E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: İmza atacağı her şey İstanbul halkına aittir---

İmamoğlu: İmza atacağı her şey İstanbul halkına aittir

İmamoğlu: İmza atacağı her şey İstanbul halkına aittir
14 Eylül 2019 - 19:00 borsagundem.com

Popülizme yenik düşen topluluklarda hizmetlerin bireysel marifetmiş gibi yazılıp, çizildiğini ifade eden İmamoğlu, “Benim ve arkadaşlarımın imza atacağı her şey İstanbul halkına aittir. Asla benim şahsımla ilgili, tek başıma anılmasını istemem" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ayvalıdere Yağmur Suyu Tüneli TBM (Tünel Açma Makinesi) İndirme Töreni'ne katıldı. İmamoğlu'na İBB Genel Sekreter Yardımcıları Şengül Altan Arslan, Murat Yazıcı ve Murat Kalkanlı ile İSKİ Genel Müdürü Raif Mermutlu eşlik etti. Törende ilk konuşmayı yapan Ermutlu, Almanya'da 1 yıl sürede projeye özel şekilde üretilen makine ilgili teknik bilgiler verdi. Makinenin 4 metre çapında, 7,5 metre uzunluğunda, silindir biçiminde olduğu bilgisini veren Mermutlu, “190 ton ağırlığındaki makinenin delici bölümlerinde, 25 adet kesici elmas uç bulunmakta. İçerisinde bulunan lazerli ölçüm sistemi ile güzergahını bulacak. 500 KW'lık elektrikli motor gücüyle yol alacak ve ayda 300 metre ilerleyecek. Bu ilerleyiş, zeminin sertlik durumuna göre, artacak ya da eksilecek. Makine, yerin 50-60 metre altından, ikametlere zarar vermemesi açısından, genel olarak yol güzergahları takip edilerek ilerleyecek” dedi.

“PROJE 18 AYDA TAMAMLANACAK”

Tünelin 18 ayda tamamlanmasını ön gördüklerini kaydeden Mermutlu, proje maliyetinin 80 milyon TL olduğunu belirtti. Mermetlu, Eyüpsultan ve Esenler ilçeleri arasında inşa edilecek olan tünelin, 4 bin 674 metre uzunluğunda, 4 metre çapında olacağı bilgisini paylaştı. Mermutlu, tünelin İstanbul'a getireceği yararları da şöyle sıraladı: “Ayvalıdere ile Haliç arasında bağlantı tüneli olarak inşa edilecek proje tamamlandıktan sonra, aşırı yağış dönemlerinde zaman zaman yaşanan taşkınlarla su altında kalan Fatih İlçesi'ndeki Vatan Caddesi, Aksaray Alt Geçidi, Tramvay Alt Geçidi, Aksaray Metro İstasyonu, Yenikapı Metro İstasyonu, Namık Kemal Caddesi ve TCDD Alt Geçidi; Bayrampaşa İlçesi'ndeki Otogar-Hal Bağlantı Yolu, Terazidere Mero Durağı; Esenler İlçesi'ndeki Merter E-5 Metro Durağı ve çevresi ile Zeytinburnu İlçesi'ndeki Zeytinburnu Tramvay Durağı ve çevresinde sel baskınları yaşanmayacak.”

“FAYDALI İŞLER KURUMUN MALIDIR”

Mermutlu'nun ardından konuşan İmamoğlu, kurumların kalıcı, siyasilerin geçici olduğunu vurguladı. “Kurumların ürettiği iyi işler, iyiyse, hep kalıcıdır” diyen İmamoğlu, “Bunu sağlayacak en ana prensip de akıldan, bilimden, teknikten, mühendislikten uzaklaşmamaktır. Bu, her zaman bir şehir adına, bir ülke adına sizin güvenceniz olacaktır. O bakımdan, geçmişten bugüne yapılan, hazırlanan doğru bir süreci, doğru bir alt yapı tanımının bugün hep beraber devamını sürdürüyoruz. Dolayısıyla bizler de işi bitireceğiz. Yarınlarda, başka değerlere imza atacak, attıktan sonra da yine başka emanet edeceğimiz insanlar olacak ve onlara emanet edeceğiz. Bu, devletin ve kurumların gücünü ve devamını ispat eder. O zaman da toplumda her zaman için kuvvetli bir güvence olursunuz. İnsanlar da o toplulukta, kendini güvende hisseder. Bizim arzu ettiğimiz şey, bu ve bunun gibi faydalı işlerin, asla ve asla siyasileşmemesi, asla ve asla bir partinin ya da bir parti kurumunun malı mülkü ya da bir kişinin malı mülkü haline dönüşmemesidir” diye konuştu.

