E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİlk toparlanma güvenli limanlarda---

İlk toparlanma güvenli limanlarda

İlk toparlanma güvenli limanlarda
24 Ocak 2020 - 09:49 borsagundem.com

İş Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende başlık salgın korkusu ve can kayıpları yaşayan Asya piyasalarına ithafen "Ateş düştüğü yakar" oluyor.

Çin virüsü kaynaklı kayıplar artıyor. Virüsten etkilenenlerin sayısı 800'i, hayatını kaybedenlerin sayısı 25'i geçti. Dünya Sağlık Örgütü virüs nedeniyle henüz "küresel alarm" vermedi ancak Çin için ciddi bir tehdit olarak gördüğünü açıkladı. Ateş düştüğü yeri yakıyor…

Piyasa fiyatlamaları şu ana kadar öngörülerimize uygun gelişti.

Şangay borsasında, hava yolu şirketlerinde ve petrol fiyatlarında virüs dolayısıyla sert satışlar görüldü.

Emin liman ABD tahvilleri ve yen başlıca yükselen varlıkları oluşturuyor. Önümüzdeki günlerde ilk toparlanma işaretleri muhtemelen bu varlık gruplarında görülecek.

Çin ve Hong Kong tatile girdiği için bu kanaldaki fiyatlamaları 8 Şubat'a kadar izleyemeyeceğiz. Havayolu şirketleri ve petrol fiyatlamaları bize toparlanma için ilk sinyalleri verecek. ABD havacılık hisseleri kaybının neredeyse tamamını geri aldı. Petrol piyasasında %5'e yakın düşüş sonrası tepki alışları görüyoruz.

ABD ve Avrupa vadelileri ve Asya borsaları Borsa İstanbul'da yukarı yönlü bir açılışa işaret ediyor.

Virüs etkisi Borsa İstanbul'da havacılık hisselerindeki satışla fiyatlanıyor. ABD tahvil faizleri ve petrol fiyatlarındaki gerileme Türkiye varlıklarındaki yükselişi destekliyor. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)