E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Bu zam değil finansal düzenleme ---

İmamoğlu: Bu zam değil finansal düzenleme

İmamoğlu: Bu zam değil finansal düzenleme
02 Eylül 2019 - 13:27 borsagundem.com

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var" dedi.

 İSPARK ücretlerine zam geldi. Maslak’da daha önce 2 saatlik otopark ücreti 10 TL’iken yeni zam ile birlikte 14 TL’ye çıktı. İSPARK ücret tarifesi bölgelere göre değişiklik gösterirken Beyaz Masa yetkilileri zammı doğruladı. Yetkililer yüzde kaç zam olduğu konusunda bilgi vermedi. Peki İSPARK ücretlerine yüzde kaç oranında zam yapıldı? Vatandaş yeni zamma sosyal medya hesaplarından da büyük tepki gösterdi.

“ZAM DEĞİL FİNANSAL DÜZENLEME”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Bu zam değil. Finansal düzenleme ile ilgili bir çalışma. 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. 60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var.” dedi.

"SİSTEM HATASI"

Zammın sistem hatasından kaynaklandığını söyleyen İmamoğlu, “Burada yanlış bir sistem hatası var. Seçimde bangır bangır kar ediyor zarar etmiyor denen kurumun teslim aldığımız gün itibarıyla 6 aylık bilançoda 18 milyon zararı var. İSPARK niye zarar etsin? Biz bununla uğraşıyoruz. İSPARK’a benim katıldığım 4 saatlik bir toplantı yaptık. 60 binin üzerinde ücretsiz ve indirimli yararlanan araç var. Bu nedir? Derhal talimat verdim. Altını çiziyorum ücretsiz ve indirimli. Biliyorum ki büyük bir azalma olacak. İkincisi elden ücret. Hangi çağda yaşıyoruz. Burada bir sorun var. Kaçak var. Ekim itibarıyla kredi ve İstanbul kart uygulamalı tahsilat sistemi başlatacağız. Geçici bir dönem bu teşvik edilmesi için kredi kartına indirimli ödeyeceksiniz. Bunun gibi kararlar aldık. Sistemin işlemediği bazı otoparklar var. Bunlarla ilgili düzenlemeler başlatacağız. Bu tümüyle bir finansal verimlilik çalışması.” dedi.

VATANDAŞIN FAZLA TAHSİLATLARI İADE EDİLECEK
 
Şu an itibari ile zam olmadığını söyleyen İmamoğlu, “Bir zam çalışması elbette olacaktır. Şu an itibarıyla yoktur. Bütün bu söylediğim düzenlemelerden sonra fotoğrafı çekeceğiz ve ona göre hareket edeceğiz. Sistem hatasıyla ilgili bazı yerlerde uygulama eksikliği olmuştur. Bununla ilgili varsa vatandaşların fazla tahsilatları iade edilecektir.” ifadelerini kullandı. 

2017 yılının aralık ayında ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İBB'nin ücret tarifelerinin bir kısmında 2018 yılında zam yapmama kararı almıştı.

İSPARK'ta fiyatlar, yüzde 40 ile 50 oranında yükseltildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (61)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Son hava bükücü06 Eylül 2019 14:03

    Acıtmasin zam değil FİNANSAL DÜZME içinizi ferah tutun zevk alacaksınız her şey güzel olacak salıverin gitsin Ekremin kollarına pardon kucağına

  • Nurettin03 Eylül 2019 17:42

    Yanındayız başkan , arpasi kesilen troller sallamaya başlamış. Başkan ne diyor bunlar ne diyor. Hani işpark Zarar etmemişti. Adam gibi yonettinizde halk zorla oyları İmamoğlunamı verdi. Bilançolar duzelince gerekirse indirime gider. Adam daha Büyük sehiri yonetmiyor, akp kadrolari yönetiyor. Ancak 2020 de imamoglunu eleştirmeye hakkınız var. O zaman bende eleştirinim. Şimdi bol keseden kimse sallamasin

