E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmamoğlu: 470 toplanma alanının sadece 77'si kalmış---

İmamoğlu: 470 toplanma alanının sadece 77'si kalmış

İmamoğlu: 470 toplanma alanının sadece 77'si kalmış
26 Eylül 2019 - 21:35 borsagundem.com

İmamoğlu, toplanma alanlarıyla ilgili "470 alanın sadece 77'si kalmış, diğerleri yapıya ve başka fonksiyonlara dönüşmüş. Benim söylememe gerek yok, İstanbul'a şöyle bir baktığımızda bu boşlukların neye döndüğünü görebiliyoruz" dedi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir canlı yayında İstanbul'da meydana gelen 5,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Bizim acı bir faturaya gitmeden çok hızlı tedbirler almamız gerekiyor" derken, bilim insanları ve uzmanlarla deprem konusunda çalışma yapılacağını duyurdu.

Habertürk'te konuşan İmamoğlu, 99 depremi sonrası belirlenen 470 toplanma alanının sadece 77 tanesinin var olduğunu söylerken, "Benim söylememe gerek yok, İstanbul'a şöyle bir baktığımızda bu boşlukların neye döndüğünü görebiliyoruz. Oldukça riskli sayıda binası var İstanbul'un. Büyük işimiz var" dedi.

Ekrem İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle: 

"Kıymetli bilim insanlarından dinlediğimiz gibi, dün akşam nasıl bir risk taşıyorsa İstanbul, bu akşam da o riski taşıyor. Ne zaman yaşayacağımız belli değil. İnsanlarımızın bakması gereken husus sağlam bir yapıda oturup oturmadığı. Bu sorgulamayı hem hemşehrilerimiz yapacak, hem biz yapacağız. 99 depremi hepimize depremi öğretti ama ne yazık ki çok hızlı unuttuk. Hadi vatandaş unuttu, kurumlar da unuttu, belediyeler de unuttu. İstanbul'un yapılaşma düzeni deprem riskini bertaraf ederek başka bir noktaya ulaştı.

"Bugün sordum arkadaşlarıma, 470 ve oldukça büyük toplanma alanları kayda geçirilmiş. O 470 alanın sadece 77'si kalmış, diğerleri yapıya ve başka fonksiyonlara dönüşmüş. Benim söylememe gerek yok, İstanbul'a şöyle bir baktığımızda bu boşlukların neye döndüğünü görebiliyoruz. Bugün faydalı bir toplantı yaptık, değerli Cumhurbaşkanı Yardımcı'mız Fuat Oktay başkanlığında bir simülasyon gibi, bunu bir fırsata çevirerek herkesin hazırlığını sorguladı. Bu değerli, çok kıymetli. Ancak bugün yaşadığımız şey değerli ama depremden sonrasıyla ilgili afeti, bir krizi yönetmeyle ilgili. Benim belediye başkanı olarak en büyük sorumluluğum o ana kadar yapmamız gerekenler. Birçok katıldığım programda söyledim, 'Allah'ıma dua ediyorum, geç yaşayalım depremi ve büyük hazırlıklar yapalım'. Duadan başka şansım olmadığı için bunu değerlendiriyorum. Oldukça riskli sayıda binası var İstanbul'un. Büyük işimiz var. Sayın Cumhurbaşkanı'yla depremi konuşacağımı söyledim pazartesi akşamı. Gerçekten depremi konuşmak istiyorum. Bir büyük deprem yaşadığında İstanbul'un on binlerce insan kaybından bahsediliyor. Yüz binlerce insanın evsiz kalmasından bahsediliyor. Bizim böyle bir acı faturaya gitmeden çok hızlı tedbirler almamız gerekiyor.

"İfade etmekte zorlanıyorum, yüzleşelim. En az 20-30 bin insanın hayatını kaybedeceği yönündeki raporlara bakıyorum, bunun iyimser bir sayı olduğunun altını çizmek isterim. Büyük İstanbul depremi bugün olsa çok can alırdı, ne yazık ki on binlerce insanımız yaralı olurdu, yüz binlerce insanımızı da iskan etmekle yükümlü kalırdık ki, bu hazırlıksız İstanbul'un Türkiye'nin ekonomisine vereceği zarar, moraline motivasyonuna vereceği zarar, İstanbul'un yarasını saymak oldukça zor.

"Biz hem seçim döneminde, hem de sonrasında elbette ki bir kısım bilim insanlarıyla bu süreci paylaşıyoruz ve teknik insanlarla çalışıyoruz, bunu genişletmek niyetindeyiz. Elimizdeki kısıtlı verilerle büyükşehirin envanterine çalıştık. Elbette bilim insanlarıyla beraber depremi tartışacağız, şu anda buna hazırlık yapıyoruz. Sadece yer bilimi açısından değil, mevcut binaların da röntgenini çekmek zorundayız. Bilim insanlarımızın varlığı bizim için nimet, bunu değerlendireceğimizi, işi uzmanına bırakmamız gerektiğinin farkında olan birisiyim.

