E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriGaranti'nin karı beklentilerle uyumlu geldi---

Garanti'nin karı beklentilerle uyumlu geldi

Garanti'nin karı beklentilerle uyumlu geldi
28 Nisan 2016 - 10:17 borsagundem.com

Garanti Bankası'nın bilançosu ile ilgili İş Yatırım'ın değerlendirmesi

Dün açıklanan Garanti Bankası'nın bilançosu ile ilgili İş Yatırım'ın yaptığı değerlendirme ile ilgili detaylar şöyle:

Faaliyet görünümü beklentilerle uyumlu

Garanti Bankası yılın ilk çeyreğinde 1.041 milyon TL solo net kar elde etti. Net kar yıllık %21 ve önceki çeyreğe göre %11 artarken 945 milyon TL düzeyindeki ortalama piyasa beklentisinin %10 üzerinde gerçekleşti. Bu dönemde özsermaye karlılığı %13 oldu. Tahminlerle kıyaslandığında bu çeyrekteki swap maliyetleri beklentimizin gerisinde kalırken krediler karşılığı alınan teminatların gözden geçirilmesi sonucu karşılıklar ve diğer gelirlerde bir kereye mahsus gelişmeler gözlendi. Bunların haricinde bankanın ilk çeyrekteki faaliyet görünümü beklentimizle uyumlu oldu. 

Bütçe hedefleri güncellenebilir

Banka yönetimi ilk çeyreğin yılın en zorlu dönemi olduğu kanaatinde ve mevcut faaliyet ortamının bütçe hedeflerine yukarı yönlü riskler teşkil ettiğini düşünüyor. Diğer yandan tek bir çiçekle bahar gelmeyeceğine inanan banka yönetimi bütçe hedeflerini güncelleme konusunda ihtiyatlı kalmayı tercih etti. Sonuçlara ve bankanın iyimser beklentilerine piyasanın olumlu tepki vermesini bekliyoruz.

İş Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)