E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlker Başbuğ'un 'FETÖ' suçlamasına AKP'den tepki---

İlker Başbuğ'un 'FETÖ' suçlamasına AKP'den tepki

İlker Başbuğ'un 'FETÖ' suçlamasına AKP'den tepki
04 Şubat 2020 - 19:52 borsagundem.com

Ak Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İlker Başbuğ'un açıklamalarına yanıt olarak "Arkadaşlarımız, kendilerini FETÖ mensubu gibi etiketleyen bu yaklaşıma karşı yasal haklarını kullanacaklar" dedi

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un askerlerin özel yetkili mahkemelerde yargılanmasıyla ilgili 2009'da TBMM'den geçen düzenlemeyi hazırlayanları 'FETÖ'nün siyasi ayağı için örnek göstermesine AKP'den sert tepki geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Meclis'in mutlak dokunulmazlığının ihlal edildiğini söylerken, "Arkadaşlarımız, kendilerini FETÖ mensubu gibi etiketleyen bu yaklaşıma karşı yasal haklarını kullanacaklar" dedi.

Başbuğ, geçen hafta Haber Global'de konuk olduğu programda, 26 Haziran 2009'da Meclis'ten geçirilen torba yasadaki 'asker kişilerin özel yetkili mahkemelerde yargılanması'na ilişkin maddeyi hatırlatmış ve "26 Haziran 2009'daki kanun teklifini getiren siyasiler araştırılsın. FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçek inkar olur" demişti.

"Emekli Orgenaral düzenlemede imzası olanları FETÖ mensubu olduğunu iddia etti"

AKP MYK toplantısı sonrası basın toplantısı düzenleyen parti sözcüsü Çelik, Başbuğ'un sözlerine tepki gösterirken, İlker Başbuğ'u Meclis'in mutlak dokunulmazlığını ihlal etmekle suçladı ve itham edilen parlamenter arkadaşlarının yargıya başvuracağını açıkladı. Söz konusu düzenlemenin uzlaşıyla geçtiğini belirten Çelik şunları söyledi:

"FETÖ'nün siyasi ayağı var mıdır yok mudur tartışması devam ediyor. Emekli Orgenaral yasal düzenlemede altında imzası olanların FETÖ mensubu olduğunu iddia etti. Emekli bir askeri bürokratın TBMM üyelerini terör örgütünün üyesi olarak değerlendirmesi, kanun teklifini kim hazırladıysa yasamanın üyelerini suçlaması son derece vahim yaklaşımdır. Elinde bilgi belge olan varsa bu araştırılsın. Şunu bunu suçlamak bu mücadeleyi sulandırmaktan başka bir işe yaramaz.

"Bunun altında iyi niyet yoktur"

"Aslında bu tutum FETÖ'nün temizlenmesine mi hizmet etmektedir başka bir şeye mi? Kim ki yüce Meclis'i aşağılamaya çalışıyorsa bunun altında iyi niyet yoktur. Türkiye darbelerden çok çektiği için, darbelere zemin yaratan yasal düzenlemelerin mevzuatımızdan çıkarılması en önemli gündemdi. O dönem önerge satır satır okunup tüm partiler tarafından kabul edildi. 30 gibi suçu kapsayan askerlerin yargılanmasının sağlanması bir devrimdir.

"FETÖ, Türkiye'nin kabul ettiği terör örgütlerinden biridir. FETÖ'nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe girişimi milletimizin iradesiyle def edilmiştir. FETÖ ile ilgili olarak devletin bütün organlarından hayatın tüm kılcal damarlarından kesilmesi için mücadele devam edilmektedir. Elinde belge olmaksızın devletin sahip olmadığı birtakım iddialar üzerinden şunu bunu suçlayarak bu mücadele desteklenemez. Arkadaşlarımız, kendilerini FETÖ terör örgütü mensubu gibi etiketleyen bu yaklaşıma karşı yasal haklarını kullanacaklar."