“BİZ DE MAKİNE ÜRETMELİYİZ”

Popülizme yenik düşen topluluklarda bu tarz işlerin çok kişisel ve bireysel marifetmiş gibi yazılıp, çizildiğini ifade eden İmamoğlu, “O bakımdan dünden bugüne ve bugünden yarına benim ve arkadaşlarımın imza atacağı her şey İstanbul halkına aittir. Asla benim şahsımla ilgili, tek başıma anılmasını istemem ve dilemem. Bu, benim hayata bakışım ve prensibim. Bunun bütün çalışma arkadaşlarımız tarafından, bütün iş insanları tarafından, bütün İstanbul tarafından böyle irdelenmesini, böyle algılanmasını ve böyle hizmet edilmesini isterim. Bunu yaparsa, bunu başarırsak, gerçekten her birimiz vatansevere dönüşürüz” dedi.

Makinenin Alman bir firma tarafından üretildiğini kaydeden İmamoğlu, “Teknolojilerini bizimle paylaşarak, üretimin böyle güzel bir hizmete dönüşmesi bizi mutlu etmiştir. Onlara da teşekkür ediyorum. Umut ediyoruz ki, -yanlış anlamasınlar- biz de bu ve bunun gibi daha güzel makineleri yapabilen bir ülke olalım. Onun da altını çizelim. Ama artık dünyanın sınırları yok. Elbette ki en iyisini, en ucuzunu almaya gayret edeceğiz ama aynı zamanda bizler de üretmek isteyeceğiz” diye konuştu.

TBM'YE MELEN ÇAYI PROJESİ İNŞAATINDA YAŞAMINI YİTİREN MÜHENDİSİN ADI VERİLDİ

İmamoğlu, TBM'ye, Melen Çayı'nın İstanbul'a ulaştırılması için başlatılan projenin Sarayburnu şantiyesinde, 27 Eylül 2007'de iş kazası sonucu yaşamını yitiren mühendis Gülseren Yurttaş'ın adını verdiklerini belirtti. İmamoğlu, “Bu cihaza onun adını vermek, elbette acıyı hafifletmez; ama onun ismini hatırlamış oluruz” dedi. İmamoğlu, TBM İndirme Töreni'ni, merhum Yurttaş'ın oğlu Yağmur Budak ve kız kardeşi Hatice Yurttaş ile birlikte gerçekleştirdi. Törenin ardından İmamoğlu'na teşekkür eden Budak, hislerini İmamoğlu'na sarılarak belli etti. İmamoğlu, tünel inşaatında görev yapan tüm çalışanları yanına çağırarak, onlarla toplu fotoğraf çektirdi. Törenin ardından katılımcılar güvenli bir mesafeye alındı ve 190 tonluk TBM, vinç yardımıyla kazının başlama noktasına indirildi. TBM'nin kazı başlama noktasına taşınması, 12 dakika sürdü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (39)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ferdİ15 Eylül 2019 17:06

    Sayın İmamoğlu dikkat et boş kağıda imza atma İstanullu üzülür

  • Malesef15 Eylül 2019 10:48

    Maalesef her yeri CHP’li troller sarmış bir kişi 20 tane yorum yapıyor Ama cahilliklerinden CHP’li trol olduğu belli oluyor

  • KEZİBAN KARTAL15 Eylül 2019 17:25

    imamoğlunun arkasındayız.ekmek 5 TL olsa bile razıyım arkadaş.çünkü geleceğin chp başkanı ve ülkemizin başkanı olabilmesi için maddi acıdan güçlü de olmalıdır.