  • arifhan04 Eylül 2019 02:18

    Gram beyin yok ama herşeyi biliyor birde kalkmış ekremin avukatlığını yapıyor oğlum şimdi adama sormazlarmı ispark sokaklar caddeler için ne kadar harcama yaptı elektrik su doğalgaz kira ödemesi ne kadar ben söyleyeyim yine çünkü ayık gezmediğinizden beyninize kan gitmiyor sapıtıyorsunuz hayal ettiklerinizi gerçek sanıyorsunuz velhasıl 0 ama sokaklara caddelere bırakılan arabaların sahiplerini kaz gibi yoluyorsunuz birde utanmadan sıkılmadan finansal düzenlemeden bahsediyorsunuz tabiki hakkınızdır herşey güzel olacak nasılsa ama bu vebalide istanbullu yaşayacak son sözüm Yarabbi ıçimizdeki ahmaklar yüzünden bizi azaba uğratma

  • Mustafa3703 Eylül 2019 09:11

    Vakıflardan kesilen 357 milyon nerede israf demiştin halktan zamla ekstradan alacağına bu paraları halka verde neyin ne olduğunu görelim birde finansal düzenleme neymiş anlamış değilim zammın adınımı değiştirdi bu zamlarla uğraşacağına vaatleri yerine getirmeye uğraşsın ama yok nerede köprüyü geçene kadar belediyelerden büsürü işçi çıkarıldı şuanda işsizlik azalacağını çoğalmış durumda neyazıkki bunlar onu gösteriyor herkesi kucaklayacağım demişti bu nasıl kucaklama Herşey güzel olacak demekle olmuyor Herşey kötüye gitmesinde insanları işinden ederek Herşey güzel olmaz.

  • Uyumsuz03 Eylül 2019 12:42

    Gelen milletin sırtına biniyor, giden  sırtına biniyor. Bir tanesi de arkadaş şu milletin yükünü hafifletmek için gelmiyor. İktidarı muhalefeti hep aynı. Finansal düzenleme sözü de tıpkı Sn. Burhanettin KUZU nun doğalgaz zammı için zammı hükümet değil BOTAŞ yaptı demesine benzemiş.

  • istanbul03 Eylül 2019 07:41

    EEeee İstanbul zamlarını eleştiren ümmetçi kardeşler.. biz İstanbul da değiliz. yani oy verdiklerimiz mi zam sorumlusu ? 24 yıldır neden  zamlar bitmiyor, mayışlar eriyor anladık böylece. 

  • mehmet yılmaz 03 Eylül 2019 00:37

     tarkanın çişi gelince alamanyadan kazdağlarındaki arsalarında  buluşan cem yılmaz bu parselci ekremin espirileri yüzünden işsiz kalacak.

  • Murat bey02 Eylül 2019 23:04

    Mahallenin müteahhitinden belediye başkanı olursa; yönetimi bu kadar olur . İstanbul'da bunun gibi onlarcası yüzlercesi var. Sıkın dişinizi. Benden bir ip ucu; Beylikdüzü belediyesinden 10 dakika geri gelin Esenyut'ta bu kapasite kıyamet kadar meslektaşı mevcut.Onlardan birini denersiniz onlarında gönlü kalmamış olur.Anlayana.....

  • A. Yilmaz02 Eylül 2019 22:57

    Bu halk neye layiksa onunla idare edilir kimse konusmaain siz oy verdiniz simdi zam park edin arabayi aglamayin daha bunlar iyi gunleriniz her sey guzel zamli olacak

  • afg02 Eylül 2019 22:55

    hersey cok guzel ya. Guzellik duzenlemesi yapiyor imam efendi

  • 00802 Eylül 2019 22:05

    Biz her şey çok güzel olacak demedik her şey çok zamlı olacak dedik

  • Titi02 Eylül 2019 21:49

    Bastir imam onlarda zamma zam demeyip guncelleme ddiyorlar hahaha

  • Vay02 Eylül 2019 21:22

    Yıllarca iktidar dönmelerine, çarklarına, yalanlarına , talanlarına laf etmeyenler seni suçlamaya başladı ekrem

  • Vatanim02 Eylül 2019 21:10

    Ne duzenleme imis her sey cok guzel olacakya yazik oldu Istanbul Halkina bu zalimin elinden daha ceker

  • Kara kaptan02 Eylül 2019 20:54

    Hersey cok guzel yalan olacak:))))

