E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasını yeniden tartışalım---

İmamoğlu: Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasını yeniden tartışalım

İmamoğlu: Atatürk Havalimanı’nın kapatılmasını yeniden tartışalım
17 Aralık 2019 - 12:23 borsagundem.com

Kentin en önemli kaynaklarından biri olduğuna işaret ettiği Atatürk Havalimanı’nın kapatılması konusunun yeniden ele alınması gerektiğini belirten İmamoğlu, "Bu tartışmanın, birilerinin canını sıkması veya üzmesi hiç umurumuzda değil" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kentin ulaşım sorunlarını konuşmak üzere, “Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi” düzenliyor.

İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen ve 2 gün sürecek olan kongrenin açılış konuşmasını yapan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'un en önemli problemlerinden biri olan ulaşım sorununu tartışmak ve ortak akılla çözüm yolları bulmak amacıyla bir araya geldiklerini belirtti.

İmamoğlu, “İstanbul'da ulaşım maalesef hepimiz için çok zorlu bir kişilik sınavı, tam bir ömür törpüsü durumunda. İstanbul'un ulaşım sorunları bir günde ortaya çıkmadı. Yıllar içinde birikti, birikti ve bugün artık kritik bir eşiğe dayandı. Öyle ki, İstanbullular, bazen ulaşım sorununun çözülebileceğine olan inançlarını kaybettiklerini sıklıkla dile getiriyorlar. Bunu tersine çevirmek ve İstanbul'un ulaşım sorununun çözülebilir olduğuna herkesi inandırmak mecburiyetindeyiz” dedi.

“ULAŞIMDA ÇÖZÜMLER SÜRDÜRÜLEBİLİR OLMALI”
İmamoğlu, konuşmasında, kentle ve ulaşım sorunuyla ilgili ilginç veriler paylaştı.

İBB'nin sorumlu olduğu alanın; doğu-batı uçları arasında 165 kilometre, kuzey-güney uçları arasında 45 kilometre olmak üzere 5 bin 343 kilometrekarelik bir alanı kapsadığını kaydeden İmamoğlu, “165'e 45 kilometrelik alanda günlük yolculuk sayısı, 2018 yılı itibariyle 31 milyon 700 bindir. 2023 yılında günlük yolculuk sayısının daha da artarak, 36 milyon 8oo bine ulaşması bekleniyor. İstanbul'un bir yakasından ötekine toplam geçiş yolculuğu sayısı, 2000 yılında 962 bindi. 2018 yılı itibariyle bu sayı 2 milyon 150 bin geçişe ulaştı. 2023 yılında ise toplam yaka geçiş yolculuğu sayısının 3 milyon 900 bini bulacağı ön görülüyor. İBB'nin sorumluluk alanı içerisinde 36 bin kilometrelik yol ağı bulunuyor ve bu yollarda her gün ortalama 306 yeni araç trafiğe katılıyor. Bütün bu veriler de gösteriyor ki, İstanbul'da ulaşımın, yolculuk sayısı gibi, araç sayısı gibi belli başlı parametreleri sürekli ve hızlı bir biçimde büyüyor. Bu nedenle, ulaşımda çözümlerin mutlaka sağlam bir gelecek perspektifi içermesi ve sürdürülebilir olması şarttır” dedi.

“ATATÜRK HAVALİMANI’NI TARTIŞALIM”
İmamoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

*Atatürk Havalimanı'nın kapatılması konusunun, mutlaka yeniden ele alınması gerektiğinin, yeniden tartışılması ve altının çizilmesini istiyoruz.

*Bu tartışmanın, birilerinin canını sıkması veya üzmesi hiç umurumuzda değil.

16 milyon insan adına, bizim bu konuda tartışmak ve konuşmak, herkesin fikrini alabilmek en doğal hakkımız ve bunu sonuna kadar alırız.

*Neyi, niçin kapatıyoruz? Yarınlarda bunun negatif ve pozitif etkisi neyi getirecek, neyi götürecek? Ya bu şehir, bu ülke hepimizin.