  • )15 Eylül 2019 10:21

    bunun arkasından zam gelecek hep aynı taktik.önce zam yapıyorlar işci çıkartıyorlar sonra kapatmak için böyle süslü yalllla.bir sol parti işci çıkartırmı ve zam yaparmı dünyada sol parti bunu yapmamıştır.işte yapılıyormuş daha göreceğiz herşey  çok güzel geçirdik

  • Onur15 Eylül 2019 00:42

    Akp nin talan ettiği yerler ne olacak. Terkos gölü ormanlık alan sit alan tellerle çevirili ormanlık alanı kestiler villa yapıyorlar

  • abdullah14 Eylül 2019 23:04

    onun ve tayfasının atacağı imzalar bu ülkeye zarar verebileceğinden kendisi dahi kabullenemiyor suçu istanbul halkına yüklemeye çalışıyor yemezler suç senin ve sana oy verenlerin yaptığın zamlar iyi kötü bütün icraatların hesabı sana aittir. senden istanbula hayır geleceğinden umudum yok zaten seninde bir şey yaptığın yok herşeyi eşbaşkanların yapıyor sen sadece görüntüsün 997 aracın hesabını vereceksin o kiralanan araçları yenikapıya dizde boyunun ölçüsünü görelim.

  • mtu14 Eylül 2019 22:29

    adam sahada takdiri hak ediyor. neymiş mecliste 5 gün toplantı yapılacakmış. Ne toplantısı hacıyatmazlar hangi gün çalışacaksın da 5 gün toplantı yapacaksın? Birde bunu savunan ahmaklar var her toplantıda meclis üyelerine ödeme yapıldığını biliyor muydunuz?

  • Kaçan Grup14 Eylül 2019 22:06

    sana verdiğimiz oyun hakkını ver, biz de günü geldiğinde seni başkan yapalım.

  • Ankara ozer14 Eylül 2019 21:50

    Önce bırak çalış vatandaş çalış rant yapma tüm başkanlar sesleniyorum olum var soruyorum özal nerde süleyman demirel nerde ecevit nerde diğerler ne götürdü bir çorap yok ankara da turgut başkan birde fethi başkan var 2 de ayrı görüş başkan gibi başkan allah yolları açık olsun başkanlar iyi işler yaparsa iyi derler kötü işler yaparsan kötü derler örnek baskanlar

  • KEZİBAN KARTAL14 Eylül 2019 21:14

    başkanım önce kemal kılıçtaroğlu yıkacak daha sonra da ülkeye başkan olacaktır.her şey bir plan dahilinde olup yavaş yavaş gerçekleşecektir.başkanımın önünde hiç bir chp li hiç bir partili dayanamayacak.her şey çok güzel olacak.

  • Kadri15 Eylül 2019 00:37

    Erken seçim geliyo seyfi eyt yi reis ağzına aldı mı aldı

  • Seyfi mutlu14 Eylül 2019 21:54

    O zor kendi önce belediye başkan olsun tatil tatil 2023 kim olur allah bilir bakarsın başkalar çıkar 1 gün de her şey değişir

  • Okie Dokie14 Eylül 2019 21:09

    Sayın başkanım yapılan bu hizmetlerden teröristler faydalanmamalı.

  • Vatandas14 Eylül 2019 20:49

    Istanbul 'da rant çok kim kazanacak pkk iyi parti chp mi yoks diğer çalış başkan araba çok sat sergi yapacak sat

  • He he14 Eylül 2019 20:27

    Işte gerçek reismiş adam ekmeğe 8 yılda yapılmayan zammı bir günde yaptı.

  • KEZİBAN KARTAL14 Eylül 2019 22:13

    kıskanmayın HER ŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK.bakın görün bu sefer başkan olacak .

  • Bakanlar ve görenler 14 Eylül 2019 20:23

    Hele bi dur senden öncekilerin yaptıkları önünde poz verip durma. Senin icraatlarını 5 yılın sonunda göreceğiz. Tayip reis istanbula cağ atlattı cağ. 17 milyonluk istanbul u adam etti.

