E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum Raporlarıİlk MB toplantısında faiz indiriminin yolu açıldı---

İlk MB toplantısında faiz indiriminin yolu açıldı

İlk MB toplantısında faiz indiriminin yolu açıldı
04 Nisan 2016 - 17:10 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler aracı kurum raporunda, bugün açıklanan enflasyon verilerinin beklentinin altında kalmasıyla birlikte ilk Merkez Bankası toplantısında faiz indiriminin yolunun açıldığı belirtildi

Enflasyon Yüzleri Güldürdü…

Yurtiçinde sabah saatlerinde açıklanan sürpriz enflasyon rakamları TL yatırımcısının yüzünü güldürdü. Rakamların beklentinin de altında kalmasıyla birlikte önümüzdeki ilk Merkez Bankası toplantısında faiz indiriminin yolu açıldı. Hatırlanacağı gibi Merkez Bankası’nın bakmış olduğu iki önemli gelişme vardı. Bunlardan ilki yurtdışı riskler, diğeri ise yurtiçi enflasyon rakamları. Şuan için bu iki gelişmede Merkez’in istediği doğrultuda ilerliyor. Ayrıca bugün açıklanan enflasyon rakamının şimdiden %7.5 luk orta vadeli program hedefine ulaştığının da hatırlatalım.

Tüik: Tüketici Fiyatları Mart Ayında Yıllık %7,46 (Beklenti %8,15)

Avrupa’da Kötü Üfe Rakamı…

Avrupa’da bugün açıklanan yıllık ÜFE rakamları 2009 yılından bu yana yayınlanan verilerin en kötüsü olarak yer aldı. Rakamların açıklanmasının ardından Euro tarafında geri çekilme olmasına karşın, gün içerisinde yeniden toparlanma gösterdi. Ancak verilerin ardından açıklamlarda bulunan Avrupa Merkez Bankası Yetkilisi Praet, ihtiyaç olursa yeni hamlelerde bulunabileceklerini ima etti.

Euro Bölgesi İşsizlik %+10.3 (Beklenti:% Önceki:%+10.4 )

Euro Bölgesi Üfe Yıllık %-4.2 (Beklenti:% Önceki:%-3 )

Euro Bölgesi Üfe Aylık %-0.7 (Beklenti:% Önceki:%-1,1 )

Borç Hafifletme Görüşmeleri Nisan'da Başlayabilir...

Euro Bölgesi yetkililerine göre, Atina ile bir reform paketi konusunda bir anlaşmaya varılırsa Euro bölgesi maliye bakanları, Nisan ortasındaki IMF ilkbahar toplantıları sırasında Yunanistan için borç rahatlatma görüşmelerine başlayabilir. Yunanistan'ın resmi kreditörleri Yunan hükümeti ile bankacılık sistemindeki sorunlu krediler ile emeklilik ve gelir vergisi reformlarının nasıl çözüleceği konusundaki görüşmelere bugün yeniden başlayacak.

İran Petrol İhracatını Günlük 2 Milyon Varile Çıkarttı…

İran Petrol Bakanı Bijan Zengene yaptığı açıklamada, İran'ın yaptırımlar döneminde günlük 1 milyon varil ham petrol ihraç ettiğini belirterek, "Ortak Eylem Planı'nın, Ocak ayından itibaren uygulamaya konmasıyla birlikte günlük petrol ihracatımız 2 milyon varilin üzerine çıkmış durumda" dedi. Zengene, İran'ın günlük petrol üretiminin ise 3.2 milyon varile yükseldiğini de bildirdi.

ABD, Petrol Üretimini Dondurma Süreci Görüşmelerinde Yer Almayacak…

Rus Enerji Bakanı Alexander Novak, Amerika Birleşik Devletleri'nin Petrol Üretimini Dondurma Süreci Görüşmelerinde Yer Almayacağını Açıkladı. Novak, Konuyla İlgili Olarak ABD İle Görüşmelerin Sürüp Sürmediği Konusundaki Sorulara İse 'Hiçbir Şekilde' Yanıtı Verdi. Novak, Suudi Arabistan'ın Petrol Üretimini Durdurmaya Hazır Olup Olmadığı Konusunda Bir Yanıt Gelmediğini, İran'la İse İşbirliği İçinde Olduklarını Da Söyledi.

İKON MENKUL DEĞERLER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)