E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız!---

İmamoğlu: Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız!

İmamoğlu: Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız!
17 Ocak 2020 - 14:48 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un, Kanal İstanbul ÇED Raporu'nu bugün itibarıyla onayladıklarını açıklamasının ardından konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. İstanbul'a yapılan bu ihanetin geri dönüşü yok" dedi

İmamoğlu’nun konuşmasından satır başları:

Tüm hukuki haklarımızı kullanacağız. İstanbul’a yapılan bu ihanetin geri dönüşü yok.

ÇED raporuyla ilgili on binlerce insanımız başvuruda bulundu. Bugün Çevre Şehircilik Bakanlığı, Kanal İstanbul kararını verdi. Bizim için şaşırtıcı bir karar değil.

Süreci takip etmeye devam edeceğim. Bugün askıda kalan 1:100.000 imar planına itiraz edeceğiz. Bakanlık tarafından düzensiz hiçbir bilgilendirme yapılmaksızın, düşünceler alınmaksızın bir karar verilmiştir.

Kanal İstanbul için, 100.000 plan değişikliği sürecinde her şeyi aceleye getirme süreciyle askıya çıkarılmıştır. Ben bugün bu plana itirazımı vereceğim. Süreci bununla da bitmiyor.

ÇED raporuna kişilerin hukuku çerçevesinde, mahkeme açma hakkını kullanacağım. Bu ayın sonuna kadar bütün İstanbulluların bu plana itiraz haklarını kullanma konusunda özveri hissediyorum.

Askı süreci bittikten sonra bununda mahkeme süreci var.

Dolayısıyla hukuki yollar da İstanbulluların büyük desteğiyle İstanbul’un geleceği olan Kanal İstanbul ki bana göre en büyük ‘ihanet’ için tüm hukuki yolları kullanacağız. (Sözcü)

Bakan açıkladı: Kanal İstanbul ÇED Raporu onaylandı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (23)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uzay18 Ocak 2020 16:33

    Ülkenin öncelikli konularını unutturmak için bu kanal konusu öne çıkarılmaya çalışıyor.Ülkenin kaynakları doğru yerlere kullanılmalı burada birilerine rant devşirilmeye çalışılıyor bunun böyle olduğunu ve milletin büyük bir çoğunluğunun olumsuz yaklaştığı bir gerçektir.Boşa giden her kuruş hepimizin parası.Ülkenin işsizlik tarım deprem ulaşım gibi sorunlarına çözüm üretmek daha önemli.

  • delinin peşinde.18 Ocak 2020 12:36

    eskiden bakkala borcu olan arkada öderdi şimdi herkesin gözüönünde ödeniyor.

  • vatandaş18 Ocak 2020 00:28

    tayyip bey dogru diyo maskeleri düştü.yerden göke kadar haklı adam bu adamı seçenlere kızmak lazım basit bir adam Binali nin yarısı etmez akıllı gibi görünen saftirik.işi gücü taş koymak inat etmek cocukca hareketler.

  • abdullah17 Ocak 2020 22:01

    gariban chpliler ne yapsın ters köşe oldular. silivriye gide gele oralardan arsa topladılar kanalın yeri değişince zarar ettiler zararın acısıyla kanal istanbula itiraz ediyorlar. uyanıklar erken davranıp yanlış yerden arsa aldılar yalan yere üzülüyorlar 13 sene sürer kanal istanbuldan rant elde edebilmek. bu kadar da yırtınma nın gereği yokki ömür kısa  insanlar basra körfeziyle hazarı birleştirmeyi düşünüyor avrupalılar nehirden nehire kanalı düşünüyor. bizler boğaz geçişini çift şeride çıkaramayacakmıyız. israil bile kızıldenizle akdenizi israil üzerinden birleştirmeyi planlarken chp lilere kanala karşı çıkn diyor. bura da yorum yapanlar ne düşünüyor.

  • kılıç17 Ocak 2020 21:40

     BU ÜLKEYE BU VATANA SENDEN ZERRE KADAR HAYIR GELMEZ ŞER GELİR.

  • AYNEN 17 Ocak 2020 19:30

    HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK

  • Nedim17 Ocak 2020 18:24

    Merak etme millet o oyların acısını sizden öyle bir çıkartır ki;  cin çarpmışa  dönersiniz!  Güya kurnazlık yapıp aldattım modundasın!  Pişkinlerin efendisi.

  • Nedim denen şahıs17 Ocak 2020 19:09

    Şansını fazla zorluyorsun.Günde 80 kere Atatürk'ün partisi ve O'nun neferlerine hakaretler yağdırıyorsun.Yazacak aklı başında bir şeyin varsa yaz,yoksa uza git.Dostça!

