E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu, Ümraniye-Göztepe Metrosu için tarih verdi---

İmamoğlu, Ümraniye-Göztepe Metrosu için tarih verdi

İmamoğlu, Ümraniye-Göztepe Metrosu için tarih verdi
02 Mayıs 2020 - 19:11 borsagundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu, 2017’de durulan ve Eylül 2019’da yeniden başlattıkları “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı”nın yapım çalışmalarını yerinde inceledi ve söz konusu hattın 2020'de hizmete gireceğini açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2017'den itibaren durmuş bir proje olan ‘Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı’nın yapım çalışmalarını, 20 Eylül 2019'da yeniden başlatmıştı.

İmamoğlu, tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecine rağmen yapımı devam eden hattaki çalışmaları yerinde inceledi. Yaklaşık 25 metre derinliğindeki Ataşehir İstasyonu şantiyesine inen İmamoğlu, Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin'den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

İmamoğlu'na Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de eşlik etti. İmamoğlu ve beraberindeki heyet, incelemelerin ardından bir iş aracına binerek, metro hattı tüneli boyunca yaklaşık 500 metrelik gezi gerçekleştirdi.

11 DURAKLI 16 KM'LİK HAT

Tüneli kazan TBM (Tunel Boring Machine-Tünel Açma Makinesi) cihazının çalışmasını yerinde izleyen İmamoğlu, hatla ilgili şu bilgileri paylaştı:

* 2017’den itibaren durmuş projeydi. Ataşehir'den başlayan, Göztepe’nin yoğunluğunu aldığı, aynı zamanda Ümraniye ile buluşan bir hat. Günde 400 bin kapasiteli bir hat olması bekleniyor.

* Arkadaşlarımız bu şantiye ile ilgili kredi girişimlerini yaptı. 2017’den 2019’a kadar durum bu. Şantiyeyi, o dönemde, 175 milyon Euro’luk bir finansman sağlayarak harekete geçirdik.

* Eylül 2019'dan bu yana yoğun bir çalışma yürütülüyor. 11 duraklı, yaklaşık 16 kilometre mesafeye ulaşan bir metro hattını devreye alacağız.

* Niyetimiz, 2022’nin ortalarında bu hattı devreye almak. Umarım 2022 yılında, Göztepe Parkı'ndan başlayarak Ümraniye’de sona eren bu yoğun hat üzerinde hizmet veren, çok değerli bir metromuzu, İstanbullulara hediye etmiş olacağız.

2 FARKLI İLÇEDE 4 YATIRIM İNCELEMESİ

İmamoğlu, Ataşehir'deki metro incelemesinin ardından  Ümraniye'de 3 farklı noktada gerçekleştirilen  çalışmalarla ilgili İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu'dan bilgi aldı.

İmamoğlu'nun son durağı Üsküdar oldu. Mimar Sinan Mahallesi'nde, İBB'ye ait Hakimiyet-i Milliye Çarşısı ve Zeminaltı Katlı Otopark inşaatında incelemelerde bulunan İmamoğlu'na, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen de eşlik etti.

“Bu projeyi  Üsküdar halkı da Üsküdar Belediye Başkanı'mız da dört gözle bekliyor.” diyen İmamoğlu şunları söyledi:

* Bizim de önem verdiğimiz bir proje. Biz, bu günleri maksimum değerlendirmek ve bu yıl sonuna kadar bitirmek arzusundaydık. Tabi bu Covid etkisi, her şantiyeyi etkiliyor.

* Umuyorum çok geciktirmeden, yine sözümüze yakın bir takvimde burayı Üsküdar halkına el birliğiyle hediye ederiz.

* Belediyenin çarşısı, İBB'nin otoparkı, meydan düzenlemesiyle beraber etrafındaki tarihi doku, Mimar Sinan Çarşısı ve camileriyle, aşağıdaki bitmiş olan meydanımızla, sahile uzanan kısmıyla, Allah'ın izniyle burayı bir an önce Üsküdarlılarla buluşturmak niyetindeyiz.

İmamoğlu ve Türkmen, buradaki saha gezisinin ardından Üsküdar sahiline indi ve tarihi Kuşkonmaz Camii'nde gerçekleştirilen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ahaha03 Mayıs 2020 15:44

    Fetoşları korku sarıyor, güneş balçıkla sıvanmıyor, yatsı vaktı mumlar eridikçe, gerçek fetoşlar millet mahkalemerinde hesap verecek.. seçimlerde gelecek...

