E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem İmamoğlu: Taksi sayısının artmasına ihtiyaç var---

İmamoğlu: Taksi sayısının artmasına ihtiyaç var

 İmamoğlu: Taksi sayısının artmasına ihtiyaç var
13 Haziran 2020 - 19:55 borsagundem.com

İBB Başkanı İmamoğlu, "Taksi sayısının artmasına ihtiyaç var, bu konuda çalışma yürütüyoruz" dedi. Kaç taksi daha piyasaya çıkacak? Ne planlanıyor? Taksiciler ne diyor? İşte detaylar...

İstanbul'daki taksi sorunu malum... Müşteriler, taksilere belirli bir standart getirilememesinden, taksicilerin müşteri seçmesinden, her yağmurda ortadan kaybolmalarından, araçların bakımsızlığından dertli.

Taksici esnafı için en önemli sorun korsan taksiler. UBER'den sonra mahalle arası korsan taksiler nedeniyle zor günler geçiriyorlar. 

Habertürk'ten Esra Boğazlıyan'ın haberine göre, yıllardır bu sıkıntıların çözümü noktasında en çok konuşulan formül, kentteki taksi sayısının artırılması. İstanbul'da hali hazırda 17 bin 395 taksi var. Ve çok uzun yıllardır bu sayı artmıyor. Tam 54 yıldır. En son taksi plakasının verildiği 1966 yılından bu yana. Zaman zaman taksi sayısının artırılması düşünülse de bu, bir türlü gerçekleştirilemedi.

İMAMOĞLU: ÇALIŞMALARIMIZ VAR

Taksi plakasının artması yeniden gündemde. Dün, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, taksi plakasının artmasıyla ilgili "İstanbul'un ihtiyacı vardır. Bu konuda da çalışmalarımız var" açıklamasını yaptı. Peki ama İBB nasıl bir artış düşünüyor, ne planlanıyor?

5+5 BİN FORMÜLÜ

İBB yetkilileri, Başkan İmamoğlu'nun da dediği gibi kentteki taksi plaka artışıyla ilgili ciddi bir çalışma yürütüyor. Edinilen bilgiye göre; ilk etapta 5 bin, ikinci etapta da 5 bin taksi plakasının yani toplamda 10 bin plaka artışıyla ilgili çalışma yürütülüyor.

Plakaların hangi yöntemle artırılacağına gelince de 3 senaryo öne çıkıyor. Birincisi plaka satış ihalesi, ikinci yöntem plaka kiralama usulü, üçüncü yöntem ise taksi haricinde yolcu taşıma yetkilendirmesi.

TAKSİCİLER NE DİYOR?

Peki taksiciler plaka artışına nasıl bakıyor? İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu:

"Şu anda İstanbul'da taksi sayısının artmasına ihtiyaç yok. Bizim Avrupa ülkelerinde yaptığımız araştırmada da her 1 milyon kişiye 1000 taksi düşüyor. İstanbul'da zaten bu standartta. Taksi artışı istemediğimizi Ekrem İmamoğlu'na da söyledim." ifadelerini kullandı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • İ taksi15 Haziran 2020 16:27

    İ taksi Sistemin iyileştiriilmesi gerek sen plaka tahaisi yerine önce sistemi bir oturt eğer orada yetmediğini tespit edersen ozaman değerlendirirsin. Sonra atıl hale gelmiş bir çok hat var önceliği onlara vermelisin 3 kuruş kazanacam diye böyle saçma sspan işlere girme.

  • berk14 Haziran 2020 20:37

    İstanbul'dan daha fazla taksiye ihtiyaç yok.Mevcut taksi şoförlerinin rehabilite edilmesine ihtiyaç var.Trafik kurallarına uymaları,müşterilerine saygılı olmaları gerektiği,araçlarını temiz ve bakımlı tutmaları konusunda geliştirilmeleri gerekiyor.

  • Fhr14 Haziran 2020 01:40

    Bravo Ekrem nakitin kokusunu aldın.kumanya işinde çuvalladın 80 TL lik erzağı 150 TL yutturamadın ama bu sefer başarılar

  • mehmet şekip bayram14 Haziran 2020 01:28

    İstanbul trafiği araç çokluğundan yetersiz yollardan yetersiz oto parklardan perişan yarım saatlik yol 2 saatte alınıyor. şehrin trafiği zaten her yıl artarken toplu taşimaya yönelmek yeterli otoparklar yapmak bi nebze rahatlatır . yoksa 5 bin 10 bin ticari taksiyi trafiğe sokmak olsa olsa ibb ni yandaşlarına sağlamayı düşündüğü rant olabilir. dünyanın neresinde belediyeler taksicilik yapmış. senin işin trafiği rahatlatmak.

  • mustafa temiz14 Haziran 2020 00:48

    bence uber lift gibi teknolojik sirketlere izin verilmeli amerika da surucusuz taksiler var artik bizdede herseyi yasakliyorlar bence devlet yerel yonetimleri tesvik etmeli neden turkiyedende bir uber cikmasin

  • Cingöz13 Haziran 2020 23:56

    Uber ile anlaşın, geri gelsinler. Kalite artar, fiyatlar düşer

  • İstanbullu13 Haziran 2020 20:40

    Bu şehir Olanlardan ne hayır gördü ki... önce mevcutları bir adam edin de, kaldı ki artık teknoloji çağına giriyoruz, sürücüsüz taksiler üzerinde kafa yorun. Böylelikle istanbulluları taksici şiddetinden ve teröründen kurtarmış olursunuz.

  • Emre13 Haziran 2020 20:05

    Kendim ettim kendim buldum buzamanakadar belediye başkanları  arasında en kötüsü  sadece masallar ve bol zam yağmuru