"Bu işi tartışacak ve orada bir senkronizasyon, kararlılık gösterecek bir netice almak istiyoruz. Yılbaşını görmeden topluma İstanbul'un gerçek yüzünü göstermekle yükümlü hissediyorum. Bazı meseleler vardır ki bu siyasetin bir parçası olamaz. Benim haberi alır almaz ilk yaptığım şey çocuklarımın okulunu aramak oldu. Bu kadar mühim bir mesele, birçok yerde bunun bir milli bir sorun olduğunu, o noktada olan hususta şeffaf olmamız gerektiğini ve işi bilen insanlara kendimizi teslim etmemiz gerektiğini hep söylüyorum. Beylikdüzü'nde deprem toplanma alanları, insanları bilgilendirme çalışmaları, birçok şey yaptık. Kendimizi akademisyenlere, şehir plancılara adayarak yol yürüdük, İstanbul'da da yapmakla yükümlü olduğumuz şeyin bu olduğunun farkındayız. İstanbul'da, Türkiye'mizde, ihtiyaç varsa dünyada her türlü tekniği İstanbul'a taşımak istiyorum.

"Tabii ki zaman alacak, tabii ki finans kaynağına ihtiyacı var, bu şehrin kabiliyeti ve potansiyeli bu konuyu da çözecektir. Hepimiz bu işle ilgili mesulüz, bir arada çalışmak zorundayız. Fuat Bey bizi davet etti, gayet güzel buluştuk. Sayın valimiz ve vali yardımcımızla paylaştım, bütün çalışmaları birlikte yapmak zorunda olduğumuzu. Ayrı düşünmenin ya da senkronize hareket etmemenin kimseye faydası yok. Depreme benim bakışım bu."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (35)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ömer sarmusak27 Eylül 2019 14:28

    Allah akıl fikir versin hepinize.teprem Allah tarafından gelen bir afet.istanbul da bekleniyor . İmamoğlu nu bundan sorumlu tutabilecek yalaka kirli zihniyet ler kendinizi önçe bir sorgulayın İstanbul u 17 yıldır kim bu duruma getirdi . İmamoğlu mu yoksa Ak parti mi .çahilce yorum yapmak insanın kişiliğini bitirir.

  • gobel6627 Eylül 2019 11:43

    Whay arkadaş, ne zaman boş laftan icraat yapmaya geçeceksin acaba? Yarın bu söylemine açıklama gelir, sen de arkadaşlar yanıltmış olabilir dersin. Atatürk hava limanı toplanma yeri oldu, belki haberin yoktur,  1000 toplanma yeri ne karşılık gelir. 

  • Türkoğlutürk 27 Eylül 2019 09:50

    Yıllardır avm dışında birşey yapmayan averel yanlıları çıkmış İmamoğlu u eleştiriyor.

  • Adem27 Eylül 2019 08:36

    Günaydın yandaşlar hala ne diyonuz adam diyor 470 den 77 kalmiş siz hala adama ne diyonuz böyle cağil insan lar olduktan sonra bu ülke bir şey olmaz

  • Fiko nerö27 Eylül 2019 08:22

    Saydın mı tek tek toplanma yerlerini işiniz gücünüz yalan zor geliyorsa tatile git dert yok tasa yok.....

  • kamuran27 Eylül 2019 10:27

    Sanırım son dönem İBB ye alınan yandaşlardansın haksız  işinimi kaybettin böyle bağırıyorsun

  • Türk27 Eylül 2019 07:47

    20 yıldır İstanbul’a bol bol inşaat yaptılar ve tüm ekonomik aktivite bir şehre toplandı en büyük yanlış buydu

  • BİR DOST27 Eylül 2019 11:39

    Ne dediğinin farkında değilsin sanırım, İstanbul'u inşaat la dolduranlardan birisi İmamoğlu, İstanbullu memnun ki Sarıyer veya her ne ilçeyse, ordaki icraatini tüm İstanbul'a  yaysın diye seçti.

  • KILIÇ27 Eylül 2019 06:08

    İSTABULUYU DÜŞÜN SÜREKLİ SİYASET YAPIYORSUN O MAKAM ZEVKİ SEFA YADA GEZİ MAKAMI DEGİL.

