E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİmama küstüler camiye gitmiyorlar---

İmama küstüler camiye gitmiyorlar

İmama küstüler camiye gitmiyorlar
27 Haziran 2020 - 14:49 borsagundem.com

Sakarya'da imam ile sorun yaşayan cemaat, yatsı namazını cami yerine kıraathane önünde birlikte kıldı. Mahalle muhtarı Saffet Kansu imam değişene kadar camiye gitmeyeceklerini, namazları kıraathane önünde kılacaklarını söyledi

Sakarya'nın Kaynarca ilçesine bağlı Müezzinler Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, mahalle camisinin imamıyla tartıştı. Mahalleli, durumu İlçe Müftülüğü'ne bildirerek imamın değiştirilmesini istedi. Mahalleli, imam A.B. ile barışmayı da reddedince, dün gece yatsı namazını cami yerine mahalle merkezindeki kıraathane önünde kıldı. Mahalle sakinleri, cami imamı değişene kadar camiye gitmeyeceklerini belirtti.

‘İMAMIZA KÜSTÜK’

Müzezzinler Mahallesi Muhtarı Saffet Kansu, "Köyümüz halkı ve ihtiyar heyeti olarak imamdan memnun değiliz, imamıza küstük. Bu sebepten dolayı imamımızla ilgili gerekli müracaatları Müftülük ve diğer makamlara yaptık. Bu akşamdan itibaren karar alıp kıraathane önünde toplanıp, burada namaz kılacağız. İmam değişene kadar burada namaz kılmayı düşünüyoruz" dedi.

‘ÖYLE BİR HOCANIN ARKASINDA NAMAZ KILMAM’

Cami imamının kendilerine kötü davrandığını belirten Halil İbrahim Gül, "Ben cuma günü namaz kılmak için camiye gittim. Yanımda yaşlı bir arkadaş daha vardı, ona uygunsuz laflar etti. O yüzden ben o camiye gidip o hocanın arkasında namaz kılmam dedim. Bir daha da gitmiyorum zaten, hocanın buradan alınmasını istiyorum" diye konuştu.

‘BU HOCAYI İSTEMİYORUM’

Mahalle sakini Nuhal Altay ise, "Müezzinler Merkez Camii'nde sabah namazına gittiğimde imam ile karşılaştım, ‘Sabah namazında ne işin var?’ dedi bana. Ben de kendisine, ‘Tabi ki buraya namaz kılınmaya geliniyor başka ne işim olabilir’ dedim. Tabi ki hoca tekrar tepki gösterdi, ya tabi gelinmez gibisinden. Ben şaşırdım, kendisine tepki gösterdim. Böyle bir şey olamaz ben, bu hocayı köyümde görmek istemiyorum" ifadelerini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik27 Haziran 2020 22:28

    camiler ibadethane olmaktan çıkarılıp siyasi parti merkezi olmuş yada cemaat üssü haline gelmiş, islam için ibadet ve çalışma yok parti ve cemaat için çalışma var. diyanet denen kurum bunları bilmiyor mu... 

  • HÜLYA KOBALT27 Haziran 2020 19:15

    camiden çıkılıp hiç kıraathaneye gidilirmi.sizlerin namaza niyetiniz yoktur imama  faturayı çıkartıyorsunuz .

  • Varsa27 Haziran 2020 17:42

    Köylü olarak yetiştirdiğiniz bir imam varsa onu atasın müftü köyünüze. Tabi varsa...

  • Tiktak27 Haziran 2020 17:38

    Maalesef kırsalda vakit namazını köyden mahalleden birine kıldıranlar, ezan okunmayan camiler çok. Müftüler sabah ve  yatsı namazı denetimi yapsın, namaz kıldırmayan imamları atsın, yüz bin yeni imam kadrosu açılır!

  • haydar emmi27 Haziran 2020 17:30

    namaz kılmaya gönlünüz yok bahane uydurun. okey masasında kılarsınız yakında.

  • hata27 Haziran 2020 16:04

    hatalı davranış

  • yahşi27 Haziran 2020 15:40

    imam kalsın köylüleri alın görevden.

  • cahil27 Haziran 2020 15:25

    cahillik zor

  • Evetevet27 Haziran 2020 15:12

    Hemen alirlar imam 1 oy koylu 500 oy :)))

  • : )27 Haziran 2020 15:03

    Ben emniyet müdürünü beğennem.... diğeri öğretncinin öğretmenini beğenmez... öbürü polisi ve karakolu protesto eder beğenmez... bir diğeri maliye ye kızdım vergi dairesine gitmem... öbütü jandarma yı beyenmedım karakolu istemem.. eee nereye gidecek bu iş ? mahkeme var, hukuk var, sorun neyse hukuk şikayet eder çözersin. böyle saçma sapan iş mi olur? nama zkılıyorsna imama değil allah için kılıyorsun.