*Bir insanın ömrü belli. Yani Allah herkese güzel bir ömür versin ama bizim görev sürelerimiz gelip, geçiyor. Kimi 5, kimi 10, kimi de 20 yıl. Ama bitiyor.

*Sonrasında biz, bu ülkeye neyi emanet edeceğiz. Tarihte birçok insan, yaptıklarıyla yargılanırlar, yaptıklarıyla övünürler, minnet duyulurlar.

*Ben diyorum ki; bugün bize iletişim kolaylık sağlıyor. Aynı zamanda iletişim, aynı zamanda toplumun hızlı ve seri bir şekilde buluşabilme imkanı tanıyor.

*Bu şehirde, Atatürk Havalimanı'nı tartışmak zorundayız. Ben, İBB Başkanı'yım. Ben, hiçbir İstanbulluyu böyle bir sürprizle karşılaştırmak istemiyorum.

*İstanbul'da herkesin bilgi almak hakkı var. 4-5 yaşındaki çocuğa bile, kızlarımıza, oğullarımıza bile hepimiz eve gittiğinde hesap veriyoruz.

*Dolayısıyla böyle bir dönemde böyle bir çağda tartışabilmeliyiz.

*Örneğin Atatürk Havalimanı kapatılmalı mı, açık mı olmalı? Ekonomik verileri ne? Bir bilim insanı arkadaşımız bu konuda bize bilgi aktaracak.

*Biz, bütün bu konuları bütün değerlerimizi tartışmaya açmayı kendimize vazife biliyoruz.

“ATATÜRK HAVALİMANI NEDEN KULLANILMIYOR?”
İmamoğlu'nun ardından kürsüye çıkan Prof. Dr. Haluk Gerçek, Atatürk Havalimanı'nı hakkında bilimsel verilerle ortaya koydu.

Gerçek, söyle konuştu:

*Çalışan bir havalimanının kapatılmasından kaynaklı ekonomik kayıplar var. Servis ve bakım hizmetlerinin kapatılması nedeniyle ortaya çıkacak kayıplar var.

*Atatürk Havalimanı’nın çevresindeki otel ve ticari kullanımların ekonomik kayıpları var. Olası deprem sonrası lojistik destek sağlanması açısından Atatürk havalimanının çok önemli konumda olduğunu biliyoruz. 3 havalimanının entegre olarak çalıştırılmasının getireceği faydalar var.

*3 havalimanının raylı sistemle birbirine bağlanması mümkün. Tekrar sormak lazım:Atatürk havalimanı neden kullanılmıyor? Bunu tartışmaya açmalıyız.Kentin bütün paydaşlarının katılımı ile kente ilişkin kararların alınması lazım.

*Avrupa’daki kentlere baktığınızda 6 yıl sürüyor tartışmalar.Biz koskoca çalışan bir havalimanını bir anda kapattık kimseye sormadan danışmadan.Böyle bir şeyin İstanbul gibi bir metropolde olması üzücü.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (49)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şenol 18 Aralık 2019 00:26

    He gülüm he MENDERES E DE VATAN CADDESİNDE UÇAKMI İNDİRİCEN DENDİ YETMİYOR ANCA AT GÖZLÜĞÜ TAKIN DÜMDÜZ ÖNÜNÜZE BAKIN HİÇ SAĞ VE SOLUNUZA BAKMAYIN SİZİ 10 YIL SONRA GÖRİM

  • kanal ist. 17 Aralık 2019 23:13

    kanal istanbul askeri riskler barındırıyor. gerektiğinde asya kıtasından avrupa kıtasına askeri geçişler sorun olabilir deniyor. bence  istanbulda hava alanı önem arzediyor. 20 milyon insan yaşıyor. uçaklarla yardımlar, askeri sivil araçlar böyle bir şehre hava gücü ile önemli olacaktır. gelecekte kesinlikle hava alanı şart. hazır kurulu düzen varsa oraları yok etmek mantıksızlıktır. askeri nakliyeler, askeri uçaklar, sivil uçaklar, sivil  yardım uçakları koca şehir istanbul orası. hava alanı bar kıymet bilin.