  • Chpli27 Eylül 2019 06:00

    Maalesef chp liler trollükten başka hiç yorum yapmıyor

  • Gerçekçi27 Eylül 2019 05:50

    İstanbul’un başına geldiğinden başımızda kara bulutlar eksik olmuyor bırak artık şov yapmayı iş yap güç yap gerçi o taraklarda bezin olmuyacak belli oldu ancak konuşursun bu arada ben ekrem imamoğluna oy atmış biriyim ana şimdiden beni pişman ettirdi

  • mustafa temiz27 Eylül 2019 01:47

    bir donem daha gelselerdi o 77 yerde kalmazdi...

  • l27 Eylül 2019 01:18

    BU ADAM GELDİ GELELİ HEM ZAM HEM İŞCİ KIYIMI HEMDE DEPREM GETİRDİ VATANDAŞTA HUZUR KALMADI .UĞURSUZ BİRİSİ.GİT TATİL YAP.

  • Kellim kellim la ...27 Eylül 2019 00:36

    İşin gücün takiye, enkaz devraldım muhabbeti ,ne yaptın bugune kadar zamdan başka, istanbulu düzeltmeye talip olmadın mi , de hadi dümen sende

  • bilader27 Eylül 2019 00:23

    kedi evidir onlar kedi evi

  • Ali27 Eylül 2019 00:03

    Yediler be başlan istanbulu yediler rant uğruna göstere göstere yediler

  • Tarık26 Eylül 2019 22:30

    Bu tırolerin cehennemin hangi katıda yeri var

  • Nihat 26 Eylül 2019 22:55

    Senin olduğu yerde olabilir!  Yok sen daha aşağıdasın!

  • Suat tosun26 Eylül 2019 22:02

    Ak troller sizin su dunyada yatakcak yeriniz yok.durust olun durust.ilahi adaleti bir gun bulacaksiniz

  • Türkoğlutürk 27 Eylül 2019 09:53

    Uçak fabrikasını Menderes kapattı. Köy enstitüleri kapattı. Abd uğruna koreye asker gönderen, papa eli öpende Menderes dir. Tarihi TV den öğrenmenin sonu.

  • l27 Eylül 2019 01:20

    İLAHİ ADALETTEN SİZLERMİ ANLATIYORSUNUZ.SİZLER İLK UCAK FABRİKASI KAPANLAR DEĞİLMİSİNİZ.HANDİ CANIM SENDE

  • furkan26 Eylül 2019 22:00

    siyaset saati gecti ekrem.icraat zamanı artık ekrem.biraz az konusta iş yap ekrem.madem oyle sen 470 cıkar ekrem.

  • Yrill 27 Eylül 2019 05:36

    Furkanın evini yıksın boşluk yapsın

  • Ayşe devran27 Eylül 2019 05:21

    Peki nasıl çıkarabilir? Yandaşlara cemaatlere verilenleri yikaraksa halk olarak arkasındayız yıksın acimasin.AAA DEGIL MIYDI CUMHUR BAŞKANI BIZ BU SEHRE IHANET ETTIK DIYEN.ISTE VAKIT O VAKIT.YIKILSIN ISTANBULUN SULIYETINI BOZAN BINALAR.

  • fafa26 Eylül 2019 23:09

    AVM'leri yıkmalı mı?

  • brainless26 Eylül 2019 22:38

    çıkarmayacağım mı diyor? istanbulda boş birakilmasi gereken alanlar doldurulduysa bir de imar verilen yerlerin sıklığını bi hayal et. simdi bu adam bi tarafindan bosluk mu yaratsin sehrin ortalarinda?

  • ahmet26 Eylül 2019 21:57

    tatil yapacagına iş yap ekrem.durmadan gecmis sayfaları acarak kendini dogru iş yapıyormus havasında gezme.tatil ve gezmeleri bitirsen birazcık yani.

  • Troll seni27 Eylül 2019 05:37

    1 kere gitti 10 kere konuştun cücük. Her tarafı talan ettiniz din tüccarları bakın müslüman demiyorum mümin hiç demiyorum sadece tüccar diyorum

  • Haluk27 Eylül 2019 00:05

    Öküz olma efsane ol

  • yaşam26 Eylül 2019 22:21

    ahmet, ahlak ve vicdan tavsiyemdir 

  • Vahki ne vah26 Eylül 2019 21:51

    Sen bu şehrin başına geldikten sonra felaketler bu şehrin başından gitmez oldu seller büyük yangınlar şimdi de art arda depremler

  • Vahki ne vah diyen cahil27 Eylül 2019 05:38

    Sen o şehirde yaşadığın içindir belki de bilimsiz cahil

  • Vatandaş 27 Eylül 2019 00:27

    Allah sizlere akıl fikir versin Allah islah etsin.

  • E26 Eylül 2019 22:05

    Yoruma bak karar da zorlanma

  • ömer 26 Eylül 2019 21:41

    sen yaptın senin suçun hüllooooğğğ