  • amma02 Eylül 2019 20:38

    zam almayan var mı ?maaşlısı aldı..fabrikacı aldı sattı uruneı...satıcılar yapyı sattıklarına. et. sut. yumuta. elektrık. benzın. doğalgaz. vb hepsi zamlı.. eee şimdi bu durumda senın de zam yapman ne oluyor ? finansal düzenleme... Yani? Adam cumhurbaşkanı deıl ki belediye başkanı hukumet olsa suçlarım,ama duruma uymak zorundasın. Apekeliyiz ama malda değiliz olnı anlamıcak kadar. Burda bir sürü fetoşdan dönmeler akepe savunuyo gibi yapıyor ama bizle alar eder oldular aklımızla.Başkası geçse başa yargılancak onlar çunku. dertleri o yorum yazanların. bizi mal sanıyorlar. kafamız bastıyo bizimde.

  • Bedir02 Eylül 2019 19:34

    Düzeltme canım zaten gelen düzeltiyor giden düzeltiyor vatandaşta sırası gelişimi herkesi düzeltir sabah kalkıyoruz zam akşam yatıyoruz zam bune kardeşim dolar indi zamlar hal geliyor doğalgaza Elektiriğe sigaraya kafayı yiyeceğiz vallah kafayı çekelim desen 70 rakı ateş pahasına helal olsun Türkiye ekonomik krizdeyken Ecevit zamanında bu kadar hayat pahalı değildi

  • mustafa02 Eylül 2019 19:21

    buadam kıvırmaya çok erken alıştı

  • AHMET ÖZBİR02 Eylül 2019 19:17

    GÜLME krizine girdi vatandaş Ekremciğim! İlk defa ZAM'a KIVIRMA pardon FİNANSAL YAKLAŞMA'yı duyduk, sen sen ol Sn. Başkan bir daha böyle konuşma, vatandaşı çıldırtma!..

  • masum ahmet03 Eylül 2019 01:22

    ömründe ilk defa zam gören masum köylünün yorumu benzin 7 Tl yi geçti hülooo. Bırak istanbulu Türkiye ye bak : )  herkes istanbulda yaşamıyor ama aynı zamlardan müzdarip durumdayız

  • Endazeci02 Eylül 2019 19:01

    Siyasette Hükümet zam yaparsa adı Fiyat ayarlaması... Hükümeti eleştiren muhalefet grubu yönetimi ele alıp zam yaparsa adı Finansal düzenleme... Garip olan taraf siyasi düşüncesi kendi düşüncesine yakın olanın zammını savunur olmak... İspark zarar ediyormuş. Hangi ham maddeyi kullanıyor Hangi elektrik suyu kullanıyor. Yatırım maliyeti olarak faizmi ödüyorki zarar etsin... Vatandaşın aldığı hizmet karşılığı ödediği 10 TL Finansal düzenleme sonunda 14 TL olmuşsa... Bunun adı % 40 zamdır. Lütfen Aklımızla Alay Etmeyin...

  • Vanlı dayı 02 Eylül 2019 18:42

    İmam size pamuk takmış inadına imam diyin. Burda konu imam ya her defasında hükümete lafı edenler. Hiç CHP ye laf etmiyor. Halk olarak hizmet isteyin hizmet. İdeolojik saplantilar sonu yok. Bakalım imam ne yeni hizmet getirecek de zam yapıyor.

  • cnbc02 Eylül 2019 18:53

    bütün partili araçlara imtiyaz hakkı vermişsiniz ondan zarar ediyor olabilir mi ? 25 yıllık çürümüşlük var kurumlarda , yavaş yavaş düzeltecek sabırlı olun ...

  • Vanlı dayi02 Eylül 2019 18:36

    Chpliler çok farklı adam bu zam değil 60 bin kaçak var diyor. Yetmiyor düzenleme yapıldı falan filan Inter Milan. İstanbullular size daha binmedim diyor. 60 bin kaçağı kapattıktan sonra kar edeceğine göre neden 14 TL yapiyon nunoglu. Şen salla nede olsa İstanbul chp ve akpliler yer. Dikkat ette sana halk bir zam yapmasın. Bir daha o koltuğa oturmak sana pahalıya patlar.