  • Bu adam işi biliyo17 Aralık 2019 23:11

    İmamoğlu işi biliyor. bir adım atıyor... adımında araştırması-denetlemesi-savunması-konuşması-ilgili resmiv e devlet kurumların onayı-izinleri-üniversitelerin fikirleri- bölge halkının düşüncesi-planlar-programlar-değişmesi gereken durumlar-özellikler... çak çalk adım atıyor. yaptığı işde zart zrut değişmiyor. kalıcı temeli sağlam oluyor. Almanya, İngiltere, Fransa vb. aynı burdaki belediyeler ve devlet kurumları gibi. İngilterede x sokakda telefon kulubesi  var. 1948 yılından veri orda.. Türkiye ye geliyon, bir bakıyon  kaldırım olmuş orası.. 2 yıl sonra yeşil alan.. 4 yıl sonra büfe. 3 yıl sonra çeşme...1 yıl sonra süslü havuz...5 yıl sonra bisiklet yolu.. 2 yıl sonra spor aletleri konmuş araziye.. yani bukadar para bol harcanmaz.. bir yaparsın.. ömürluk yaparsın... imamoğu ve kadrosu kalıtelı iş yapıyor. omurluk yapıyor. o bakımdan ist belediyesi çok büyük tasarruflar yapacak. bütçe bir kaç yıla kalmaz + vermeye geçer. bir işi bir kere yap. 50 yıl ardına bakma  

  • erol g.17 Aralık 2019 22:16

    İSTANBUL'UN 3 HAVA ALANI OLMASI GEREKİRDİ 2 HAVA ALANI DEPREM/SAVAŞ GİBİ OLAĞAN ÜSTÜ ŞARTLARDA YETERLİ OLMAZ

  • Solcu17 Aralık 2019 21:41

    İmamoğlu her zaman haklı. Hiç gerek yokken havaalanı yapıldı. Çünkü buradan arsa alan yandaşlar kazansın diye. Metrobüs ve hızlı tren yapıldı, cengiz inşaat ve limak zengin olsun diye. 3. köprü yapıldı araba bile geçmiyor. Osman gazi köprüsü yapıldı, körfezi dolaşmak daha az maliyetli.

  • Kıl KeMAL17 Aralık 2019 21:26

    @16 milyon sözüne kıl oluyorum . Benim ailemde 3 seçmen 3 çocuk var.Seni iğne ucu kadar sevmiyoruz.Sevenlerin sevsin o onları bağlar ama bizim adımıza konuşma Nokta..

  • eee17 Aralık 2019 23:05

    cumhurreise oy vermeyelerin sucu ne ozaman? gumhurreissde ben 85 milyounun reisiyim diyor. 18 yaş altındaki çocuklar ve oy vermeyenlerde mi aynını yapsın ? amacın nedir.. devletin yonetım modeline sadırı ve halkı kın nefret ve düşmanlığa sevk etmek mi ? açık çık okonuş fetoşsan soylede bileleim.

  • Osman17 Aralık 2019 20:49

    Arkadas bir tek gun de bu milleti su yeni hizmeti sunuyoruz de ya. Alayinizdan biktik.

  • TROLLER KOROSU17 Aralık 2019 20:37

    Troller korosu yine buluşmuş, boş teneke çalmaya devam, 

  • Timur 17 Aralık 2019 19:53

    16 milyon deme eko. Biz 5 kişiyiz seni sevmiyoruz. Celal şengör bile kanala taraftar. Yap birkaç heykel seçmenin mutlu olsun. Hoş hdp olmasa kazanamazsın

  • ahaha 17 Aralık 2019 23:06

    dinazor heykelleri Ankarada.. sen heykelci başkanları karıştırdın  : )) Dinazor taşş...  taş gibi dinazor heykeleri ankara.. haber istanbul belediyesi diyor... 

