E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Kanal İstanbul ekolojik denge için büyük risk---

İmamoğlu: Kanal İstanbul ekolojik denge için büyük risk

İmamoğlu: Kanal İstanbul ekolojik denge için büyük risk
02 Aralık 2019 - 12:12 borsagundem.com

İstanbul Deprem Çalıştayı'ndan konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu" Kanal İstanbul Projesi kentin hem karadaki hem de denizdeki ekolojik denge sistemini değiştirebilecek riskler içeriyor" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından İstanbul'un afetlere dayanıklı bir şehir olması amacıyla düzenlenen "İstanbul Deprem Çalıştayı" başladı.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılışta yaptığı konuşmada İstanbul'un deprem konusundaki mevcut fotoğrafına bakacaklarını, yapılması gereken hazırlıkları tartışmak istediklerini dile getirerek, "Net bir yol haritası ortaya koymayı, 16 milyon İstanbulluya bu süreci en objektif şekilde göstermeyi amaçladık." dedi.

Olası bir İstanbul depreminde hayatın duracağını, ekonominin büyük hasar alacağını, büyük kaos ve ulusal felaket senaryolarından bahsedildiğini anlatan İmamoğlu, şunları kaydetti:

"İşte burada ürkmeliyiz, korkmalıyız ve bu süreci ciddiye almalıyız. Hali hazırdaki 1,2 milyon yapının karşı karşıya olduğu büyük bir riskten bahsediyoruz. 48 bin binanın büyük çaplı hasar alacağı süreci anlatıyoruz. 10 binlerce insanın can kaybından bahsediyoruz. Böyle bir riskin ne kadar derin bir yara açabileceğini İstanbulumuzda ve Türkiyemizde hepinizin düşünmesini istiyoruz. Bu nedenle İstanbul'u afetlere, özellikle depremlere dayanıklı bir şehir haline getirmek bizim öncelikli hedefimiz."

Kanal İstanbul Projesi

İmamoğlu, Kanal İstanbul Projesinin gündemde olduğunu hatırlatarak, projenin kentin hem karadaki hem de denizdeki ekolojik denge sistemini değiştirebilecek riskler içerdiğini söyleyerek, "11 kilometre mesafeden Kuzey Anadolu fayı, 30 kilometre mesafeden Çınarcık fayı geçiyor. Bilim insanları Kanal İstanbul Projesi'nin, yeryüzü ve yeraltı gerilme dengelerini bozacağını, aşırı yüklemelerin yeni depremleri davet edeceğini söylüyor. ÇED başvuru dosyasında Boğaz trafiğinde iddia edildiği gibi, yıllara göre bir artış değil, tam tersine özellikle son 10 yılda yüzde 22,46 oranında bir azalış gözlenmektedir." ifadelerini kullandı.

Çalıştayın açılış oturumu sonunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, il protokolünden katılım olmasıyla ilgili soruya,"Buraya herkes davet edildi. Umarım gelmişlerdir. Bugün konu üst düzey bilim insanları, teknik insanlar, onların ne katacağı. Gelmeseler de biz raporları kendilerine yollarız." yanıtını verdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu08 Aralık 2019 19:14

    genişlik 25 mt olacak deniyordu maliyeti nedeniyle. kayıklar geçer ancak başka da bir işe yaramaz

  • gerçek.03 Aralık 2019 22:32

    herkes aç chpliler rezidansta yaşıyor lüx şatafat içinde. bu ekonomiden hep chpliler kazanmış nasıl oluyorsa. yoksa hırsızlıkmı yapmışlarda rezidans almışlar halk açsa bunlar nasıl rezidansta açıklasınlar bu sihride bizde rezidasn sahibi olalım.

  • matıklı ol03 Aralık 2019 14:07

    17 yılda üç türkiye mi şakamısınız lan siz 17 yılda türkiyenin 3 olan borcunu 17 ye katladınız elde ne var kocaman bir SIFIRRRRRRRRRRR

  • Çıplak vatandaş02 Aralık 2019 20:55

    30-40 metre derinlikteki kanal, yerin kilometrelerce altındaki fay hattını etkiliyor öylemi? Bilmeden işkembeyi kübradan salladığı belli. Sallıyorsun bari mantıklı salla

  • gobel6602 Aralık 2019 15:02

    Ahanda bu konuda da uzman çıktı. Belediyecilige ne zaman el atacak merak ediyorum.

  • makul02 Aralık 2019 14:53

    Eğer kanaldan para kazanırsak parayı destekleyenler arasında bölüştürelim çoluk çocuk zengin olsunlar helali hoş olsun, yok eğer deprem vs doğal denge bozukluğu vs yaparsa destekleyenleri hapse atalım, cezası bitince sınırdışı edelim.

  • Süleyman Kırpak02 Aralık 2019 14:33

    tam bir 1950 chp zihniyetinin 21 .yüzyıl klasiği.

  • AHMET ÖZBİR02 Aralık 2019 12:33

    KANAL İSTANBUL bizim NAZLI GELİNİMİZ olacak, İstanbullu mutlu, huzurlu ve emniyet içerisinde olacak. Çünkü boğazlardan geçen transit gemiler atom bombası gibi TEHLİKE! Ekrem emmi bu işlerden sen anlamazsın. 17 yılda üç Türkiye ilave eden aslanlar iktidarda, kaosçuçocukları yasta!

  • neden02 Aralık 2019 13:06

    Neden .. Kanal İstanbul'da o dediğin gemilerden birisi patlasa veya yansa sorun olmuyor mu?

  • birazdan02 Aralık 2019 12:22

    Birazdan aktroller damlar buraya, engin uluslararası ilişkiler ve bilimsel bilgileriyle bizi aydınlattılar.