  • rizeli02 Eylül 2019 18:34

    arkadaş hani zam yapmayacaktın, hani burs dağıtacaktın, hani ekmek süt... en azından diğerlerinin boyle bir vaadi yoktu

  • AhmetK02 Eylül 2019 20:46

    Onu salaklar beklıyor ve onlar inanıyor daha dogrusu inanır gibi yapıyorlar

  • Herşey gönlünce olur02 Eylül 2019 18:34

    Herşey güzel olacak

  • İNADINA İNADINA02 Eylül 2019 18:19

    İMAMOĞLU zam da yapsan, helal olsun sana.. inadına inadına... seviyoruz seni imamoğlu... inadınaaaaaaaa... inadınaaaa... kefen giydik reiss....DİK DUR EĞİLEME... zam yaptısan vardır millet ve vatan için bir bildiğin ... İstanbulda Ezanlar okunuyor, Bayrak dalgalanıyor... Pkk lılar sayaçlarımızı okumuyor şükür... Sularımız akıyor, çöpler toplanıyor... köprüler çalıyor... metro 24 saat işliyor... Nankör çok, boşver sen o terör mensuplarının saldırılarını. Vatan için çalış sen.Türk milleti seninle... ...  :  ))) 

  • komik02 Eylül 2019 17:42

    Eşşeğin büyüğü ahırda zammı daha sonra yapacam mı diyor acaba...

  • komik02 Eylül 2019 17:27

    Kaybedecek bir saniyemiz bile yok vatandaşı kütürdetmeye devam..

  • tokatçı02 Eylül 2019 16:49

    60 binin üzerinde ücretsiz yararlanan araç var ...YENİKAPIDA SERGİLEYECEĞİN ARAÇLARA NOLDU?

  • :)02 Eylül 2019 16:44

    25 yıldır akepenın zamlarına inandın da..., imamoğlu deyincemi inanmıyorsun? 40 günlük belediye başkanı adam... 3 tl lık benzın 7,25 tl oldu. kim nasıl etkilenmesin zamdan ? :))

  • AhmetK02 Eylül 2019 20:48

    Niye belediye otoparkı benzınle mo calısıyor!? Yaw bu kadar yandas olmayın, yonetemedı deyın yadq dogru zam diyin bitsin işte

  • :(02 Eylül 2019 18:21

    Hyr adem geldiğinde benzin 3 TL mi sırf sevicilik yapacaksınız ya .adamın açıklaması bile komik

  • biri kırmızı yapmış : )))02 Eylül 2019 18:01

    kırmızıya bastın da ne oldu ?  :D yalan bir kelime oldu...inkar etsen ne olacak açılmış şemsiye : )) :D yalanmı olmuş oldu ajhajajaj.. bu troller tam komedi oldu, sapıttı kaldılar iyice..

  • vatandaş02 Eylül 2019 16:22

    VAY BE TROLLERİN NEŞESİ YERİNE GELMİŞ YAV SİZ MEMURA YAPILAN %4 ZAMMI DA ELEŞTİRSENİZE SAMİMİ OLDUĞUNUZA İNANALIM ŞİNCİ ŞÖLEEEEE SAĞDAN SAĞDAN İKİLEYİN BAKEM 

  • nerde nerde 02 Eylül 2019 16:07

    Döşeyin bakalım millete.

  • saf saffet02 Eylül 2019 15:29

    ispark maliyet yok bu zarar ne diyoduk ki zammı döşemiş imam..damad ordan bu burdan ülke perişan oldu halk perişan oldu ..

  • bahaneci02 Eylül 2019 15:07

    agustos boceginden daha beter,sadece viz viz da viz viz,bu havalar boyle demam etmez her yazin bir kisi var.

  • cahil02 Eylül 2019 15:27

    isparkı zarar ettiren eski belediye başkanı khk ile işten atılsın, hapse konsun, mal varlığına tedbir konsun

  • turhan okan02 Eylül 2019 14:56

    otoparkçılar nakitleri götürüyor diyor buna çözüm bulucaz diyor siz ne diyorsunuz

  • turhan okan02 Eylül 2019 15:18

    abdullah bey akp döneminden gelen olay https://www.google.com/amp/s/tr.sputniknews.com/amp/turkiye/201706291029063260-ispark-yolsuzluk/

  • abdullah02 Eylül 2019 15:06

    kesilen fiş leri kimin prizinde kaybediyor parayı götüren otoparkçılar sormak lazım fişsizmi para alıyorlar değnekçi mi bunlar ne yalanlar ne yalananlar bitiyor.