  • pazarci17 Aralık 2019 19:30

    by show konustu gene,sehrin gobeginde havalanimi olur,

  • bir dost17 Aralık 2019 20:30

    biraz yurtdışına çıkın ufkunuz açılsın ... istanbul’dan küçük şehirlerde 3-4 havalimanı var . atatürk hl şehrin ortasında ama marmara kıyısında ... ulaşımı kolay ... raylı sisteme entegre ... hl kullanacak kesim atatürk’e çok yakındı ... uçuşları bölebilirdik ya da kargoyu yeni hl na gönderebilirdik vb tartışmak demokrasinin icabıdır

  • vatandaş17 Aralık 2019 18:42

    Bak şinci olmadı oraya millet bağcası yapiyık kekleri yeyip yan gelip yuvarlanikkkkkk oyun bazanlk etmaaaaa

  • Suat tosun17 Aralık 2019 18:38

    Ha gayrey ha aktroller.hep yorumlar yazin hemde kendi yazdiklqrini begenin.az kaldi yakinda sizde ac kalacaksiniz.o yediginiz haramlar fitil fitil burnunuzdan gelecek.

  • BİR DOST17 Aralık 2019 21:54

    Tam da kendinizi tarif etmişsiniz, FETÖ ve yancı trolleri.

  • Merve17 Aralık 2019 18:29

    İmamoğlu israf deyip kiralık arabaları yeni kapıda sergiledi. aradan 3 ay sonra 2 katını fiyatına kendi yandaşına ihaleyi verdi. neden kimse bu nasıl oluyor demiyor. Tabiki fazlalık ve israf varsa iade edilir, ancak benim sırf Show yapmak için iade edip aklı sıra milleti kandırdı.

  • Azad17 Aralık 2019 17:46

    Ben yaptım oldu , anlayışı zarar veriyor

  • HALİL KARTAL17 Aralık 2019 17:10

    BİR TANE PROJE SUNDA DİŞİMİZİ KIR.HEP HAZIR ŞEYLER ÜZERİNDEN BOŞ BOŞ KONUŞUYORSUN.

  • Metin17 Aralık 2019 16:04

    Sen git cöp topla senin boyut yetmez o konular agır konular.

  • Çıplak vatandaş17 Aralık 2019 15:52

    İBB tarafından kiralanan arabaları için israf dedin ve yeni kapıda sergiledik. Hepsini kiralama şirketlerine iade ettin. Bizde seni haklı gördük seni deatekledik. Ancak 4-5 ay sonra 2 katı fiyatına yeni ihaleyi verdin. Birde ihaleyi canlı yayınların. Zaten on elemede tüm şirketleri elemissiniz. Sadece iki tane şirket teklif vermiş. Bu nasıl iş şimdi buna açıklık getir.

  • HÜLYA ÇİFTCİ17 Aralık 2019 15:46

    bunun işi gücü laf üretmek daha bir dane proje sunamadı millete.hep medya ya oynadı fakat işi çok zor.

  • martı17 Aralık 2019 20:32

    o kadar yemiş içmiş israf etmişsiniz ki anca temizleniyor ...

  • .17 Aralık 2019 18:22

    proje sundu ya /zam  yaptı /işci çıkartı/ağlıyarak konuşuyor /tatile çıkıyor/ihaller hdp /daha ne yapsın/ :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D  :D 

  • AKLIN YOLU..17 Aralık 2019 15:19

    Sn. İmamoğlu tezlerini akıl ve bilimle harmanlayarak  hayati meselelere dikkat çekiyor, ancak ne var ki bu durum iktidar cephesinin sinirlerini geriyor, bu güne kadar Erdoğan ın her dediğine evet diyen cephe bunu hazmedemiyor.  

  • fafa17 Aralık 2019 14:23

    İnsanın içini acıtan konulara yoğunluk gösterdiğin için teşekkür ederim.Yetkililerin verdiği bilgiye göre bir pist ilave edilseymiş yeni hava limanına gerek yokmuş. Yazıktır ,günahtır dedelerimizden kalan  mirasları ya satıyoruz,ya yıkıyoruz;gelecek kuşaklara iyi bir miras bırakmıyoruz.

