E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİmalat sektöründe daralma devam ediyor---

İmalat sektöründe daralma devam ediyor

İmalat sektöründe daralma devam ediyor
01 Temmuz 2022 - 10:15 borsagundem.com

Mayıs ayında 49,2 olarak ölçülen manşet PMI haziranda 48,1’e gerileyerek Türk imalat sektörünün performansında yavaşlamaya işaret etti. Böylece faaliyet koşulları üst üste dört ay ivme kaybı sergiledi.

Ekonomik büyümenin öncü göstergesi olan imalat sanayi performansında en hızlı ve güvenilir referans kabul edilen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi) anketinin Haziran 2022 dönemi sonuçları açıklandı. Eşik değer olan 50,0’nin üzerinde ölçülen tüm rakamların sektörde iyileşmeye işaret ettiği anket sonuçlarına göre, mayıs ayında 49,2 olarak ölçülen manşet PMI haziranda 48,1’e gerileyerek Türk imalat sektörünün performansında yavaşlamaya işaret etti. Söz konusu yavaşlama 2020 yılının başındaki ilk Kovid-19 dalgasından bu yana en belirgin düzeyde gerçekleşti. Böylece faaliyet koşulları üst üste dört ay ivme kaybı sergiledi.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

ABD'de imalat sanayi PMI 23 ayın en düşük seviyesinde

 

New York Fed imalat endeksi beklentileri karşılayamadı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )01 Temmuz 2022 10:57

    ne oldu ?... Dışarıya satacaz diye diye usd oldu 17 lerde geziyor... ne oldu ?... İç piysa üretip, fabrikalar işleyip, Tl üretip Tl tüketmek varken... çin modeli zırvalıkları ile 1 kg buğdaya muhtaç ettiler ülkeyi... şimdide enerji ithald iyorlar yahu 1 yıl önce enerji yerli midi ? :D enerjı yine 110 usd varil fiyat 6 ay önce 140 usd idi :D asıl sorun TL çok eridi... devalüasyon ile TL eriyince alım gücü bitti, tükenti... ekonomik programdan dönmek gerek. Bu programı yapanlar, savunanlar enerjiyi RAMAN DAĞLARINDAN çıkıp ülkeye yettiğinimi düşünüyordu ? :D tamamen beceriksizlik, bilgieizlik programı bu. üretin artmaz ise, işsizlik dahada artar... bu iyi değildir. dışardan sıcak para yok, ortak yok, yeni yatırımalr gelmiyor.. program belirsiz ve seçimler bekleniyor... açık açıkortaya çıktı bu durum...

  • VATANDAS01 Temmuz 2022 10:36

    asiri mi stoklama yapmislar yoksa?:)