E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım---

İmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım

İmamoğlu: Sözcülük makamını kaldırdım
18 Mayıs 2022 - 12:02 borsagundem.com

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Sözcülük makamının kaldırıldığını açıkladı


Florya Atatürk Kent Ormanı'nda basının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir soru üzerine İBB Sözcülük biriminin kaldırıldığını ve İBB Sözcüsü olarak görev yapan Murat Ongun'un "başka işlerine devam ettiğini" açıkladı.

İmamoğlu açıklamasında, "Bu konu çok küçük bir konu, Murat Ongun benim çok değerli bir yol arkadaşımdır, başka görevleri vardır. Daha önce yine benim kararımla bir sözcülük makamı kurmayı uygun görmüştüm.
Şu an gördüğüm ortamda, sözcülük makamının bir takım olumsuz sonuçları oldu... Siyasi rakiplerin de dezerformasyon çabasından dolayı ben sözcülük makamını kaldırdım, şu an böyle bir makam yok, Murat Bey de diğer işlerine devam ediyor." dedi.

'Böylesi adımlar atmak akılcı değil'

İBB Başkanı öte yandan yıkımına başlanan Atatürk Havalimanı ile ilgili de konuştu. Türkiye'nin dünyanın en pahalı biçimiyle borçlanan ülkesi olduğunu belirterek, "Türkiye'nin bu durumunda 10 milyarlarca euro'yu çöpe atmanın ne anlamı var, kime kazancı var?" diye soran İBB Başkanı, "Böylesi adımlar atmak akılcı değildir. Eğer başka bir çıkarınız yok ise" diye konuştu.

YSK üyelerine hakaret davası

İmamoğlu ayrıca, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret suçundan İstanbul Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın karar duruşmasına ilişkin de konuştu. İmamoğlu, "Ben hukuka güvenmek hukuka inanmak memleketin adalet sistemine her şeye rağmen doğru bir kararın alınmasına inanmak istiyorum" dedi.

İmamoğlu davasında karar 1 Haziran'da verilecek

 

Polis harekete geçti! İmamoğlu’na ‘Yargıtay üyesiyim’ telefonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU18 Mayıs 2022 14:01

    murat ongun u belediyenin bütçesinden isviçre ye kayak merkezine gönderip milyarlarca belediyeyi zarara uğrattığın basında söylenmektedir.bunların hesabını verecekmisin.

  • Mucise Reis ;)18 Mayıs 2022 14:14

    Uçakla hacca gidenleri mi diyorsun ? aynı uçak mı mış o :D  Bir çok gazeteci uçaktan inince yemeklerine kadar kamunun ödediği .. Bak sen, o zaman tabiki hesap versin. Kamu malı milletindir. Millet parası kim nereye harcamış parti gözetmek sizin hesap vermelidir. KEsinlikle katılıyorum. Kendi parandan bananei milletin parası söz konusu olunca partisi, dini, Atatürk sevgisi vb. vb. bunlar kurtuluş değildir. Bende dezanfaktan satmış diye duydum kamuya :D ondan görevden almışlar... Birde diyor, bir fotografı çıkmış mafla lideri ile yanyana ondan diyor.. başka yerde okudum feto ile resimleri varmış o vesile ile görevden alınmış : ))) sonuçta KAMU disiplin ciddiyet istter .Temizlensinler gelsinler... :D

  • Vatandaş18 Mayıs 2022 13:45

    Chp de kovdum ve zam yok.nedir? kovulunca personel zam yapınca fiyat ayarlaması oluyor.:)) işte maalesef buna inanan ve sorgulayamayan koca bir güruh bu yapıya oy verir.

  • Murat18 Mayıs 2022 12:16

    Murat ONGUN'u kovdum dememek için....bu nedir ya...