  • .17 Aralık 2019 14:15

    hdp git çay iç.sol zihniyet.kuran oku.dini alet et siyasette.imame :D  :D  :D  :D  :D 

  • Ebubekir 17 Aralık 2019 14:05

    Evet ihtiyaçlar var ama bu ihtiyaçlar karşılanırken belirlenen bir çok kriter aska ülke yararına en iyi olanı düşünülmüyor, öncelik yandaşlara en çok nasıl rant üretiriz olayı.

  • klasik17 Aralık 2019 14:04

    adamın kralısın en kısa zamanda cumhur reis sensin

  • Tey teyyyy17 Aralık 2019 21:22

    Ha ha haha hahahahahaha

  • aslan kral17 Aralık 2019 15:12

    .LİDER VASFI YOK. KİM NEREYE ÇEKERSE ORAYA GİDER.HELE AVRUPA ABD KARŞINDA AYAKLARI TİTRER.

  • Nedim17 Aralık 2019 13:52

    İstanbul halkının orada nefes alacak olması  seni  ve yalakalarını neden rahatsız ediyor?  Yol, asfalt beğenmeyen sizler orayı yollar ve asfalt yapıp rant alanı haline getirmek istiyorsunuz!  Kaldı ki balıkçıların ekmeğine bile göz diktiniz!  Halkla ilgili hiç bir işte yoksunuz!  Sana oy verenler kafasını taşlara vuruyor hacı!

  • zarar17 Aralık 2019 13:32

    saçmalayıp gündemde olmaya çalışıyor.sadece belediye başkanı olduğunu unutmamalı.....

  • zalım17 Aralık 2019 13:30

    şaka yapıyo galiba :) 

  • emekci17 Aralık 2019 13:23

    Atatürk havalimanı içinde metrosu olan, merkezi konumda, içi gayet modern olarak tasarlanmış, 30 yıldan fazla süreden beri hizmet veren bir havalimanı. kapatılıp yerine park bahçe yapılması israf.

  • Ziya17 Aralık 2019 14:03

    Yok canım!  Sosyeteye satalım o zaman!

  • Akıl parası17 Aralık 2019 13:06

    Yahu adam senin hiç işin yokmuş geldin geleli ipe yapmaktan iş yapmadın sana mı düştü hava alanı akıl hocalarına söyle bu proje yemez senin reisle uğraşman için hayata sil baştan başlaman lazım oda mümkün değil şu güzel günlerin tadını çıkar gelebileceğin en son noktadasın çok gaza gelme

  • Erman 17 Aralık 2019 13:00

    İstanbul havaalanı Karadeniz Trakya iklimi göz önüne alındığında olumsuz coğrafya. İstanbula ve diğer bölgelere çok sapa. Çok yakıt çok altyapı masrafı demek. Su havzaları ve kuş yolları açısındanda olumsuz. O bölgenin seçilmesinin nedeni yandaşların köylülerden çok miktarda ucuza toprak alabildiği yer, yani rant olayı. Anadolu yakasında büyütüp genişletilip Ankara’ya hızlı trenle bağlanması, veya Uzakdoğu aktarmalarının uçuşlarının büyük bölümünün Ankara üstünden geçirilmesi ülkenin daha yararına idi. Zaten Uzakdoğu uçuşlarının büyük bölümü Kapadokya’ya giden turistler, Ankara’nın büyütülmesi ve aktarma uçuşlarının buraya yoğunlaştırılması daha iyiydi. Ama orda rant yok fazla!!

  • Gerçek 17 Aralık 2019 12:54

    Atatürk havaalanı civarındaki diğer havaalanlarıyla birleştirilerek binaları yenilenerek çok güzel etkin bşr havaalanı haline getirilmeli. Dış çevresinde yeniden düzenlenmeli. Dış çevreni güzel alçak binalar ve aktkatona dükkanlar olan güzel caddelere dönüştürülmeli. Bütün hoteller o civarda. Ve metro bağlantıları iyi. Otobüs bağlantıları da güçlendirilsin. Büyük enerji yaratığı sağlar. İnsanlar uzak havaalanlarına gitmesi azaltılırsa büyük yakıt tasarruf sağlanır

