E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu, İBB'nin yeni Genel Sekreteri'ni açıkladı---

İmamoğlu, İBB'nin yeni Genel Sekreteri'ni açıkladı

İmamoğlu, İBB'nin yeni Genel Sekreteri'ni açıkladı
02 Temmuz 2019 - 00:50 borsagundem.com

İmamoğlu, Hayri Baraçlı'nın istifası sonrası İBB Genel Sekreterliği görevine Yavuz Erkut'un atanacağını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun göreve başlaması sonrası Hayri Baraçlı'nın istifası ile İBB Genel Sekreteri'nin kim olacağı merak ediliyordu. Ekrem İmamoğlu katıldığı canlı yayında çok merak edilen bir sorunun yanıtını verdi. İmamoğlu İBB Genel Sekreteri'nin Yavuz Erkut olacağını açıkladı.

İmamoğlu, "Ben ne dedim eş, dost akraba yok. Bu şehrin çok kıymetli insanları var. Kendini ispat etmiş. Bir çalışma prensibimiz var. Herkesi kucaklayacağız. Takım çalışmasına uygun, kişiye değil 16 milyon insanı mutlu edecek insanlarla geçmişten bugüne tanışıyoruz. Bu süreç içerisinde tanıştığımız insanlar bile var. Örneğin genel sekreter olarak düşündüğümüz Yavuz Erkut bey, kamu tecrübesi en üst seviyede. Türkiye'nin en kıymetli kurumlarından birini yönetmiş. Hem orada hem diğer görevde başarılı bir CEO'luk yapmış böyle bir beyfendi hizmet yapacak. Bakanlık onayı, güvenlik soruşturması ve diğer prosedürler devam ediyor." şeklinde konuştu.

Yavuz Erkut kimdir?

Yavuz Erkut Giresun'da 1955 yılında dünyaya geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliğinden mezun oldu ve yüksek lisansını Wales Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünde tamamladı.

1979'da çalışma hayatına başladığı TÜPRAŞ'ta değişik görevlerde bulunduktan sonra, 2000'de katıldığı Opet Petrolcülük'te son olarak Genel Müdür olarak görev yapıyordu.

Erkut son olarak Ekrem İmamoğlu tarafından başkan danışmanı yapılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Reis03 Temmuz 2019 10:02

    Bu vatana bir çivi cakandan Allah razı olsun gençlerimiz cıvıl cıvıl maşallah

  • Volkan02 Temmuz 2019 22:42

    Bir arkadaşımı dün aradım hali nedir diye. Fen Lisesi, Fransz Lisesi, Bpğaziçi Makina okumuş. Şu an işsiz, emeklilik bekliyor ve iş hayatı da başarılı olmadı. Kul hakkı yemeyeyim derken hep basit işler yapmış ama kimsenin yapamayacağı şekilde. Ben de bir CV hazırlayıp göndereceğim bir yerlere. Zamanında ben de aynıydım ve makbuzlara damga basmak gibi basit bir istemiştim, genel müdür malesef sana kimse o basit işi vermez demişti, sonradan çok kıskanıldım ve ismim mazoşiste çıktı, gerçekte ise benim hakkımı elimden alabilecek kimse anasının karnından doğmamıştır, ama aldanan ol aldatan olma prensibi ile bugüne geldik çok şükür. Kişiler hür olmalı ama aynı vatanda yaşayanların başkalarının kendi üstünde hakkı olduğu bilinci ilkokulda verilmeli, ve insanlar kendini kurtarma yanında yanındaki sağındaki solundaki insanların kurtulmasına da bir şekilde yardım etmeli.

  • metin02 Temmuz 2019 22:34

    bekliyip goreceyiz hanki buyuk projeyi gercek lesdirecek yoksa lafdami kala

  • Volkan02 Temmuz 2019 16:02

    Boğaziçi'ni Boğaziçi yapan öğrencisidir, Boğaziçiliyi Boğaziçili yapan da önce kendini düşün felsefesidir. ODTÜ öğrencisi  sosyal konulara daha ilgilidir.

  • Broker02 Temmuz 2019 19:45

    Volkan bey, konunun mecrası değişti, bu üni.leri bitiren tüm çocuklar çok değerli, onlara gözümüz gibi bakmalıyız yurtdışına gitmelerine bir şekilde engel olmalıyız. Benim burada karşı çıktığım olay Türkiye'de ilk bine girmiş ülkemizin çok önemli bir Holding'in de CEO olarak çalışmış birine çamur atılıyor, isyanım buna. Cahilliğin, liyakakatsızlığın prim yaptığı bir ülke nereye gidebilir. Adam çemişkezek mezunu, doğru dürüst bir cümle kuramıyor ve bu kişi Boğaziçiliye bok atıyor, buna cahil cesareti deniyor işte, bazen ülkem için umudumu yitiriyorum.

  • Broker02 Temmuz 2019 18:41

    Doğrudur İtü,odtü, boğaziçi, yıldız tek. gibi devlet ün.leri ülkemizin en saygın teknik üniversiteleridir. Odtü nün daha çok anadolunun başarılı sosyal ve politik çoçukları tarafından tercih edildiği doğrudur. Ama boğaziçili daha ziyade kendi düşünür sözünüze katılmıyorum açıkçası.