Başbuğ neler söylemişti?

Başbuğ, katıldığı canlı yayında şu ifadeleri kullanmıştı:

"FETÖ'nün siyasi ayağı yok dersek gerçeği inkar olur. Bunun yargının çıkarması ve siyasi iradenin ağırlığını koyması lazım. 26 Haziran 2009'da yasalar torba yasa olarak gündeme getiriliyor. Bu TSK ile ilgili bir kanun teklifi. Bu yasa 25 Haziran'ı 26'sına bağlayan gece yarısı oluyor. Bu yasa ile kimsenin haberi yok, biz bundan 26 Haziran sabahı 2009'daki toplantıda haberimiz oluyor. Bahsedilen yasa teklifi askeri şahıslar askeri mahalde işlediği suçlarda dahil özel yetkili mahkemelerde yargılanacak. Bu bir kere anayasaya aykırı. Bu tamamen ne için Dursun Çiçek için. Bu olay medyada "AK Parti ile cemaati bitirme planı" algısı olarak yapıldı. Sivil şahıslar her durumda askeri yerlerde yargılanmaz Özel yetkili mahkemelerde yargılanır. Kayseri'de biz bir olay yakalamıştık Hava İkmal Bölge Komutanlığı'nda astsubay yakaladık. Flaş bellek ayarlıyorlar. Burada sivillerden yardım alıyorlar. 14 Nisan 2009'da 'FETÖ ile mücadele edeceğim' dedim. Bu kanun teklifini kim hazırladı, tamamen FETÖ ile ilgili bu araştırılsın."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • feto05 Şubat 2020 09:38

    fetonun siyasi ayağı, CHP gelmeden ortaya çıkmaz... Millet fetonun siyasilerini çok iyi biliyor. stadları açıp, feotucuları ve turkçe olimpiyatlarını yapanları çok iyi biliyoruz... 

  • emekçi05 Şubat 2020 08:39

    ilker başbuğ akpnin kapatılması için delil oluşturmak üzere dursun çiçeğe talimat verip kara propaganda siteleri kurdurduğu için hapse atılmıştı. Akp kapatılma davasının delilleri arasında da vardı bu sitelerde yer alan yalan haberler. Sen bir suçluyu affeder veya göz yumarsan, yapacağı ilk iş yaptığın iyiliği misliyle sana ödetmek olur.

  • Edebiyatçı05 Şubat 2020 08:16

    Daha iki kelimeyi yan yana getirip düzgün cümle dahi kuramayanlar bu ülkede nasıl GK Başkanı olabilmiş bir de bunu açıklasanız ya... Nerdeeeee

  • Hülya05 Şubat 2020 08:14

    Konu bir subayın ve hatta bir erin namazı olunca kıyameti koparan, ordudan ilişiğini hemen kesen ve bir de başka bir işte hem de özel sektörde çalışmasını dahi engelleyen ve yüklü tazminat çıkaran bu sözüm ona paşa ve arkadaşları , yıllarca palazlanan fetöyü içlerinde hem de onca yetkiye rağmen nasıl Bitirmeyi geçtim nasıl durduramamışlar hadi onu da geçtim anlayamamışlar. Sorunca hep AK PARTİ müsaade etti yalanını ortaya atarlar. Sen istihbarat, asker ve ticaret olarak bunları 1960 lardan beri besle büyüt sonra CHP üyesi dahi yap yetmedi PKK ya da oy verdir sonra ...

  • adalet05 Şubat 2020 06:30

    Amerikaya ziyarete gidip bide foto cektirenler sevgiden yaptı çok temizler biz vatandaş olarakta yedik adalet bir gün herkese lazim olacaktır.cok temiz siyasetçiler alo ile yılanmışlar...bu ülkenin genelkurmaya başkanı terörden yargılandı.

  • Ali04 Şubat 2020 23:48

    Türkiyedeki zenginlerin yüzde 90 nı fetöyle geçmişte iş yapmıştır.

