E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİlk yüz yüze görüşmenin ardından piyasalar---

İlk yüz yüze görüşmenin ardından piyasalar

İlk yüz yüze görüşmenin ardından piyasalar
15 Haziran 2021 - 08:13 borsagundem.com

A1 Capital günlük bülteninde en önemli gündem maddesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşme…

Yeni haftanın yurtiçi piyasalar adına en önemli gündem maddesi Nato zirvesinden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki görüşmeydi. Toplantı önemliydi çünkü; Liderler arasındaki ilk yüz yüze görüşmeydi, Türk-Amerikan ilişkilerinde S-400’lerden Halkbank’a, Suriye’den Doğu Avrupa'ya ve Afganistan’a uzanan başlıklarda 'yeni arayışlar' pazarlıklar medya’da ile getiriliyor, CDS ve kur’daki gerilemeye atıflar buradan yapılıyordu.

Toplantı gerçekleşti. Toplantıdan sonra iki tarafın yaptığı açıklamamaları hatırlatalım:
İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşmeye ilişkin yorumda bulundu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Biden ile yaptıkları toplantıda Türkiye'nin Rus S- 400 Füzeleri Konusundaki Duruşunun Değişmediğini, Türk askerlerinin başkent Kabil'de güvenliği sağlama konusunda bir anlaşma olup olmadığına konusunda ise, ABD'nin mali ve lojistik yardımının Afganistan'daki Türk varlığı için kilit önemde olduğunu söyledi.

S-400 konusundaki tavrın değişmemesinin ardında ( ki zaten beklemiyorduk) TL tarafında değer kayıplarının arttığını ve dün 14:00 itibaren yükselen ve 376 seviyesine çıkan CDS’imizin aynı seviyede kaldığını gözlemledik. Biden ise; pozitif ve verimli bir toplantı gerçekleştirdiklerini ve birçok konuda nasıl ilerleme kaydedeceklerini de ele aldıklarını, Her iki tarafında görüşmelere devam edeceğini, Türkiye ile ABD arasında gerçek bir ilerleme kaydedileceğine inandığını belirtti.

Toplantı öncesi özellikle S-400 sorununa dair olumlu gelişmelerin yaşanabileceğini ilişkin beklentiler eşliğinde TL ve TL bazlı varlıklar bir süredir alıcılı seyretmekteydi. Fakat dün anlaşılan, ABD ile anlaşmanın en yakın olduğu konunun Afganistan’da bulunan askeri varlığın işlevi olduğuydu.

Borsada çok kazandıran ve satış baskısı olan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)