  • Volkan02 Temmuz 2019 18:33

    Karnı doyan Boğaziçili başkalarını da düşünmeye başlayabilir tabii. Örneğin Hüsnü Özyeğin bir Boğaziçili. Yani kişi bir noktada artık kendinden sıkılır ve başkalarının işlerini düşünmeye başlar. Ben yatılı okudum ve kendi başına hareket eden büyük risk alırdı, 30 yıldan fazla oldu dostluklar devam ediyor. Boğaziçi'nde başkasını düşünen risk alır, sistem tamamen kisel başarı üzerinedir. Zeki ve yetenekli insanlar bu ilke ile eğitim görür, hayatı boyunca kişisel bir fırsat görünce değerlendirir.

  • Vatandaş02 Temmuz 2019 13:25

    Tebrikler kalitenin dibi.

  • Broker02 Temmuz 2019 13:24

    Yorumculara bakıyorum, sözüm ona atanan adamı beğenmiyorlar, hayret ki ne hayret. Alışmışsınız eş dost akrabaya, cahil cüheylaya. Adam Türkiyenin en saygın üniversitesi Boğaziçiyi bitirmiş, ingiltere master yapmış, koçda üst düzey çalışmış, koç da tırı-vırı adamlar üst düzey olamaz. Liyakatın dibi budur. Ne yapacaktı imamoğlu bundan önceliklerin yaptığı gibi emmeoğlunu mu getirecekti. Bizim milletimiz cahili seviyor be kardeşim.

  • mehmet yılmaz02 Temmuz 2019 23:55

    BİNALİ YILDIRIM   TÜRKİYEDE  son 300 yılda yapılan HALKA FAYDA SAĞLAYAN  ESERLERİİN dünya şampiyonu bir MÜHENDİSTİR .bir kreş yapamayan ekremin atadığı ne olaki ?

  • Artur02 Temmuz 2019 21:56

    Ebu cehil de zamanının bilge burjuvasıydı. Cahil kelimesi ebu cehil den gelir.

  • M.Ünsal Şahin02 Temmuz 2019 11:38

    Liyakat kazansın.Hayırlısı olsun.İnşallah iyi işler yapsın.

  • Artur02 Temmuz 2019 10:49

    Şeffaf yönetim evet. Saydam insanlar tanıyom. Yarı görünür yarı görünmez. Gelecek sloganıda bunu yap. Herşey saydam olacak kimse kimseyi göremeyecek.

  • Vatanım02 Temmuz 2019 10:25

    Başladı kendi yandaşlarını yerleştırıp çok yüksek maaşla diyet borcu ödemeye

  • Omer 02 Temmuz 2019 10:04

    Asagidaki yorumlara bakiyorumda hic bir kiymeti harbiyesi olmayan yorumlar yazik yer kapliyorsunuz fasa fisodan ibaret hersey sizin icinde guzel olacak ama anlamiyorsunuz

  • budor02 Temmuz 2019 09:47

    boşuna adam yatirim yapmamiş

  • Yusuf02 Temmuz 2019 08:51

    Hayırlı olsun. Eskilerden bıktık

  • Can02 Temmuz 2019 08:36

    Sn. Başkan; Kampanya sürecindeki sponsorunun Koç Ailesi olduğunu bu şekilde kabul etmiş oluyorsunuz. Umarım bundan sonraki atamalarınızda sizi esas başkan yapan 16 milyon istanbullu için çalışacak yöneticilerin olmasına özen gösterirsiniz.

  • Itri02 Temmuz 2019 07:49

    Bir önceki genel sekreterin ne adını,ne de CVsini biliyorduk. Daha şeffaf bir yönetim, gizlisi saklisi olmayan bir belediye yönetimi gerekliydi.

  • Volkan02 Temmuz 2019 04:59

    TAV Holding Sani şener varken başkası aranmamalıydı. Rafineri yönetimi ile belediyenin ne alakası var. Sani Bey binlerce kişiden oluşan hizmet ordusunu yönetiyor, iç ve dış kamu, özel, diplomatik kurum, kuruluşlar ile ilişki içinde, turizm, finans, ulaşım, lojistik, sağlık, güvenlik her tür işin içinde ve yabancı ortaklıkları var. İmamoğlu'nun eline bir kağıt veriyorlar o da icra ediyor bence.

  • ddd02 Temmuz 2019 04:42

    Bir de israfı kaldıracağız diyorsun ama tüpraşta opette yöneticilik yapmış birine kim bilir ne kadar yüksek maaş vereceksin vaatlerin lafta kalıyor.

  • mehmet yılmaz02 Temmuz 2019 02:54

    önce tüsiada borç ödenecek bakalım sıradaki hdp mi , ip mi  , sp mi ,fetömü ?

  • mustafa02 Temmuz 2019 01:17

    gereksiz olmuş  istanbulda petrolmu arayacaksınız kimyacıyla tüpraşla ne alaka belediye yönetimi

  • Arif02 Temmuz 2019 10:47

    Ne alemsiniz ya :))) Taşı toprağı altın ya belki arayacaklardır.