • ALAATTİN CAMGÖZ20 Ağustos 2019 21:56

    sen ne cahil bir insanmısın kardeşim.milleti öyle tehdit etmeyeceksin ve korkutmaya çalışma.sen kim oluyorsun böyle yorumlar yapıyorsun.

  • Erol Cesur20 Ağustos 2019 18:28

    Trol her yerde görevini yapacak , demekki birileri onları mamalıyor, benimde adresimi alsın yasal işlem için

  • köfteci20 Ağustos 2019 17:52

     kumdan altın olurmu

  • Realite 20 Ağustos 2019 19:18

    Sende git köfte sat köfteci, senin aklın ermez bu işlere...hatta biraz da kendin ye, protein beyne iyi gelir...

  • vdt20 Ağustos 2019 17:49

    gündem olmak için atarlı çocuk olmana gerek yok. İşine bak, yoksa devlet büyüklerine sataşıp, belki hapiste alırım, kahraman olurum edasıyla mı bodoslama giriyorsun, sevgi pıtırcığı :D 

  • oğuz20 Ağustos 2019 17:36

    Oooo başğanımm tatilden geldinizmi yahu  (6)  sen boşver bunları tatile devam et beyin tatilde nede olsa  (6)  (6)  (6) 

  • YUSUF MÜFTÜOĞLU20 Ağustos 2019 17:21

    sen kimsin.sen devletin bir belediye başkanı ve memurusun.her yerden çıkıyorsun donulmazlığı olanlar gibi.asıl sen haddini bileceksin kimseyi tehdit etmeyceksin

  • kamil20 Ağustos 2019 17:18

    İstanbul' da kendi partisine bağlı olmayan belediye başkanını görevden almak kolay değil, hele ki 800 bin fark atmış birini almak hiç ama hiç kolay değil... milletin iradesinin üzerine irade olmaz...

  • Aynur21 Ağustos 2019 00:06

    Kendi parti alırken ses çıkmaz şimdi çıkar pkk iş varsa alır

  • RIZEli mulivbjk20 Ağustos 2019 18:32

    Yandaş inşaatçı : kalyoncu , sizde yalakalık yapa yapa , çala çala buyüdünüz.

  • Mehmet Kalyoncu20 Ağustos 2019 18:23

    Hahahaaaa niye alsınlar ki!... kabak yata yata büyür zaten :))))

  • Sostankeralos20 Ağustos 2019 17:28

    Kim neden görevden alıyor böyle bir tartışma mi var. 2 ay da 2 hafta tatil yapan kıymetli başkanımıza kimse el uzatamaz!

  • Vatandaş 20 Ağustos 2019 17:10

    Adam gibi adam c.başkanlığa oynuyor, belediye başkanlığı sadece basamak.

  • Istanbul21 Ağustos 2019 00:03

    Tatil de amerika gider deprem olsa hiç gelmez herhalde önce

  • Hasan20 Ağustos 2019 19:07

    Evet adam gibi adam, en azından diplomasıda var.

  • AhmetK20 Ağustos 2019 18:14

    Sizin adamlıktan anlayısınız boyle bir profilse, yazık seni yetiştirenlere... vaah vaah ülkem kimler adam diye anılıyor olmus

  • CAFER KILIÇ20 Ağustos 2019 17:20

    aynen senin gibi birisi