  • Vb04 Şubat 2020 23:28

    bu ihtiyar sapına kadar chp'li arkaik kemalist partisinin PeKeKe sempatizanlarınca ele geçirildiğini görmüyor da AKP ile uğraşıyor....bi müdür hepinizi ipe dizdi gıkınız çıkmıyor !!  muarrem noldu genel merkezdeki çete ? sesin çıkmıyor ?

  • fafa04 Şubat 2020 23:23

    Sayın Çelik madem Fetö'nün siyasi ayağını bulmak istiyorsunuz,işte fırsat.Arkadaşların mahkemeye müracaat edip ne diyecek,biz Fetö'cü değiliz diyecek.O zaman sormazlar mı bu kadar askerin içerde yatmasına,bazı askerlerin intiharına ,hattaFetö'cü darbenin zemininin hazırlanmasına kimler sebep  oldu?Biz değiliz der,Fetö'cü olmadıklarını ispat ederlerse mesele yok.

  • Türk.05 Şubat 2020 02:03

    Havalimanı nda tankların arasından darbecilerden izin alıp sivisan zat kimse o siyasi ayağı. Darbeyi Tayyip Erdoğan'a yaptılar.kim yol yürüdü kasetçilik yapan Kemal siyasi ayağı odur. Fenerbahçe şike yaptı diye savcılar işlem yaptı bunların hepsi fetocu savcı fbye kumpas kuruldu diyorsun. Ak partiye aynı savcılar kumpas kuruyor buna gerçek diyosun. Dansöz olsaydinya.

  • Kırk haramiler04 Şubat 2020 23:20

    Fetonun siyasi ayağı kim çok merak ediyoruz :)),salağız ya görmüyoruz dimi,sizi gidi düzenbazlar!kırk haramiler gibisiniz.

  • muhterem hocaefendi04 Şubat 2020 23:12

    "muhterem hocaefendi" google ve youtube yazın ve aratın.. görün bakalım kimler çıkıyor : )) ne özlemler, ne ağlamalarla türkiyeye davet edip, fgaribanın dostudur diye millete TBMM de nasiyat veriyor.. Atatürkden Allah razı olsun... Kralda olsan Türkiye Cumhuriyetinde Seçimle gideceksin. Seçimle gittiğinde devlet kurum ve kuruluşları karşısında hesap vereceksin. Krallık olsa, prenslik ömür bayı yanlışlara aynı kişile rmilleti sömürecek... Seçimler mille tiçin, kralı değiştirmek için en büyük koz. beyenmez inanmaz isek değişim hakkımız var. Seçim arap ülkelerinde yok ve araplar sömürülüyor ve sürünüyor.. Atatürk farkı işte bu...

  • Erol g.04 Şubat 2020 23:11

    FETÖNÜN GELİŞMESİNDE HER KURUMA YERLEŞMESİNDE SIYASETÇILERIN HİÇ Mİ ROLÚ/DESTEĞİ YOK ?

  • kılıç04 Şubat 2020 22:58

    O MAKAMLARDA GÖREV YAPMIŞ KİŞİLER ÇAMUR ATMAKTAN KAÇINMALI .FETÖCÜLERİ ORDU GİBİ KURUMA DOLDURANDA KENDİSİDİR HESAP SORULMALI.

  • Alınmaya gerek yok04 Şubat 2020 22:08

    FETÖ nün siyasi ayağının araştırılması önergesi için yapılan meclis oylamasında herkes gerçeği gördü.

  • Kadir04 Şubat 2020 21:54

    İşlerine gelmeyince tepki. Yıllarca beraber yatıp kalktınız

  • araştırın04 Şubat 2020 21:52

    youtubeye girin huhterem hoca efendi diyin. zaten eski tv programlarınd, tv kayıtlarında, yada eskıden canlı yayaınlarda çıkan göruntuler ve sohbetlerde fetocular ortaya çıkıyor. sözler laflar değişsede.. kayıtlar internet ortamında illaki kalıyor. ne akdar yasaklansada. o bakımdan kimse konuşmasın  7 yaşındaki ilkokul çocu görebiliyor gerçekleri. eskidenmiş o tarihle oynamalar tarih dersini değiştirmeler.. 