  • Ziya02 Eylül 2019 14:52

    Hala bunu ağzı açık dinleyen samutlar  var farkında mısınız?  Alttan alta kaynatmak bütün dert bu!  Domates biber  ve bir sürü kalem mala sırf bu sebepten zam yapmak isteyeceklerdir.  Bunlar her daim hile ve desise hatta hıyanet içinde olmuşlardır.  Galiba gelecek dönem Bodrum  tatilini daha uzun sürdürecek şimdiden buna hazırlanıyor.

  • BİLİRKİŞİ 02 Eylül 2019 14:27

    AMA ZAM YAPMAK EKREM E YAKIŞIYOR.

  • South 02 Eylül 2019 14:15

    Halen şu zammı ve şu adamı savunanlar var. Öğrenciye akbil fiyatı inince mecbur bir yere zam yapılacaktı. İlk fırsatta da isparka zam geldi. Hükümetin yaptığı zamlara sesiniz çıkıp da sırf sizin adamınız diye ses çıkarmıyorsunuz ve komik oluyorsunuz. Not: Hükümetin yaptığına da karşı olun buna da. Kılıf bulmayın.

  • A.Numan KARATAŞ02 Eylül 2019 14:14

    laz diyorya ya temel ısınıyorsan tamam da ...... san ayıb oluyor

  • A.Numan KARATAŞ02 Eylül 2019 14:13

    salakmısın be adam maliyeti nerdeyse yok sokakları paselledin kiraya veriyon birde zarar diyon hastamısın sen

  • gizliarşiv02 Eylül 2019 14:06

    hehehe ben ikna oldum :)

  • yusuf Balcı02 Eylül 2019 13:54

    o zaman yapılan tüm zamlar et süt yumurta ayarlama hadi be oradan sen hdp ye git iyi alıştın onlarla yaşamaya

  • enayi02 Eylül 2019 13:53

    akp fiyat ayarlaması chp finansal düzenleme mhp bilmem ne yok birbirinizden bir farkınız 

  • Realist 02 Eylül 2019 13:50

    İğneden ipliğe her şey zamlanırken zarar eden bir firmanın zam yapmadan ayakta durması mümküm değildir.

  • Hadi ordan 02 Eylül 2019 23:32

    İşçi memura %4 zam yapılırken s.. ttirip kafasını kuma gömenler çıkmış yorum yapıyor ya

  • Bilirkişi02 Eylül 2019 14:47

    ...tir oradan!  Malı götürmeye alışmışsınız halk falan düşündüğünüz yok!  Seni maaşlı soytarı!

  • Selahattin abi02 Eylül 2019 13:41

    Vakıflardan yapmış olduğunuz 367 Mil Tl tasarrufu buralara kaydırabilirdiniz. 

  • Kara kaptan02 Eylül 2019 20:53

    Laaa yalan bu ekremin herseyi cok guzel yalan olacak uzerine:))))

  • BİLİRKİŞİ 02 Eylül 2019 13:38

    ZAM DEĞİLMİŞ FİNANSAL DÜZENLEME. OHH OHH PEK SEVİNDİK!!!

  • Mehmet karacabey02 Eylül 2019 13:37

    Zam diğil finansal düzenlemeymiş.. lan oğlum bak git yaa 🙁

  • abdullah 5302 Eylül 2019 13:55

    akıllı ol o resimdeki yumruğu görmedin herhalde eskiden soldakini kaldırırdı. dikkat et bu sağ daha ne marifetler görücez bu başlangıç.

  • osman02 Eylül 2019 13:37

    He he tabi tabi. Zam değil canım zamcık. Sende boş çıktın ya yazık yazık.

  • ibo alamanya02 Eylül 2019 17:37

    her sey güzel olmaya basladi  yöneticiler nasilsa halk da öyledir