E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİlk tahıl gemisi yola çıkıyor---

İlk tahıl gemisi yola çıkıyor

İlk tahıl gemisi yola çıkıyor
01 Ağustos 2022 - 07:53 borsagundem.com

MSB, tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk geminin 08.30'da Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket edeceğini bildirdi.

Ukrayna'dan ilk tahıl yüklü gemi yola çıkıyor. 

MSB, tahıl sevkiyatı anlaşması kapsamındaki mısır yüklü ilk geminin 08.30'da Lübnan'a gitmek üzere Odessa Limanı'ndan hareket edeceğini bildirdi.

Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, iki hafta önce Türkiye ile Birleşmiş Milletler'in arabuluculuğunda Rusya ve Ukrayna ile imzalanan dörtlü anlaşmaya atıfa bulunularak, "bu ilk gemiyi takiben diğer gemilerin de belirlenen koridor ve usuller çerçevesinde intikalleri planlanmaktadır" denildi.

Dün konuyla ilgili yoğun telefon trafiği yaşanmıştı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov ve Altyapı Bakanı Oleksandr Kubrakov ile telefonda görüştü.

Görüşmelerde, tahıl sevkiyatı hazırlıkları konusunda İstanbul'daki Müşterek Koordinasyon Merkezi'nde yürütülen faaliyetlerle ilgili son durum hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Görüşmede, Bakanlar tarafından, teknik çalışmaların tamamlandığı, idari hazırlık sonrasında sevkiyata en kısa süre içerisinde başlanmasının planlandığı, Müşterek Koordinasyon Merkezi'ndeki personelin uyumlu ve iş birliği içinde çalışmasından duyulan memnuniyet ifade edildi.

Bakan Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından Ukrayna tahılının sevkiyatına ilişkin paylaşım yaptı. 

Açıklamasında, "Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden güvenli sevkiyatı kapsamında ilk gemi Ukrayna’dan yola çıktı. Sürecin kesintisiz ve sorunsuz devam etmesini diliyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Mutabakatın, ateşkes ve kalıcı barışa vesile olmasını temenni ediyoruz" ifadelerine yer verildi.

Rusya, Ukrayna ordusunun kayıplarını açıkladı

 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan tahıl sevkiyatı açıklaması

 

Zelenskiy açıkladı: Tahıl taşıyacak gemiye yükleme başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fatih01 Ağustos 2022 12:54

    banane la ukraynanın ürattiği sattığı tahıldan lübnana gitmesinden ben kendi ülkeme bakarım ne üretir ne satar...

  • İtri01 Ağustos 2022 08:11

    Sen tahıl ambarı Anadolu'da buğday uretemezsen, anca gemileri izlersin böyle. Herifler 20 milyar dolarlık tahıl ihracatı yapıyor yilda

  • Hakkı01 Ağustos 2022 09:03

    Ben üretiyorum, laf üreteceğini biraz da sen üret geveze.