  • Uğur15 Eylül 2019 00:44

    Ahahahaha berat sen misin

  • Trolcülker15 Eylül 2019 00:40

    Eminönü mü sel götürünce imamoğlu oluyor. Ahahaha

  • Istanbul 14 Eylül 2019 20:22

    Önce çalış sonra araba sergisi gezmeye gideceğin hangi araba benim olacak ons bakacağım

  • Lale14 Eylül 2019 20:10

    İmamoğluna oy veren yüzde 60 lık kısım keyifle izliyor. Diğerleride trollük peşinde. Yok sana oy veren ellerim kırılsınmış yok istanbulu sel götürmüş. Allahınızdan bulun emi

  • efuli14 Eylül 2019 21:54

    Allah i hatirlananiz disinda zirvalamissiniz

  • Sevgi nur14 Eylül 2019 20:42

    Eyt olmazsa istanbul imanoglu kazanır mi bence kazanmaz

  • Bekir14 Eylül 2019 20:07

    İşte gerçek reis halkın adamı

  • TEŞEKKÜR 14 Eylül 2019 20:06

    HELÂL BAŞKAN."HERŞEY ÇOK GÜZEL OLACAK"DEMİŞTİK

  • Ziya14 Eylül 2019 20:03

    Bu kadar yalan bu kadar iğrençlik tahammül edilir şeyler değil. İstanbul halkına  aitmiş!   Söylediğin yalanlar sadece sana ait!   Başkasına değil.

  • Ahmak group sizi 15 Eylül 2019 11:40

    Aptal ziya bu zaman â kadar söylenen yalanlar kime ait?

  • Zero14 Eylül 2019 23:34

    Saçmalıkların da sana ait Başkasına değil 🤣

  • Yorum14 Eylül 2019 19:58

    İstanbul yaşanmaktan çıkıyor yer altları köstebek yolu gibi oldu çökerteceksiniz bu istanbulu ağır bedeli olacak

  • ahmet15 Eylül 2019 08:12

    böyle abuk subuk bir kentleşme olursa ne bekliyosun ki ... alt yapı kaldırmıyor bu yükü işte ...

  • Hoca 14 Eylül 2019 19:58

    Allah Almanyadan razı olsun. Adamlar bu kadar kaliteli makina üretmeseler ne metrolar ne de su kanalları bu kadar hızlı yapılabilirdi. Yeni havalimanının teknik altyapısı, asansör ve uçuş kulesi gibi şeylerini Almanyadan aldık. Cumhurbaşkanımız bile güvenli ulaşım için Mercedes Maybeck araçlar dışında kullanmiyor

  • mıysız14 Eylül 2019 20:16

    o maybach araçlar çok ucuz 4 adet tam, tamına 80 milyon lira  yakışır  

  • KEZİBAN KARTAL14 Eylül 2019 19:45

    başkanımız işini biliyor hem işini yapıyor hem de şowwwwwwwwwwunu.HER ŞEY ÇOK ÇOK ÇOK GÜZEL OLACAKTIR.benim tahminim başkan ekmeğe % 40 mecbur yapmıştır yoksa istanbul umuza nasıl hizmet verecek.keşke ekmek 2-3 TL olsa bakın başkan o zaman neler yapar neler.

  • Kapak 14 Eylül 2019 20:04

    Sadece ekmeğe yapılan zam seni üzmüş gözüküyor. Yandaşdan gelen zamlara eyvallah başımın üzerine mi diyorsun.

  • IBO14 Eylül 2019 20:03

    Yok 5 lira olsun daha hizmet için. Siz Karsli misiniz ?

  • AhmetK14 Eylül 2019 19:26

    Olur da zam, tatil ve hdp destegi dısında bir hizmetin olursa, tamam halkın dersin. Not: bu hizmet var bak başlamıs diyen mankurtlar olacaktır, okuduklarını anlamıuo onlar. Bu proje onceki yonetımın eseridir( makine proje içşn 1 yılda yapıldı cumlsinden anlayabılır aklı olanlar)

  • bir yorum.14 Eylül 2019 19:19

    Evet ilk imzanı attın.Fakirin ekmeğini %40 artırdın.Şimdi fırıncılar durur mu onlarda 2 lira isteyecekler. Allahtan  size oy vermedim. Akp ye de oy vermedim.Her iknizinde birbirinden farkı yok.Sizler hizmet için değil menfaat sağlamak için gelirsiniz.Akp istanbul için bir şeyler yaptı bakalım sen istanbul için ne yapacaksın imamoğlu.yaşarsak göreceğiz.

  • Zalìm14 Eylül 2019 19:11

    Cok BASIT bir şov olmuş.

  • Kadri14 Eylül 2019 20:08

    Reisten iyidir. Adam her konuşmasını cuma namazı çıkışı yapıyor