E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlk uçak Türkiye'ye geldi---

İlk uçak Türkiye'ye geldi

İlk uçak Türkiye'ye geldi
17 Mart 2020 - 15:26 borsagundem.com

Almanya'nın Münih kentinde bulunan ve yeni tip korona virüs salgını üzerine yurda gelmek isteyen Türkleri taşıyan ilk uçak İstanbul'a ulaştı.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, korona virüs nedeniyle Almanya, Fransa, İspanya, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsveç, Norveç ve Danimarka'dan çıkışlı uçuşlar hafta sonu durdurulmuştu.

Bu ülkelerde geçici olarak iş, akraba ziyareti ve öğrenci olarak bulunan Türk vatandaşlarının Türkiye'ye getirilmesi için özel seferler konuldu. 9 ülkedeki Türk vatandaşları arasından Türk Büyükelçiliklerine 3 bin 614 kişi yurda dönmek için başvuruda bulundu.

Bu kapsamda başvuran uçuşların durdurulduğu 9 Avrupa ülkesinde bulunan Türk vatandaşları, uçaklarla Türkiye'ye getirilmeye başlandı.

Türk Hava Yolları (THY)'nın TK 1630 sefer sayılı uçağıyla yerel saatle 10.05'te Münih'ten hareket eden uçakta bulunan 2'si bebek 108 yolcuyu taşıyan ilk uçak, saat 14.20'de İstanbul Havalimanı'na indi.

İstanbul Havalimanı'nda uçakların inmesi için özel bir bölge oluşturuldu. Bu bölgeye yanaşan uçaklardaki yolcuları, Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'ne bağlı özel korumalı kıyafetleri olan sağlık ekipleri karşıladı.

Ayrıca bu alanda polis ve jandarma ekipleri de güvenlik önlemi aldı.

Sağlık kontrollerinin ardından yolcular, İstanbul'da karantina için boşaltılan Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı yurda götürülecek.

Avrupa'daki vatandaşlarımızın tahliyesi başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Akil Hoca17 Mart 2020 21:54

    Öncelikli olarak bunları hastanelere yoğun bakımlara dolduracaksın, yarın Allah korusun virüs yayılınca ülkede yaşayan vatandaş yoğun bakımda yer bulamayınca evde ölüme mi terk edeceksin. Onların eurosu mu var?

  • Serkan17 Mart 2020 19:45

    Almanya yine guzel olunca oraya kaacarlar turkiyeyi begenmeyen kopegi olsun bu vatanin

  • Özgür17 Mart 2020 19:32

    Yurtdışı ndan virüs luleri alıyorsunuz. Sonra vaka açıklıyoruz. Ekonomi çöküyor. Dolar artıyor. adamlar gemiden bile almadı

  • Beyin17 Mart 2020 17:27

    Şu ana kadar verilmiş en kötü karar. Tüm dünyadaki vatandaşları ülkeye mi dolduracaksın. Önce bu vatan için çalışan, vergi veren vatandaşlarını düşünmelisin. Ayrıyeten bu kararları tek başınıza veremezsiniz. Hor gördükleri ülkeye geldiklerinde küçümsedikleri ve hiç bir kuralına uymadıkları Türkiye yerine çok sevdikleri Almanyada kalmaları gerekirdi.

  • Orada kalsın sürünsün17 Mart 2020 17:05

    Avrupa'da yaşıyor ise bırak orada kaderini yaşasın, ölürse ölsün. Turistik ziyaret için gidip kısıtlama yüzünden geri donemediyse o zaman al buraya. THY yatırımcılarının parası ile aslında orada yaşayan ama sıkışınca hemen buraya gelmek isteyen bu ikiyüzlüleri neden bedavaya buraya getirip leş hastalıklarını bize bulaştırıyorsun.

  • ykuşağı17 Mart 2020 17:03

    getirmeyeceksin birinde varsa gelirken hepsine bulaşır burada birde bunların karantinasi var kardeşim şimdide hastalık ithal ediyoruz orda kimse bakmiycak ya burda devlet bakar nasılsa

  • Saprı17 Mart 2020 16:51

    Cok büyük tehlikenin icindeyiz cogumuz bunun farkıda degil yok neymiş belirli yaş etkilemiş inanmayın istanbulun tıkış hali herkesin düşünmesi lazın

  • Arif gsli17 Mart 2020 16:49

    Yurt dışından gelenlerin %85 inde temizlik, hijyen olmayan insanlar

  • Gebersin17 Mart 2020 16:48

    Abicim bunlar iyi günde Avrupa'yı sömürür, bir tarafları sıkışınca Türkiye Türkiye der sonra ortam düzelince hemen Avrupa'ya kaçar. Zihniyetleri bu ise umarım kimseye bulaştıramadan kendi başlarına bulurlar korona virüsde. Bunlara bakan sağlıkçıları ve bulaşacak tüm insanları riske atıyorsun.

  • Turk17 Mart 2020 16:31

    Turkiyeyibegenmeyen almancilar ususmeye basladimi

  • Ahmak group sizi 17 Mart 2020 17:14

    Yok orada tutnamayan kesim bunlar...

  • Corona Virus17 Mart 2020 16:14

    İlla ki ülkede salgını patlatacaklar. Yurtdışından virüs ithal ediyoruz. Bu virüs bunu yapan siyasilere de bulaşmaz umarım. O zaman evden dışarı dahi çıkamazlar.

  • ....17 Mart 2020 16:08

    Korona Loading : )) ne gerek vardı. getiriyorsunuz ? ülkelerinde zaten evlerinde kalıp. kurallara uyup. oarada tehlikeyi atlatabilirlerdi. ner egerek vardı geliyorlar ? zambiyadan gelsinler, ırakdan , afrıkadan tamamda fransa, italya, ingiltere, almayna ggibi ulkelerde devlet kurallarına uysunlar. evde dursunlar.  Türkiye ye gelecekelrde sokakda gezmeceklerınımı duşunuyorlar? virüsü getirenler, zaten dış ulkelerden gelenler...

  • wers17 Mart 2020 15:39

    ülkeye hastalık geliyor 42 kişinin %90 nı böyle yurt dışı