  • emekci05 Şubat 2020 08:40

    o zaman cumhurbaşkanları, başbakanlar, bakanlar kimse kalmaz

  • AHMET ÖZBİR04 Şubat 2020 21:52

    SN. BAŞBUĞ seni terörden yargılayıp hayatını karartanların elinden kurtaran AK İNSANLARA leke sürmen çok ayıp olmuştur ve kendini Türk milleti nazarında itibarının SIFIRLANMASINA SEBEP OLDUN!

  • ahmet otuzbir05 Şubat 2020 08:42

    ilker başbuğ akpyi kapatma davasında kullanılmak üzere dursun çiçek e karapropaganda siteleri kurma talimatı verdiği için hapis yattı. eğer akpyi kapattırabilseydi kimin hapis yatacağını tahmin edebilirsin.

  • kamera05 Şubat 2020 06:33

    çok doğru yazmissin içeride atanlara savcı olup çanak tutanda bunlardı ....tiyatro yapmayın.ama kandirildim deyince iş tamam.

  • sensin04 Şubat 2020 23:08

    aynaya bak ahmet.. göreceksin o fetocuları...

  • : ))04 Şubat 2020 21:48

    ARKADAŞLARINA İFTİA YAPILMIŞ YASAL HAKLARINI KULLANACAKLARMIŞ.. EEE ERGENEKON VE BOLYOZU FETO DESTEKLERKEN.. KİM SAVCILARI HAKIMLERI VEDESTEKÇİLERİ OLDU ? ONCA KOMUTAN 300-350 KİŞİ GÖREVDEN ALINIP, YERLERİNE FETOCULARI KIM ATADI ? DÜŞÜNMEK LAZIM. UNUTMADIK KARDEŞİM UNUTMADIK.

  • Bozkurt 04 Şubat 2020 21:26

    Güneş balçıkla sıvanmaz. zamanı gelince hersey açığa çıkacaktır. Yolsuzluklar, ülke varlıklarına yandaş yeri yabancılara peşkeş çekmeler, cemaat işleri , darbe işleri, Suriye işleri, ve daha neler neler

  • Gerçek 04 Şubat 2020 21:22

    Bir gerçeklik var. Eğer hoca efendilerinin ekibi bunlatın siyasi ve ekonomik desteği ile ülkedeki diğer bütün Farklı düşünen farklı inanan Farklı hisseden diğer bütün grupları komplolarla ezmeye devam etseydi, sınav sorularını çalmaya devam etseydi yinede yola devam diyeceklerdi ve her türlü ekonomik siyasi desteği Berne’ye devam edeceklerdi. Sadece aralarında paylaşım kavgası çıktı ve hoca efendi terorist efendi oldu.

  • Türk.05 Şubat 2020 02:08

    Dolarcilar dolmuş buraya hicaefenfiymid diktrn gidin. Bazı aptallara anlatamiyoruz bu feto parti degilki devleti yönetsin hiçbir şey değil sadece terorist bunu böylece bilsin herkes.

  • Vatandaş04 Şubat 2020 21:06

    Akp dağıldı haberi yok ! Bademciler Kendi aklınızı kendinize saklayın 2023de lazım olur.

  • ne04 Şubat 2020 20:31

    sen söylemeseydin bilmeyeceklerdi. ab dağılana kadar daha kaç türkiye nesli imkansızlıklar yüzünden eskir yitip gider sen onun hesabını yap. 

  • Bika04 Şubat 2020 20:04

    Arap Birliği  dağılmış, Ortadoğu devleti olmaz pek cazip değil. Suriye'de olduğu gibi bataklıkta çırpınıp durursun.