E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomiİlk çeyrekteki büyüme güçlü bir zıplama değil---

İlk çeyrekteki büyüme güçlü bir zıplama değil

İlk çeyrekteki büyüme güçlü bir zıplama değil
13 Haziran 2017 - 14:49 borsagundem.com

Commerzbank, Türkiye'nin ilk çeyrek büyümesine ilişkin yayınladığı raporda, "Türkiye'nin ilk çeyrekte gösterdiği büyüme ekonomide güçlü bir zıplama değil" ifadesine yer verildi

Commerzbank, Türkiye'nin 2017 ilk çeyrek GSYH büyüme rakamlarını değerlendirdiği raporunda, ilk çeyrekte beklentilerin üzerinde gelen büyümenin ekonomide güçlü bir zıplama olarak ifade edilemeyeceğini savundu.

Commerzbank raporunda, "İlk çeyrek verisi ekonomide güçlü bir zıplama olarak ifade edilemez, bu daha çok geçtiğimiz iki çeyrekteki büyük türbülansın ardından normale bir dönüş. Türkiye'nin dış ticaret açığı yeniden genişlemeye başladı. Güçlü ihracatın büyümenin birincil yönlendirici olabilmesi için net ihracattaki performansın her çeyrekte tekrarlanması gerekli" dedi.

Pozitif PMI trendinin devam etmesi halinde 2017 ve 2018 için büyüme tahminlerinin revize edilmesinin gerekebileceğini ifade eden Commerzbank, ilk çeyrek büyüme verisinin çok muhteşem olmaması nedeniyle USD-TRY'nin 3,52 civarında hareket etmeye devam ettiğini vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)