E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporİmamoğlu: YSK kazananı teyit etmek durumundadır---

İmamoğlu: YSK kazananı teyit etmek durumundadır

İmamoğlu: YSK kazananı teyit etmek durumundadır
06 Mayıs 2019 - 17:56 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Tüm gerekçeler araştırılmıştır tüm araştırmaların sonucu bellidir. Seçimi kazanan da şu an kameralara konuşuyor. Bunu bir tek teyit etmesi gereken YSK o kararı almak durumundadır. Bu kararı bekliyoruz.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK'nın İstanbul seçimini yönelik itirazı konuştuğu saatlerde Mısır Çarşısı'nda Ramazan alışverişi yaptı ve İstanbulluların Ramazanını kutladı.Vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılaşan İmamoğlu herkesle tek tek fotoğraf çektirdi.Vatandaşlar İmamoğlu'na “Senden başka başkan tanımıyoruz” diye seslendi. Alışverişin ardından İBB'nin Eminönü'nde kurduğu iftar çadırını ziyaret ederek bilgi aldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, “Alışveriş zor çünkü ekonomi sıkıntılı. Yine de güzeldir hoştur Ramazan'da tezgaha bakmak iftarı sahuru paylaşmak. İnşallah Ramazan boyunca evlerde iftar açacağız” dedi.

İmamoğlu fiyatlar hakkında da, “Fiyatlar zor, nerdeyse hurmanın tanesi 2 lira. Aşmamız lazım konulara odaklanmamız lazım.Konu ekonomi aslında.Türkiye'nin en önemli konusu ekonomi. Ekonomik sıkıntılar hükümetin problemidir. Ama sorumluluğu hepimizdedir. Dolayısıyla biz de yardımcı olmak istiyoruz.Hep beraber bu sorunu çözelim istiyoruz… Ama konu başka yerlere gidiyor.Umarım gerçek sorunlarla yüzleşiriz.Gerçek sorunları çözüme kavuştururuz hep birlikte” diye konuştu.

Mısır Çarşısı'ndan beyaz peynir, kaşar peyniri ve hurma aldığını söyleyen İmamoğlu “2 çeşit peynir aldım 80 lira ödedim. Yaklaşık yarımşar kiloydu birisi 700 gram civarındaydı.Hurmanın da kilosu 80 liraydı.Biraz pahalı tabi Allah yardımcısı olsun memleketin.İnşallah en yakın zamanda aşarız” dedi.
İmamoğlu, Cumhurbaşkanı'nı uğurlama programında YSK sürecine dair bir diyalog olup olmadığı sorusuna “Hayır sadece protokoldeki görevimizi yaptık hayırlı ramazanlar diledik o da bize diledi. SonraAnkara'ya uğurladık” yanıtını verdi. Tokalaşıp tokalaşmadıkları sorusu üzerine de “Gayet tabi tokalaşmadan uğurlama olur mu? Tokalaştık, ramazanlarını kutladık ve uğurladık” dedi.

İmamoğlu YSK süreci ile ilgili de şunları söyledi:

Gündem YSK'nın alacağı karar. İnşallah Türkiye'nin demokrasi süreci adına önümüzü açacak ve ışık tutacak bir karar olur. 36 gündür bu konuyla Türkiye çalkalanıyor İstanbul bu sürecin içine çekiliyor. Gerçek sorunlardan uzak tutuluyor toplum. Bitmesi lazım çok uzadı. Seçim yapılmıştır 31 Mart'ta. Tüm gerekçeler araştırılmıştır tüm araştırmaların sonucu bellidir. Seçimi kazanan da şu an kameralara konuşuyor. Bunu bir tek teyit etmesi gereken YSK o kararı almak durumundadır. Bu kararı bekliyoruz. İnşallah bu süreç bu akşam biter yarından itibaren yine işlerimize İstanbul'a odaklı bir şekilde yolumuza devam ederiz.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.