  • AHMET ÖZBİR17 Aralık 2019 12:53

    İSTANBULLU senden hizmet bekliyor, senin işin gücün laga luga, bol laf SIFIR İCRAAT! Havaalanı MİLLET BAHÇESİ oldu, CUMHUR COŞTU! İstanbul Havaalanı ile Türkiye HAVACILIKTA BİR NUMARA OLDU. Sizin gibi stopçular iktidarda olsaydı bu muaazam eserleri bin yıl geçse göremezdik. Ne olur gidin belediye işleriyle uğraşın, DEVLET İŞİNE BULAŞMAYIN. Yiğitlerin iktidarında YANLIŞA GEÇİT YOK!..

  • fafa17 Aralık 2019 14:25

    Senin işin,herhalde bilgisayarın başına oturup,parti borazanlığı yapmak.

  • Nedim17 Aralık 2019 12:52

    Efendi  efendi rica edip proje sunarsan bir de yapılanları inkar  edip  nankörlük yapmazsan o zaman düşünebiliriz!  Ama yok hala yörük sırtından kurban kesmeye kalkarsan o zaman da ağzının payını alırsın!

  • seçmen17 Aralık 2019 12:42

    bence de kapatılmamalı, zaman gelecek bu çok övündükleri 3 ncü hava alanı da İstanbul a yetmeyecek, hazır kurulu hava alanı varken bence değerlendirmek lazım, 16 milyon nüfuslu İstanbul için 3 hava alanı çok değil bir gerekliliktir. 

  • misafir17 Aralık 2019 20:55

    tabi ya  solmaz kaleli  emrin olur önünden dahi geçmeyeceğim. bütün o yollar ve hastaneler senin ve ailen için özel olarak yapıldı, sana hizmet verecek ben gitmeyeceğim ancak yandaşa vereceği parayı da benden tahsil edecek,  siz ne uyanık insanlarsınız ya, kendinizi akıllı sanıyorsunuz değil mi?   Bir gün gelecek vatandaşa atılan bu kazığın hesabı sorulacatır merak etmeyin.  bakalım o zaman ak troller nerede olacak.

  • solmaz kaleli17 Aralık 2019 16:15

    O ZAMAN SENDE O YOLLARDAN VE O HASTALERE DAHİ GİTME HATTA ÖNÜNDEN BİLE GEÇME.SENİN MUHALEFET LİDERİNİN BİR TANE PROJESİ YOKTUR.SEN 1970 YILLARDA BU ÜLKEDE DÖVİZ ALIM SATANI HAPSE ATARLARDI. ÇİMENTO, DEMİR İLAÇ TÜP MARGARİN YAĞI  YOK LUKLAR ÜLKESİ İDİK SEN HARHALDE BUNLARI İSTİYORSUN.

  • Ahmetk ya cevap..17 Aralık 2019 15:10

    oh ne ala, hava alanı yap garanti ver, hastane yap garanti ver, köprü yap garanti ver, otoyol yap garanti ver, yahu siz kimin sırtından kime garanti veriyorsunuz? siz memleketten çok yandaşa hizmet ediyorsunuz..

  • seçmen17 Aralık 2019 15:01

    vala ziya ben hiçbir zaman senin gibiler gibi güdülen olmadım, benim aklım bana yetiyor, aklımı kimseye de kiralamadım, akıl ve bilim neredeyse onun yanındayım. sen kendi derdine yan...

  • Ziya17 Aralık 2019 13:56

    Acaba nasıl yetmezmiş!  Yetmemesi için  60 milyon nüfus olması  lazım!  Acaba sırf İmamoğluna yalakalık olsun diye  bu yorumları mı yapıyorsun?   neyse imam çay istiyormuş hadi  koş hemen!

  • AhmetK17 Aralık 2019 13:10

    Tabi her mahalleye havaalanı yapılmalı dimi!? Ya arkadas yenı havaalanı yapılmıs, yapımı ıcın yolcu gatantısı verılmıs. Eskiyi nasıl calıstırcan Azıcık dusunelım arastıralım yorum yaparken