  • Nedim03 Mayıs 2020 21:38

    Tam tersine senin bu ahmaklığın onları sevindirir.  Zaten onlar sebebiyle başkan oldu bu ekroş!

  • imamoğlu03 Mayıs 2020 15:43

    imamoğluna terörüst dediler, rum dediler, pontus dedilier, vip hava alanında kışkırttılar, en tepedeki siyasiler düşmanca davrandı, sandalyesini sarayda bacağını kırdılar, elindeki yetkileri almaya çalıştılar, hukuk ve diğer devlet güçleri ile fakirlere yardım etme dediler. bedava ekmek dağıtmak aysak dediler, osmanlıdan gelen aş evlerini kapattırdılar yasak fakire yemek vermek dediler. koskoca devletin kurumlarını, istanbul belediyesinin üzerine sarıp her gün belge belge incelediler. hukuk ve diğe rincelemeler imamoğlu öncesine hiç gitmedi. imamoğlu yinede fakirin yanında kalacağım dedi. süt veriyor aş veriyor ekmk veriyor şimdi fakiri doyurma, fetocumusun sen demeye başladılar :D millet foruclarıda unutmadı. el ele kolkola hoca efendiye selam gönderenleri pkklıları trtye seçim gunu çıkartanlarıd aunutmadu.

  • ibbb03 Mayıs 2020 15:40

    istanbul belediyesi hukumetten yardım almıyor.  sözde yardımları imamoğlu kesecek fakir aç kalacak dediler, fakir makarna deil et yemeye başladı. bir sürü yolsuzluk bitti. gereksiz israf harcamaları otomobiller iade edildi milletin parasını millet ve gerçek ihtiyaç sahipleri yemeye başladı. Zor günlerde ilaç gibi geldi hizmetleri. fakirin yüzü gülüyor artık

  • waw03 Mayıs 2020 15:38

    Millet hizmete doydu. ddiklerini 1 yıl geçemden icraata döktü bir 5 senede neler yapar hayal edemiyorum. Akep li belediyelerin borçlarını ödüyor bide. üzerine aynı hizmetin 5 katını yapıyor. İmamoğlu beklentileri aştı. 

  • A. A.03 Mayıs 2020 12:17

    Başakşehir metrosunu niye yapamıyorsun? Devlet el attı yine. Can Ataklı'nın tabiriyle çapsız, beceriksiz, şovmen. İstanbul seni seçtiğine pişman.

  • AĞA03 Mayıs 2020 11:18

    İşin gücün basının önüne çıkmak, burada vakit geçirip boş maaş alacagına,ğit masa na otur kimsenin yapmadığı proje üretin, top ayağına geldiğinde taca atıyorsun,hiç kendinde kusur yok,ğündemden düş laf ebeliği yapma aldığın paranın hakkını ver,çalış ,çalış,......

  • Fhr03 Mayıs 2020 00:38

    Önceden başlayan projeler hariç İstanbul a birkaç park ve heykelden başka bakalım ne yapacaklar..

  • Vatandaş03 Mayıs 2020 00:29

    Ya bunun bir şey yapacağı Yok anladığında Yok sıf şov yapıp duruyor İstanbul halkı perişan

  • Aslan02 Mayıs 2020 23:04

    İşini yap başka bir şey isteyen yok bunun için para alıyorsun bu milletten.

  • ZELİHA KARAKAŞLI02 Mayıs 2020 22:52

    bir de reklam yapmadan medya ya oynamadan iş yap.işin gücün medya ya oynamak.bu projeyi başaracağından emin değilim.

  • emekli02 Mayıs 2020 21:23

    bir icraat yap konuştuğun yeter

  • Hasbi02 Mayıs 2020 20:02

    Maske tak maske uzunkulak. madem imamınoğlusun, bilmen gerekirdi. insanları riske atmamalısın.

  • Pala02 Mayıs 2020 19:55

    Aaa, nasıl olur? Metroyu sadece reis yapabiliyordu hani?

  • abdullah02 Mayıs 2020 21:29

    işe başlamak işin yarısıdır. anlayacağın yarısından fazlası bitmiş bir işi yüzüne gözüne bulaştırmadan bitirir inşallah