  • erdal kuzu17 Ocak 2020 17:53

    Ya sen kimsin kimi kime şikayet ediyon tiyotrocu kadrosu

  • Pala17 Ocak 2020 17:35

    Troller kudurduguna göre doğru yoldasın. Nasıl ki taksimin meydanında ağaç kesimi önleyip alış-veriş merkezi yaptirilmadiysa, kanal da yaptirilmayacak. Parası halk ödesin sefasını müteahitler çeksin yok artık

  • HÖDÜK17 Ocak 2020 19:03

    ne oldu nedim, yine biryerlerine birşey mi kaçtı, milete sövüp duruyorsun

  • Nedim17 Ocak 2020 18:20

    İstanbul a kaç ağaç diktiniz be hödük?  Konuşmaktan başka bir halt bildiğiniz yok.  

  • Özlem 17 Ocak 2020 17:25

    İmam itiraz etmişse önem verdiğimiz şeyler de yoktur. Sübliminal mesaj vermeyiniz lütfen. Reisi seviyoruz, o zaten ne derse olur ve olacak da.

  • İstanbul 17 Ocak 2020 17:12

    Sen caliş ama tiyatro cevap ver ama ıyi parti CHP pkk cevap yaz oy yok ıyi parti

  • Mehmet 617 Ocak 2020 16:38

    Biliyoruz. Siz herşeye karşısınız. Hdpkk kariç. Ama gezicilere bunlara karşıydı. Havaalnı köprü tüp geçit VS. vs. Acaba onlarda ı araştırma kurulu kurup kaşı çıkmışlar dı. Hamdi bilim kurulları. Alanlar İngiliz ve Fransız üniversite bilim kurulları acaba?!. 

  • BİR DOST17 Ocak 2020 15:50

    Allah bu adama oy verenlere akıl versin. Bütün Hukuki haklarını kullanacağı şey devlet projesi, göreve geldiği günden beri önceden bitirilenler hariç hiç bir projesi yok, tek katıldığı proje bütün çalışması bitirilen bütcesi, ihalesi tamamlanan, temel atmama projesi. Geçende söylediği İstanbulun 15 yıldır projelerden yorulduğu, dinlenmeye ihtiyacının olduğu(bundan sonrada İstanbul için bir şey yapmayacağım diyor yani) İstanbul'un Kayıp yılları olacak malesef.   

  • Nedim17 Ocak 2020 18:22

    Hakikaten ahmaklık ile avanaklık bir arada olunca bu adamın oyları çoğalıyor!  İnsanlarla pişkince alay eden bu deftersize ağzınınn payını öyle veririz ki bir daha İstanbul da gezemez pkk sevicisi!  

  • BİR FİKİR17 Ocak 2020 17:26

    ne devlet projesi kardeşim, bu düpedüz bir R. Tayyip Erdoğan projesi,  daha doğrusu dayatması... madem bu kadar önemli madem  neden referandum a götürmüyor, yüzünün kızaracağını ve hezimete uğrayacağını bildiği için buna cesaret edemiyor. Görüyoruz projelerinizi, vatandaşın kullanmadığı havaalanı, köprü, otoyol ve şehir hastanelerini yaptınız bedelini de vatandaşın sırtına yüklediniz, daha şimdiden havaalanı için 12 yıl boyunca vatandaştan yandaşlara  6 milyar euro aktarılacak.

  • Metin17 Ocak 2020 17:04

    Berlin'de Hakimler var, hikayesini okumanı öneririm

  • AHMET ÖZBİR17 Ocak 2020 15:44

    DEVLET Kanal İstanbul'a evet dedi bir kere Ekrem "İTİRAZOĞLU"luğu bırak HİZMETE BAK! PKK'lıların kitaplarını İBB'DEN ACELE AT!.. Aksi halde vatan evlatları ilk seçimde CHP'Yİ ŞUTLAYACAK BARAJALTINA!..

  • GOLCÜ17 Ocak 2020 17:30

    vatandaşın 23 haziranda size attığı esaslı tokatı ne çabuk unuttunuz, öyle bir şutlandınız ki, kendinizi daha minderde sanıyorsunuz, merak etmeyin yakında saraydan da şutlanacaksınız.

  • koray17 Ocak 2020 15:30

    yav niye kızıyorsun. destekçin tarkan böylece miami den ev almaz , kanal istanbul yakınından alır. miami yi yapay kanal ağıyla örmüşler adamlar. demir ağlarla ördük diye türkü çığırıyonuz   ya...

  • Sanane 17 Ocak 2020 15:01

    Seni takanmi var fuzuli yırtınma birkerede destek olun hep köstek doğanizda var sizin bu